Cumartesi Bu gece mezun oluyorlar

Bu gece mezun oluyorlar

02.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

HER bölümü “Acaba bu defa ne giydiler?” diye merakla beklenen “Küçük Sırlar” dizisinde bu gece mezuniyet balosu var. Sinem Kobal, Merve Boluğur, Ebru Akel gibi oyuncuların kıyafetleri ünlü modacılar tarafından özel olarak tasarlandı. Erkekler ise Damat Ceremony’nin henüz piyasada bulunmayan koleksiyonundan smokinlerle karşımıza çıkacak.

Bu gece mezun oluyorlar

Küçük Sırlar”ın her bölümü “Acaba bu kez ne giydiler?” diye merakla izleniyor. Ertesi gün sponsor mağazalara “Su’nun giydiği elbise sizin koleksiyondan mıydı?”, “Ayşegül’ün küpesini nereden bulabiliriz?” diye telefonlar açılıyor. Yapımcılığını TIMS’in üstlendiği dizinin karakterleri bugün Kanal D’de yayınlanacak 12’nci bölümle en şık kıyafetlerini giyecekler. Çünkü liseden mezun oluyorlar. Sinem Kobal, Merve Boluğur, İpek Karapınar, Dilara Öztunç ve Gonca Vuslateri’nin kostümleri bu bölüm için özel tasarlandı. Erkekler ise Damat Ceremony’ın henüz satışa çıkmayan koleksiyonundan seçilen smokinlerle kızlara kavalyelik ediyor.

Çok pahalı olan bir marka da kullanılıyor yeni bir tasarımcı da
-“Küçük Sırlar”ın styling’ini yapan Erde’s Tasarım tarafından, oyuncular için yaşlarına yakışan, rollerine uygun kıyafetler seçiliyor. Amaç oyuncuların trendi ve “fresh” gözükmesini sağlamak.
-Dizi karakterlerinin ağırlıkla zengin çocukları olması nedeniyle marka giyinmelerine dikkat ediliyor. Burberry ile de çalışıyorlar, her bir çantası 2-3 bin dolarlık Cashhimi ile de. Çok pahalı bir ayakkabı da kullanıyorlar ama bazen çok yeni bir tasarımcıdan da kıyafet alıp giydiriyorlar oyuncuları. Tasarım ekibi aynı zenginliği verdiği sürece kıyafetleri “karıştırmaktan” yana olduklarını söylüyor.
Sinem Kobal kendi gardırobundan Louis Vuitton ayakkabı getirdi
-Louis Vuitton, Hermes ve Gucci gibi pahalı markaların dizi ile sponsorluk anlaşması yok. Ama tasarım ekibi LV çanta, Hermes cüzdan ve Gucci gözlük satın alarak oyuncuların aksesuarları arasında bu markaları da kullanıyor. Sinem Kobal da bir bölümde kendi gardırobundan getirdiği LV ayakkabıyı giydi.
-Oyuncuların formalarındaki gömlekler özel dikim. Okulda kullandıkları ayakkabı ve çantalarda Tory Burch, Marc Jacobs, Cashhimi tercih ediliyor.
-Dizide kullanılacak kostümler seçilirken senaryo baz alınıyor. Erde’s ekibi ve Sinem Kobal’ın kostümlerini hazırlayan Tuvana Büyükçınar bir araya gelerek her bölüm için giysi kararlaştırıyorlar. Büyükçınar Kobal için bazen koleksiyonundan seçim yapıyor bazen sırf o bölüme özel Kobal’a göre bir kıyafet hazırlıyor.
-Dizinin kötü karakterini canlandıran Merve Boluğur’a iddialı kıyafetler giydiriliyor. Gece kostümleri Sagaza Madrid’in koleksiyonundan. Günlük kıyafetlerinde pek çok markanın kıyafetleri kombinleniyor: Calvin Klein, Que, Naked, Twist, İpekyol... Ayrıca moda tasarımcı Zeynep Erdoğan da Boluğur’a tasarımlarını veriyor.
-Dizinin ertesi günü sponsorların mağazalarına gidip “Ayşegül’ün küpesinden istiyoruz” ya da “Su’nun gömleğinden var mı? diyenlerin sayısı epey fazla. Tül eteklere, omzu apoletli üstlere diziden sonra rağbet artmış. Ayşegül’ün Sephora kırmızı ruju ve Allya Accessories küpelerine de çok talep var.

Hazırlıklar iki ay önce başladı
-Oyuncular yeni bölümle liseden mezun olup üniversiteye geçecek ama tasarım ekibinin “Lisede okuyan kızlar dizideki gibi giyinmiyor” eleştirilerine cevabı şu: “Dizide oynayan tüm kızlarımız o kadar güzel ve gösterişli ki her kıyafeti inanılmaz taşıyorlar. O yüzden de kostümler her ne olursa olsun dikkat çekiyor. Ne giyseler konuşuluyor. Mini etek giydiklerinde de durum aynı. Ayrıca özel liseye giden kızların eteklerinin kısa olduğunu ve okula giderken makyaj yaptıklarını gözlemledik. Sonuçta dizideki karakterler kolejli ve bizde olduğundan çok farklı bir kolejli tipi çizmemeye çalışıyoruz. En önemlisi, bunun bir dizi olduğunu unutmamamız lazım.”
-Mezuniyet kostümlerinin hazırlıkları iki ay önce başladı. Sinem Kobal ve Ebru Akel’in kostümü Tuvana Büyükçınar, Merve Boluğur ve Dilara Öztunç’un kostümleri Sagaza Madrid, İpek Karapınar ve Gonca Vuslateri’nin kıyafeti Beste Gürel imzalı. Şebnem Dönmez’inkini ise Cengiz Abazoğlu yaptı. Şenay Gürler’in kıyafeti Roman’dan.


“Merve’nin elbisesi göğüs ve bel dekoltesi ile çok iddialı”
Zelia Kaçar (Sagaza Madrid’in tasarımcısı)

Merve Boluğur’a diktiğimiz elbise ipek şifondan, bol drapeli ve kıpkırmızı. İki bacağında da yırtmaç var. Ayşegül karakterinin iddialı giyimini yansıtmak amacıyla mezuniyet kıyafetinin bel çukuruna dekolte yaptık. Göğüs dekoltesini de fazla tuttuk. Elbisenin omzunda büyük hacimli, origami benzeri bir detay kullandık. Dilara Öztunç’a yine drapeli ipek şantuk bir elbise tasarladık. Dizide gösterişi seven bir kız olduğu için eteğini taşlarla süsledik ve kuyruk ekledik.


“Masumiyeti fiyonklar verdi”

Haberin Devamı

Beste Gürel (Modacı)
İpek Karapınar’ın ten rengine uygun olarak ona yeşil ipek bir elbise tasarladım. Beline oturuyor, sırtı açık ve kuyruklu. Gonca Vuslateri’nin kıyafetinin altı tafta, üstü payetli. Her iki elbise de görkemli oldu.
Ancak 16 yaşındaki kızları canlandırdıkları için bir şekilde masumiyet de vermeliydim. Bu yüzden her ikisinin elbisesinin arkasına da fiyonk ekledim. Böylece kostümlerini cicileştirdim.

“Dizinin ertesi günü mağazamın telefonları çalmaya başlıyor”

Tuvana Büyükçınar (Modacı)
-Sinem Kobal’la 1,5 yıldır çalışıyoruz. Davet ve günlük kıyafetlerini benden seçiyor. Kobal’ın hem moda tasarımcısıyım hem de stil danışmanıyım. Sadece kostümüyle değil günlük aksesuarlarıyla, saçından ayakkabısına her şeyiyle ilgileniyorum. Ona fikir verir, onu giyim konusunda yönlendiririm.
-Ebru Akel çok eski arkadaşım. O da benden giyiniyor. “Küçük Sırlar”ın mezuniyet sahnesinde Kobal ve Akel’in kıyafetinde benim imzam var. Her ikisi de bu bölüm için özel tasarlandı. Zaten dizinin önceki bölümlerinde de defalarca Sinem ve Ebru için özel tasarım kıyafet hazırladım.
-Ebru Akel’in bugünkü bölümde giyeceği kostüm futuristik-romantik akımın bir harmanı. Kazayağı desenli büstiyerin altına Hindistan’da dokuttuğum çiçekli ipek kumaştan uzun bir etek tasarladım. Ebru, dizide modacı rolünde. Bu elbise onun yenilikçi ve aykırı tarzını yansıtıyor.
-Sinem Kobal’ın kostümlerinde fazla dekolteyi tercih etmiyorum. Mezuniyet kıyafetinde sadece yürüdükçe açılan bir bacak dekoltesi var. İpek tafta kumaşla yapılan elbise payetli ve siyah-gümüş renklerinde. Kostümü Swarovski taşları ile süsledim.
- “Küçük Sırlar”da Sinem ve Ebru’ya tasarladığım kıyafetler büyük ilgi görüyor. Dizinin ertesi günü mağazamın telefonları çalmaya başlıyor. Mağazaya gelenler de orada giyilen
kıyafetlerimi satın
almak istiyor.

Bu gece mezun oluyorlar