Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

05.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Caz müziğin dört dev ismi Manu Katche, Richard Bona, Sefano Di Battista ve Eric Legnini İstanbul Caz Festivali kapsamında aynı sahneye çıkacak.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

FESTİVAL
Dört dev isim aynı sahnede
l Caz müziğin dört dev ismi Manu Katche, Richard Bona, Sefano Di Battista ve Eric Legnini İstanbul Caz Festivali kapsamında aynı sahneye çıkacak. Santralistanbul Kıyı Amfi’deki konser 21.15’te başlıyor. Biletler 45, 56, 78, 89 ve 112 lira.
TİYATRO
l Aziz Nesin’in öyküsünden Yücel Erten’in oyunlaştırdığı “Selamün Kavlen Karakolu” saat 21.15’te ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyunun biletleri 25 ve 45 lira.

SALI

FESTİVAL
Aynı mekanda
iki ayrı konser
l İstanbul Caz Festivali kapsamında bugün Haliç Kongre Merkezi’nde iki konser düzenlenecek. Saat 19.00’da başlayacak ilk konserde caz piyanisti Brad Mehldau ile davulcu Mark Guiliana sahneye çıkacak. Bu konserin biletleri 40, 45, 50, 56 ve 67 lira. Aynı mekandaki ikinci konser ise saat 21.30’da başlayacak.
Cazın iki önemli ismi Stanley Clarke ve Chick Corea’yı aynı sahnede buluşturacak bu konserin biletleri ise 65 ile 165 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA

FESTİVAL
Dr. House geliyor
l “House” dizisiyle
geniş kitleler tarafından tanınmaya başlayan
oyuncu ve müzisyen
Hugh Lauire bu yıl
İstanbul Caz Festivali’ne konuk olacak isimlerden biri. Lauire’nin konseri Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da başlayacak. Konserin bilet fiyatları 56 ile 375 lira arasında değişiyor.

PERŞEMBE

Bol ödüllü caz divası

FESTİVAL
l Bol ödüllü müzisyen Katie Melua, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda İstanbul Caz Festivali kapsamında bir konser verecek. Saat 21.30’da başlayacak konserin biletleri 56 ile 275 lira arasında değişiyor.
KONSER
l Fazıl Say,
ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserde Mozart, Chopin ve Beethoven gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek. Saat 21.15’te başlayacak konserin biletleri 56, 67, 89 ve 112 lira.

CUMA

FESTİVAL
Genç yıldız müzede sahneye çıkıyor
l Billy Holiday ve Ella Fitzgerald gibi efsanevi isimlerle kıyaslanan 25 yaşındaki genç müzisyen Cecile McLorin Salvant, İstanbul Caz Festivali kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi’nde sahneye çıkacak. Saat 22.45’te başlayacak konserin biletleri 50, 67 ve 90 lira.
SİNEMA
l ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu, yaz aylarında açıkhava sineması olarak da hizmet veriyor. John Wells’in yönettiği “Aile Sırları/August: Osage County” saat 21.15’te açıkhavada izlenebilir. Biletler 13 lira.

Haberin Devamı

BUGÜN BU GECE nereye gitmeli?

FESTİVAL

Yavuz Çetin anısına festival

l Türk rock’ının “altın çocuğu” Yavuz Çetin, adına düzenlenecek bir festivalle anılacak. Pentagram, Teoman, Ogün Sanlısoy, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Fuat Güner, Aylin Aslım, Kurtalan Ekspres, Pilli Bebek ve Sahte Rakı’nın sahne alacağı 1. Yavuz Çetin Gitar Festivali, Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek. Kapılarını
saat 14.30’ta açacak festivalin biletleri 34 lira.
l İstanbul Caz Festivali’nin bu yıl başlayan etkinliği “Parklarda Caz” bu kez Nişantaşı Sanat Parkı’nda. New Orleanslı caz piyanisti Jon Batiste ve topluluğu Stay Human’ın sahneye çıkacağı konser saat 18.00’de başlayacak. Etkinlik ücretsiz.

KONSER
l Tunuslu caz sanatçısı Dhafer Youssef etnik caz projesi “Birds Requiem - Kuşların Ağıtı” ile Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Saat 21.15’te başlayacak konserin bilet fiyatları 45 ile 165 lira arasında değişiyor.
l Cazın önemli isimlerinden biri haline gelen Karsu Dönmez, “Ramazanda Caz” konserlerine konuk oluyor. Zorlu Center PSM’de düzenlenecek konser saat 21.30’da başlayacak. Biletler 31, 43, 55, 56, 78 ve 100 lira.
l Selami Şahin, Beyoğlu’ndaki Jolly Joker İstanbul’da bir konser verecek. Konser 22.00’de başlıyor. Biletler 56 ve 134 lira.

Haberin Devamı

YARIN için program yapın

KONSER
Altın Kızlar’da ramazana özel

l Zorlu Center AVM’de ramazana özel olarak Altın Kızlar fasıl topluluğu bir konser verecek. Saat 20.00’de başlayacak konser ücretsiz.
l İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Yenikapı Sahnesi’nde Recep Alper Çevirel konseri düzenlenecek. Saat 23.30’da düzenlenecek konser ücretsiz olacak.

sergi

Haberin Devamı

Yazlık figürler
l Maslak’ta bulunan Artnext İstanbul, Bulut Bagatur, Nurettin Erkan, Taşkın Esin, Deniz Gökduman, Ayşecan Kurtay, Kağan Toros, Mert Yavaşca, Çiğdem Yılmaz ve Baysan Yüksel gibi sanatçıların eserlerini bir araya getiren “Figüratif Yaz Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor. Sergi 30 Ağustos’a kadar görülebilir.

38 sanatçıdan karma sergi
Nişantaşı’nda bulunan Niş Art Gallery; Ayşe Temizel, Elif Onaran, Meltem Atabek ve Mine Talu gibi 38 sanatçının heykel, seramik ve resim gibi farklı disiplinlerdeki eserlerinden oluşan karma sergisine ev sahipliği yapıyor.
“Çizgi ve Rengin Dinamizmi” başlıklı
sergi 10 Temmuz’a
kadar devam edecek.