Cumartesi Bu hafta ne var ne yok?

Bu hafta ne var ne yok?

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Hugh Jackman, “An Evening With Hugh Jackman” gösterisiyle yeniden İstanbul’da. Zorlu Center PSM’deki gösteri saat 21.00’de başlıyor. Biletler 192 ila 975 lira. Jackman yarın ve pazartesi günü de sahneye çıkacak.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

TİYATRO

Cadılar prömiyer yapıyor

Tiyatrogrotto’nun ilk oyunu “Cadılar”, Cihangir’deki Tatavla Sahnesi’nde prömiyer yapıyor. Saat 20.30’daki oyunun biletleri 24 ve 34 lira.

KONSER

-Anadolu ve Rumeli şarkılarını geleneksel üslupla yorumlayan Otantik İstanbul, BKM Mutfak Sahne’de. Konser saat 21.30’da. Biletler 34 lira.

-Saz sanatçısı Hüseyin Korkankorkmaz, Moda Sahnesi’nde konser verecek. Saat 20.30’daki konserin biletleri 20 lira.

SALI

KONSER

90’lara müzikli yolculuk

-90’ların başından bu yana müzik yapan iki ünlü grup, Shellac ve Mudhoney, Şişhane’deki Salon İKSV’de. Konser saat 21.00’de. Biletler 67 lira.

-Gitarist Dave Allan, davulcu
Joey Baron ve basçı Drew Gress’den oluşan Amerikan Trio, Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat’ta konser verecek.
Saat 21.00’deki konserin biletleri 13
ve 23 lira.

Haberin Devamı

-Türk ve dünya tangolarına farklı yorumlar getiren topluluk Piatango, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Konser saat 22.30’da. Biletler 29 lira.

SÖYLEŞİ

Zorlu Center’da bulunan Raffles İstanbul’un Writers Bar’ı Zülfü Livaneli’yi ağırlıyor. Son kitabı “Konstantiniyye Oteli”nden bölümler okuyacak yazar, okurlarıyla da sohbet edecek. Saat 18.30’daki söyleşiye katılım ücretsiz.

ÇARŞAMBA

KONSER

Yıldız Tilbe sahnede

-Yıldız Tilbe çarşamba günü Beyoğlu’ndaki Jolly Joker
İstanbul
’da konser verecek.
Saat 22.00’de başlayacak konserin biletleri 56 ve 135 lira.

-Indie rock grubu Son Feci Bisiklet, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Saat 22.30’daki konserin biletleri 29 lira.

TİYATRO

Boris Vian’ın son eseri “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz”, Makedon yönetmen Aleksandar Popovski’nin rejisiyle Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde. Temsil saat 20.30’da başlıyor. Biletler 46 ve 56 lira.

PERŞEMBE

KONSER

Ünlü besteciye
saygı duruşu

-İsviçreli piyanist Oliver Schnyder, İstanbul Resitalleri 2015 Scriabin Yılı nedeniyle Emirgan’daki The Seed’de vereceği resitalinde Scriabin’in iki yapıtını yorumlayacak. Konser saat 20.00’de. Biletler 150 lira.

-Yunan müzisyen Zafeiris Melas, “Taa Uzak Yollardan Geldim” şarkısının da yer aldığı albümünü Jolly Joker İstanbul’da tanıtacak. Saat 21.00’deki konserin biletleri
85 ve 170 lira.

Haberin Devamı

-Müzisyen Feti Çağlayan, “FetiBlue Band” adlı projesiyle Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Saat 22.30’daki konserin biletleri 29 lira.

CUMA

KONSER

Kadıköy’de protest gece

-Kürtçe ve Türkçe folk-rock besteleriyle Bajar ve protest müzik grubu Bandista, Kadıköysahne’de konser verecek. Saat 22.30’daki konserin biletleri 40 lira.

-Pop müziğinin önemli isimlerinden Yaşar, Kartal’daki Beyrut Performance’ta. Saat 21.30’daki konserin biletleri
57 lira.

TİYATRO

Şirvan Akan’ın yazıp yönettiği “Kamamber”, Galata Perform sahnesinde. Saat 22.00’deki oyunun biletleri 29 lira.

SERGİ

Pera’da ünlü portreler

Pera Müzesi10’uncu yılında, Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı ve ünlü fotoğrafçı Cecil Beaton’ın “Portreler”başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçı, film yıldızı, yazar ve kraliyet mensuplarının portreleri görülebilir. Londra’daki National Portrait Gallery’nin fotoğraf danışmanı Terence Pepper’in küratörlüğünde hazırlanan sergi 26 Temmuz’a dek ziyaret edilebilir. Beaton’ın sergisine ek olarak Pera Müzesi’nde çağdaş sanatın sıra dışı isimlerinden Grayson Perry’nin seramik, halı ve baskı çalışmalarından oluşan “Küçük Farklılıklar”başlıklı sergi de devam ediyor. Bu sergi de 26 Temmuz’a dek sürecek.

Haberin Devamı

Genç küratörlerden sergi

Fotoğraflarla masallar

Serra Mübeccel Gültürk’ün 7’nci kişisel fotoğraf sergisi “Gündüz Masalları / Daylight Mysteries”2 Haziran’da Teşvikiye’deki Galeri Miz’de açılıyor. Sergi 15 Haziran’a kadar görülebilir.

Yeni nesille tanışın

Genç sanatçılara destek vermeyi amaçlayan Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü’ne başvuran sanatçıların işlerinden jüri tarafından seçilen eserler Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat’ta sergileniyor. Bu 17 eser 31 Temmuz’a dek görülebilir.

Bugün bu gece nereye gitmeli?

GÖSTERİ

Hugh Jackman’la bir randevu daha

Ünlü oyuncu Hugh Jackman, “An Evening With Hugh Jackman” gösterisiyle yeniden İstanbul’da. Zorlu Center PSM’deki gösteri saat 21.00’de başlıyor. Biletler 192 ila 975 lira. Jackman yarın ve pazartesi
günü de sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

KONSER

Amerikalı pop-rock grubu OneRepublic, Türkiye’de ilk defa Ayazağa’daki Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak. Saat 19.00’da başlayacak konserin biletleri 95, 105, 120 ve 195 lira.

FESTİVAL

-Ekşi Sözlük’ün festivali Ekşi Fest bugün Sarıyer’deki Life Park’ta. Festivalde Selda Bağcan ile İsrailli rock grubu Boom Pam, Elijah Wood’un grubu Wooden Wisdom, Bandista ve Carmen Souza gibi isimler sahneye çıkacak. Kapılar saat 13.00’te açılıyor. Biletler 56 lira.

-Piknik kültürünü müzikle buluşturan festival Güzel Bir Gün, Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta. Kapılar saat 12.00’de açılacak; sahneye İlhan Erşahin İstanbul Sessions, Büyük Ev Ablukada, Gaye Su Akyol, Ayyuka ve King Fifi çıkacak. Biletler 78 lira.

PARTİ

Galatasaray’daki Kloster’a dünyaca ünlü Alman DJ ve prodüktör Jan Blomqvist konuk olacak. Performans saat 21.00’de. Biletler 45 lira.

TİYATRO

-Aristofanes’in klasik eseri “Kuşlar”, Semaver Kumpanya uyarlamasıyla Fatih’teki Çevre Tiyatrosu’nda sahnede. Temsil saat 20.30’da başlayacak. Biletler 35 ve 45 lira.

-Genco Erkal’ın Nazım Hikmet tutkusunun ürünü olan “Yaşamaya Dair”adlı müzikli gösterisi Fatih’teki Ali Paşa Han’da sahneleniyor. Saat 21.00’deki gösterinin biletleri 31 ve 56 lira.

Yarın için program yapın

TİYATRO

-Son yılların en çok konuşulan oyunlarından biri olan “Garaj”, Craft Kadıköy’de sahnelenecek. Saat 17.00’de başlayacak
oyunun biletleri 30 ve 55 lira.

-Fuat Sevimay’ın kaleme aldığı, “Anarşık”; Beyoğlu’ndaki Tiyatro Karakutu’da. Saat 18.30’daki oyunun biletleri 29 lira.

FESTİVAL

Şehrin yeni festivali

Maçka Küçükçiftlik Park’ta bugün yeni bir festival düzenlenecek:
1’st Harvest Festival. Sahneye çıkacak isimler ise Alt J, Mew, Sattas, Flört, Kök ve Eskiz. Saat 12.00’de kapılar açılacak. Biletler 84 ve 168 lira.

KONSER

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak. Konser saat 20.00’de. Biletler 50, 67 ve 89 lira.