Cumartesi Boğaz’da yüzme turu

Boğaz’da yüzme turu

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siz de yazın geri kalan günlerini İstanbul’da geçirecekseniz, plaja ya da havuza gitmek için harcayacağınız paradan daha düşük bir bütçeyle tekne kiralayıp Boğaz’da denize girebilirsiniz.

Boğaz’da yüzme turu

Yazı İstanbul’da geçirenlerin hafta sonu tercihi genellikle havuz ya da Kilyos tarafındaki plajlar olur. Son iki yazdır ise yükselen trend Boğaz’a tekneyle açılarak Poyrazköy tarafından denize girmek. Özellikle doğum günleri ve bekarlığa veda partileri gibi etkinlikler için çok tercih ediliyor. Bu trende ben de uydum ve arkadaşlarımla birlikte geçen hafta Boğaz’ın tam ortasında bekarlığa veda ettim.
Siz de hafta sonu Boğaz’da denize girip eğlenmek iyi fikir diyorsanız öncelikle yapmanız gereken ortalama 15 kişi sayısına ulaşmak. Çünkü sayı yükseldikçe kişi başı ödenecek fiyat düşüyor. Teknelerin birçoğu da maksimum 17-18 kişi alıyor.
Fiyatlar tekneye göre
Bebek’teki sıra sıra dizili motoryatların arasından, kaptanlarıyla görüşüp pazarlık edebilirsiniz. Sabah 10.00 gibi başlayan turlar akşam 18.00 gibi sona eriyor. Ücretini öderseniz turu uzatma şansınız da var. Eğer Anadolu Yakası’nda ikamet ediyorsanız tekne sizi oradan da alabiliyor. Biz denize girmek için Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ayağını tercih ettik, isterseniz Beykoz tarafına geçebilir ya da Poyrazköy’e gidebilirsiniz.
Biz Bebek’ten yavaş seyirle yaklaşık 45 dakikada denize gireceğimiz yere ulaştık ve demirledik. Bu sürede de kahvaltımızı ettik. Saat 18.00’e kadar aynı yerde kalarak denize girdik, dans ettik. En güzeli ise akşam dönüş yolunda kaptanın demlediği taze çayı içerek Boğaz’ı seyretmek.
Ben de etknlik öncesi Derin Yatçılık’ın sahibi ve Bebek Tekneciler Derneği Başkanı Ali Kaptan’la görüştüm. Yüzme turları için teknenin bir saatlik ücreti 300 lira ancak tam gün tura anlaştığınızda fiyat 1500 liradan başlıyor ve teknenin büyüklüğüne göre değişiyor. Bu fiyata başka hiçbir şey dahil değil. Yemeğinizi ve içeceklerinizi kendiniz temin ediyorsunuz. Tabak, bardak gibi servis eşyaları teknede bulunuyor. Kaptan ve ekibi ise götürdüğünüz her şeyi hazırlayıp servis ediyor.
Konforlu ve ekonomik
Teknede müzik sistemi mevcut, sizin müziği ayarlayıp USB ile ya da telefonda tekneye götürmeniz yeterli olacaktır. Tekne için kişi başı toplayacağınız rakamın üstüne 20’şer lira daha eklerseniz, hem öğlen hem de akşamüstü yemek için alışveriş yapabilirsiniz. Bu alışverişe köftesinden, karpuzuna, peçetesinden buzuna her şey dahil oluyor. Yani toplamda kişi başı 130 lira gibi bir paraya tüm gün denize girip eğlenmek mümkün.
Bugün havuz ve plaj giriş ücretlerini ve kalabalığını düşününce tekneyle açılıp Boğaz’da denize girmek hem konforlu hem de daha düşük bütçeli oluyor.