Cumartesi Bizim evde yılbaşı hazırlıkları var

Bizim evde yılbaşı hazırlıkları var

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2015’e sayılı günler kala biz oğlumla yeni yıl ruhunu yaşamaya başladık. Evde yapabileceğiniz hediyeler, yeni yıl konulu filmler, bu özel gün için fotoğraf çekimi...

Bizim evde yılbaşı hazırlıkları var

eni yıla keyifle girmek için çocuğunuzla birlikte izleyeceğiniz filmler, çocuklar ve büyükler için hediye alternatifleri, yıl boyu kullanabileceğiniz neşeli takvimler... İşte benim önerilerim.

Haberin Devamı

Yeni yılı kutlayan filmler

90’lı yılların en çok izlenen komedi filmlerinden biriydi “Evde Tek Başına”. Kendi çocukluğumuzda izlediğimiz bu eğlenceli filmi yeni yıl keyfini birlikte yaşamak için şimdi çocuklarımızla izlemeye ne dersiniz? Listemdeki diğer yeni yıl temalı filmler ise şunlar: “Şirinler - Yeni Yıl Şarkısı”, “Buz Devri - Bir Yılbaşı Macerası”, “Zamanda Yolculuk”, “Barbie - Yılbaşı Partisi”, “Barbie - Yeni Yıl Hikayesi”, “Babam Söz Verdi”.

Karton çocuk tiyatroları

Eğer henüz çocuğunuza ya da akraba, arkadaş çocuklarına ne alacağınıza karar vermediyseniz ibeking.com’daki karton çocuk tiyatrolarına bir göz atın, bana küçüklüğümdeki kağıt bebekleri hatırlattılar. Bywonderland.com’da satılan Noel Baba ve kızakla kayan momijiler de beğendiğim, hediye verilebilecek ürünler arasında. OİP’in (Olmadık İşler Peşinde) her sene hazırladığı besteciler takvimi ve müzisyen magnetleri oldukça sevimli.

Haberin Devamı

Hediyenizi siz yapın

Vereceğimiz hediyeleri bu sene oğlumla kendimiz yapmaya karar verdik. Kumaş boyayan kalemler ve seramik kalemleri ile düz renk yastık kılıfları, bez çantalar ve seramik kupalar satın aldım. Oğlumla bunlara farklı şekiller çizdik, desenler yaptık. Hediyelerimizi paketlemek için ise tchibo.com.tr ve funbou.com’dan paket kağıtları ve süsler aldık. Paketlere minik kartlar iliştirdik.

Eğer fikir güzel ama zamanımız yok diyorsanız, deydaazra.com imdadınıza yetişebilir. Sitenin sahibi Azra Rakıcıoğlu kişiye özel, elde boyanmış ayakkabılar, çantalar ve tuvaller hazırlıyor. Ailenizi resmettiği tuvalleri oldukça sevimli.

Aile fotoğraflarından albüm ya da takvim

Fotoğraf sanatçısı Latife Tunç bugün, yarın ve önümüzdeki hafta sonu Ataşehir’deki stüdyosunda yeni yıl temalı fotoğraf çekimleri yapıyor. Eski bir yılbaşı geleneğini yeniden canlandırmak isteyen Tunç’un stüdyosunda her şey çocuklara göre düzenlenmiş. Çocuklar isterlerse kardan adama sarılıp poz veriyor, isterlerse kara tahtaya kendi yılbaşı çizimlerini yapıyor. Bu çekimler sonrasında üzerinde aile fotoğrafınız olan kartpostallar, albüm ya da masa takvimi yaptırabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Aile büyüklerine kalıcı bir hediye vermek istiyorsanız da size harika bir önerim var, takvim. Çocuğunuzun ve sizin geçtiğimiz sene boyunca çektiğiniz en güzel fotoğraflarını seçip Lukapu.com’dan bir masa ya da duvar takvimi sipariş verebilirsiniz.

Bir yılbaşı öyküsü

Her gece yatmadan önce “Anneciğim bu akşam ne okuyacağız?” diye soran oğlumla bu aralar favori kitabımız “Joel ve Kazu’nun Dostluğu” (Kelime Yayınları). Kitapta Japonya’da yaşayan Kazu Noel Baba’ya mektup yazıyor. Mektubu okuyan Noel Baba’nın kızı Joel, Kazu’ya hediyesini ulaştırmak için bir maceraya atılıyor. Kitabın çizimleri de harika.

Yazarlar