Cumartesi Bu festivale de Cake geliyor

Bu festivale de Cake geliyor

22.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu festivale de Cake geliyor

Bu festivale de Cake geliyor



Haberi ilk geldiğinde heyecanlanamadık. Çünkü son birkaç yılda pek çok kez "Geliyorlar" dedikodusu çıktı. Ama artık gelecekleri kesin. Cake’ten bahsediyorum. "I Will Survive", "Perhaps, Perhaps, Perhapsöle tanıdığınız topluluktan. Şarkıcıları John McCrea tarafindan kurulan Cake, öyle çok iyi enstrüman çalan, iddialı müzisyenlenden falan oluşmuyor. Solistlerinin şarkı söyleme kapasitesi de tartışılır. Ama onlar mizah güçleri, sosyal hayata yaklaşımları, eğlenceli sözleri, akılda kalıcı melodileriyle 90’larda yeni bir akımın temsilcisi bile oldular. Yukarda bahsettiğim parçaların yer aldığı ikinci albümleri "Fashion Nugget" (Bilinmeyen ilk albümlerinin adı "Motorcade of Generosity" idi) Türkiye’de de çok sattı. Ama ardından "Never There" çıktı. Üçüncü albümleri "Prolonging The Magicöte yer alan parça en önemli single’ları oldu. Billboard listelerinde üç hafta 1 numarada kaldı.
Grup İstanbul’a son albümleri "Comfort Eagle"ın tanıtımı kapsamında geliyor tabii. Bu albümün ilk single’ı "Short Skirt / Long Jacketöla Cake’in hayranlarını hiç ama hiç şaşırtmadığını da belirtmek gerek. Akılda kalıcı ve funky gitar riff’leri, baslar, mizah gücü... Her şey yerli yerindeydi.
14 Temmuz’da İstanbul Promotions organizasyonuyla Maslak Venue’nün açık hava kısmında yapılacak Tuborg Modern Rock Festivali’nde Cake’ten başka Shed 7, Wayne Hussey (The Mission UK), Mor ve Ötesi ve Gripin de çalacak.
İngiliz Shed 7 esasen klasik Britpop sound’unun takipçilerinden. Ama bu müziği günümüz akımlarından da etkilenerek icra ediyorlar. Türkiye’ye son albümleri "Truth Be Told"un turnesi kapsamında geliyorlar. Wayne Hussey’e gelince... Hussey eski The Sisters of Mercy üyesi... Zamanında gruptan ayrılınca Craig Adams’la Mission grubunu kurmuştu. Bu isimle çıkardıkları ve İngiltere listelerinde 14 numaraya kadar yükselen ilk albümleri "God’s Own Medicine"nın ardından beş albüm daha yaptılar. İkilinin Türkiye’de çok sıkı bir hayran kitlesi var. n
25 milyon TL (kapıda 30 milyon TL) olan biletler www.biletix.com veya Biletix Çağrı Merkezi (0216) 454 15 55’ten temin edilebilir. Not: 18 yaş sınırı var.