Cumartesi Bu trend Aloha diyor

Bu trend Aloha diyor

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkek modası çiçek desenlerinin ve tropikal bitkilerin etkisinde. Fenerbahçe’nin koçu Obradovic’in bir reklam filminde Hawaii desenli tişört giymesi bu gömlekleri Türk erkeklerinin de radarına soktu.

Bu trend Aloha diyor

Bana “Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı’nın koçu Zeljko Obradovic’in gömleğinden nerede bulabilirim?” diye soran erkek arkadaşlarım ve sosyal medyada yaptığım “Obradovic’in gömleğinden bulabileceğiniz adresler” paylaşımına gelen tepkiler sayesinde anladım ki, genel kanının aksine Türk erkekleri aslında cesur olmayı gerektiren trendlere karşı önyargılı değil.
Yeter ki sevip beğendikleri birileri bu konuda onlara öncülük etsin.
Son birkaç sezondur farklı şekillerle kadın modasına hakim olan çiçek desenleri, bu yaz erkek modasında da söz sahibi. Hatta gelecek yaz bu etki daha da güçlenecek. Başta Gucci, Balenciaga
ve Tommy Hilfiger olmak üzere pek çok markanın geniş yer verdiği ve ünlü isimlerin de hayranı olduğu çiçeklere ve tropikal bitkilere bugüne dek mesafeli durduysanız bu sezon kimsenin sizi yadırgamayacağından emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

STİL İPUÇLARI

- Sayfiye etkisini güçlendirmek için, Hawaii gömleklerinin kısa kollu olanları makbul. Ancak dikkat, alışkanlık yapmasın. Zira hava çok sıcak bile olsa, kısa kollu düz gömlekler giymek sizi demode gösterecektir. Kısacası kısa kollar yalnızca tropikal desenlere yakışıyor.
- Eğer bu gömlekleri tek başına iddialı buluyorsanız, içine ince, beyaz bir tişört giymeyi deneyin. Beyazın yumuşaklığı desenlerin iddiasını biraz azaltacaktır.
- Bermuda şortlar, kanvas pantolonlar ve elbette jean pantolonlar bu gömleklere en çok yakışan parçalar. Üstünüz yeterince dikkat çekici olacağından, pantolonda doğal renklere yönelmekte fayda var.
- Hem 50’lerde hem de 80’lerde çok popüler olan Hawaii gömleklerin yarattığı nostaljik hissi doğru aksesuarlarla güçlendirebilirsiniz. Hasır şapkalar ve yuvarlak çerçeveli retro gözlükler ideal.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ

- Obradovic’in gömleği H&M’den.
Fiyatı 69.99 TL.
- Çarpıcı bir gömlek giymek istiyor fakat tropikal bitkiler yerine daha zarif desenlere yönelmeyi tercih ediyorsanız Mango Man’deki güllü gömleklere göz atabilirsiniz. Bu model 119.90 TL.
- Zara’daki tropikal desenli gömlek, kadın giyimindeki renk trendleriyle de uyumlu. Yani kadınlar da giyebilir!
Fiyatı 99.95 TL.

Kadınlar da çok seviyor

Rengarenk ve egzotik olan bir trendin erkeklerin özelinde kalması imkansız elbette. Chiara Ferragni, Gilda Ambrosio, Yasmin Sewell gibi stil ikonları da hem plajda hem de günlük giyimlerinde bu gömlekleri tercih ediyor. Özellikle kısa kollu olanlar, yüksek bel etek ve jean’lerle kombinlemek için ideal.

Bir zamanlar beyazperdede

Sinema dünyasının efsane karakterleri arasından, Hawaii gömleği ile özdeşleşenleri saymaya kalksak listeyi bitiremeyiz. “Raising Arizona” filmindeki Nicholas Cage, “Scarface”teki Al Pacino, “Magnum P.I.”deki Tom Selleck ve elbette “Blue Hawaii”deki Elvis Presley... Eğer bu gömlekleri nasıl giymeniz gerektiğine emin olamıyorsanız, kendinize en yakın bulduğunuz karakterlerden ilham alabilirsiniz.