Cumartesi “Bizde her kültürün yemeği var”

“Bizde her kültürün yemeği var”

21.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Cihangir’in yeni mekanı Jash farklı kültürlerin meze ve yemeklerini aynı sofrada bir araya getiriyor. Restoranda geceleri akordeon veya piyano çalınıyor

“Bizde her kültürün yemeği var”

Cihangir’in şu sıralar en çok konuşulan mekanlarından biri semtle aynı adı taşıyan Cihangir Caddesi’ndeki Jash isimli ufak restoran. Jash, Ermenice’de yemek, aş anlamına gelen bir kelime. Mekanın sahibi Dayk Miricanyan ve işletmecisi Mari Parsehyan, mönüde çocukluklarında da yedikleri Ermeni meze ve yemeklerine yer vermişler. Ama Jash’ın bir “Ermeni restoranı” olarak tanınmasını istemiyorlar. Çünkü restoranlarında farklı milletlere ait başka yemekler de var. Ermenilerin topiği de var; Rusların pirzolası, Osmanlı mutfağının hünkarbeğendisi, Rumların midye pilakisi de...


Toplam 100 kişilik kapasitesi olan Jash, mayıs ayında açılmış olmasına rağmen şimdiden müdavimleri oluşmuş bile. Aydın Boysan, Mustafa Alabora, Can Dündar, Ata Demirer ve Cengiz Çandar’ın aralarında olduğu basın ve sanat camiasından isimler mekanın müdavimleri arasında. Bu kadar rağbet gördüğü için de, gitmeden önce rezervasyon yaptırmak şart.
Bu küçük mekanın en önemli özelliklerinden biri de dekorasyonu. Duvarlarında Dayk Miricanyan’ın koleksiyonundaki değerli tablolar asılı. Yemek masaları ve sandalyeler ise antika. Üst katta, çok eski bir piyano göze çarpıyor.
Fiyatlara gelince: Jash’ta iki kişi bir meze tabağı, birer kadeh içki ve bir ana yemeğe yaklaşık 50’şer lira ödeyip kalkabileceğinizi söyleyen işletmeci Parsehyan, “Fiyatlarımız makul. 5 liralık şarabı 100 liraya satmıyoruz. Porsiyonlarımız da büyük” diyor.
Jash haftanın her günü saat 11.00-04.00 arasında açık. Pazar günleriyse ballı, kaymaklı, salamlı, yumurtalı kahvaltı tabağını hazırlandığı için mutfakta hareket sabah 09.30’da başlıyor.


“Bizde her kültürün yemeği var”


İşletmeci Mari Parsehyan: “Burası içkili bir lokanta olduğu için Ramazan mönüsü hazırlamayı uygun bulmadık ama orucunu burada açmak isteyenlerin başımızın üzerinde yeri var.”