Cumartesi Bu çizgi roman yerinde durmuyor

Bu çizgi roman yerinde durmuyor

10.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dijital yayınevi DiggiKiddle’ın hazırladığı Helper isimli çizgi roman dünyanın gerçek çekimler ile hazırlanmış, etkileşimli ilk video çizgiromanı olma iddiasını taşıyor

Bu çizgi roman yerinde durmuyor

Yıllardır bakkaldan, daha sonra da havalı kitabevlerinden almaya alışık olduğumuz çizgi romanların da çağa ayak uydurarak dijitalleşmesi, tabletlerimize geçmesi yeni bir şey değil. Ancak çizgi romanlar tabletlerde de durduğu
gibi durmadı ve dijital dünyanın nimetlerinden yararlanarak hareketlendi. Dijital yayınevi DigiKiddle gerçek çekimler ile hazırlanmış, ses ve müzik ile desteklenen”Helper” isimli bir çizgi roman hazırladı. Mehmet Alpsoy, Mehmet Fatih Usta, Mustafa Kural ve Sinan Dinç’ten oluşan ekip video çizgi roman adını verdikleri “Helper”ın dünyada türünün ilk örneği olduğunu söylüyor.
Atmosferiyle ünlü çizgi roman “Sin City”yi anımsatan “Helper”ı okurken her kareye tıkladığınızda bir video oynamaya başlıyor. Bu videoların tamamı bir odada, küçük yeşil bir perde önünde çekilmiş. Videolarda rol alanlar ise profesyonel oyuncuları aratmayan DigiKiddle ajasınısın çalışanları. Senaryosundan özel efektlerine kadar çizgi romanın her şeyiyle kendi ilgilenen ekip dövüş ve silah kullanma sahneleri için ders almış: “4 ay süren çekimler boyunca yeşil perdenin önünde, gökdelen çatılarından yağmur ormanlarına, kafelerden gizemli sokaklara kadar onlarca farklı dünya oluşturuldu. Ekip bu süreçte, Şahin direksiyonu ve sandalyeyi Dodge Challenger marka arabaya çevirdi, duş başlığından ankesörlü telefon kulübesi üretti, ofisin içinde yağmur yağdırdı, eşyaları ve insanları havada uçurdu.”
Devamını getirmeyi planladıkları çizgi romanın ikinci sayısının yapımcılığı için 5 Emmy ödüllü “The Great Camera Shootout” serisinin de yapımcısı olan Scott Lynch ile anlaşan ekip bu aralar “Helper”ın Amerika’da tanıtımı için çalışıyor.

Haberin Devamı

Bu çizgi roman yerinde durmuyor