Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trompet virtüözü Romain Leleu ve org sanatçısı Ghislain Leroy, Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında Beyoğlu’ndaki St. Antuan Kilisesi’nde bir konser verecek.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

KONSER
St. Antuan’da oda müziği
* Trompet virtüözü Romain Leleu ve org sanatçısı Ghislain Leroy, Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında Beyoğlu’ndaki St. Antuan Kilisesi’nde bir konser verecek. Saat 20.30’da başlayacak konserin biletleri 45, 56 ve 67 lira.
TİYATRO
* Ferhan Şensoy’un 1987’den beri sahnelenen “Ferhangi Şeyler” adlı tek kişilik gösterisi Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde. Saat 20.30’da başlayacak şovun biletleri 35 ve 45 lira.

SALI

KONSER
Macaristan orkestrası
İş Sanat’ta
* Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası, Zoltan Kocsis şefliğinde
İş Sanat’ta saat 20.00’de konser verecek. Biletler 78, 88, 108 ve 149 lira. Konser
2 Nisan Çarşamba günü tekrarlanacak.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA

KONSER
Klasik müzik cazla buluştu
* Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek konser klasik müzikle cazı bir araya getirecek. Cana Gürmen ve Burçin Büke’nin birlikte vereceği konser saat 20.00’de başlıyor. Biletler 33 ile
83 lira arasında değişiyor.
* Özge Fışkın’ın Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde vereceği konser saat 23.00’te başlayacak. Biletler 28 lira.

PERŞEMBE

KONSER
Ege’nin iki yakası bir arada
* Yunan müzisyen Haris Alexiou ve Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural’dan oluşan İncesaz, Ege’nin iki yakasını bir araya getirmek için sahnede. Zorlu Center PSM’de düzenlenecek konser saat 20.00’de başlayacak. Biletler 99, 150 ve 185 lira.
* İngiltere’nin son yıllarda yetiştirdiği
en önemli müzisyenlerinden biri olan Peter Doherty İstanbul’da. Doherty’nin konseri saat 22.00’de garajistanbul’da. Biletler 100 ve 146 lira.

CUMA

GÖSTERİ
Atların Efendisi İstanbul’da
* İspanyol binicilik ustası Miguel Barrionuevo ve Alex Giano’nun Endülüs atlarıyla sundukları “Atların Efendisi” gösterisi, Ülker Sports Arena’da düzenlenecek. Saat 20.30’da başlayacak gösterinin bilet fiyatları 29 ile 198 lira arasında değişiyor.
KONSER
* Caz üçlüsü Medeski Martin&Wood, Nels Cline ile birlikte Babylon’da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Saat 22.00’de başlayacak konserin biletleri 56 lira.
* Can Bonomo saat 22.00’de Bronx Pi Sahne’de bir konser verecek. Konserin biletleri 35 lira.

Haberin Devamı

BUGÜN BU GECE nereye gitmeli?

DANS
Gerçek bir aşk hikayesinden...
* Lale Devri’nde Hollanda
Elçisi Cornelis Calkoen ile cariye Beyazgül’ün yaşadığı aşk bir süredir “Beyazgül” adlı dans gösterisiyle sahneye taşınıyor. Bu gösteri bugün de Hocapaşa Kültür Merkezi’nde saat 21.00’de sahnelenecek. Biletleri 50 ve 80 lira.

KONSER
Rock müziğin efsanesi
* Türk rock müziğinin efsanelerinden Batu Mutlugil ve ekibi Shaft Club’da sahneye çıkacak. 22.00’deki konserin
biletleri 28 lira.
* Luxus bugün KadıköySahne’de müzikseverlerle buluşuyor. Konser saat 22.00’de başlayacak. Biletler 23 lira.
* Ünlü tenor Jose Carreras, biletleri günler öncesinden tükenen konseri için Zorlu Center PSM’de sahneye çıkacak. Konser saat 21.00’de başlayacak.
FUAR
* Lütfi Kırdar Rumeli Sergi Salonu’nda devam eden Ev ve Bahçe Fuarı’nı ziyaret etmek için bugün son gün. Niş Galeri’nin resimleriyle katıldığı fuar saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilir.
TİYATRO
* Hristo Boytchev’in yazdığı, Çetin Etili tarafından yönetilen “Titanik Orkestrası”
adlı oyun saat 20.00’den itibaren Hayal Perdesi’nde sahnelenecek.
Biletler 24 ve 34 lira.

Haberin Devamı

YARIN için program yapın

TİYATRO
Yatak odasından sahneye
* Levent Ülgen ve Goncagül Sunar’ın rol aldığı, Birol Güven imzalı “Yatak Odası Diyalogları”, Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Saat 16.30’da başlayacak temsilin biletleri 46 ve 56 lira.
* Sidneyli Clockfire Theatre Company, “Bir Açlık Süiti” adlı oyunu sekizincikat’ta saat 21.00’de sahneye koyacak. Biletler 23 ve 34 lira.

sergi

Afganistan kareleri

Türkiye-Afganistan dostluğunun geliştirilmesini amaçlayan “Suskun Afganistan” adlı fotoğraf sergisi Galeri Işık’ta açıldı. Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar ekibinden Nasuh Mahruki, Naz Köktentürk, Mustafa Bilge Satkın ve Zekai Demir’in fotoğraflarının yer aldığı sergi 5 Nisan’a kadar devam edecek.
Nasuh Mahruki’den Afganistan izlenimlerini dinledik. Mahruki, “Afganistan yolculuğunun” hayallerini kurmaya ta üniversite yıllarında başlamış. Fakat turizme kapalı olduğundan Afganistan’ı görmek mümkün olmamış. Mahruki, “Naz Köktentürk’ün bu projesi bana açıldığında konuşmanın devamını beklemeden evet demiştim” diyor.
Mahruki bu proje için iki kez ziyaret etmiş Afganistan’ı. “Burası geçmiş bir çağda kalmış bir ülke, modern dünyadan çok uzaklarda. 40 yaş altındaki herkesin yaşadığı tek şey savaş. Biz bu güzel insanlar için bir şeyler yapmalıydık. Bu insanları, bu kültürü tanıtmalıydık. Sergimizde ve kitabımızda gördüğünüz fotoğraflar, yazılar, mütevazı belgeselimiz hep bu düşüncenin ürünü” sözleriyle izlenimlerini ve sergi fikrinin nasıl çıktığını anlatıyor.

Haberin Devamı

Dostoyevski’den etkilendi

Çağdaş Erçelik’in üçüncü kişisel sergisi “Dostoyevski”, Galeri Eksen’de açıldı. İlk sergisinde İhsan Oktay Anar’ın “Puslu Kıtalar Atlası” romanından esinlenerek, romandaki karakter ve mekanları eserlerine taşıyan, ikinci sergisi “Dersaadet”te de Türk edebiyatının önemli figürlerinin heykellerini yapan Erçelik, yeni sergisinde ünlü Rus yazar Dostoyevski’nin yarattığı evrene taşıyor çalışmalarını. Yeni sergisinin, bir önceki kişisel sergisi “Dersaadet”i tamamladığını söyleyen Erçelik’e göre Türk edebiyatının hemen hemen her usta kalemi Dostoyevski’den etkilenmiş. Bu konuyla ilgili de “Dostoyevski’nin edebiyatı ile Türk edebiyatı arasında çok benzer bir konsept birliği var” diyor. Erçelik’in sergisi 14 Nisan’a kadar devam edecek.