Cumartesi “Bu yazın içkilerini otlar tatlandıracak”

“Bu yazın içkilerini otlar tatlandıracak”

20.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

21 yıllık barmenlikten sonra şimdi Ketel One votkanın damıtımevi elçisi olan Dennis Tamse: “Bu yıl ferahlatıcı, otlarla tatlandırılmış içkiler içeceğiz”

“Bu yazın içkilerini  otlar tatlandıracak”

Hollandalı Nolet Ailesi, 1961’den bugüne içinde dünyanın en uzun rüzgar değirmeninin yer aldığı Nolet Damıtımevi’nde votka üretiyor. Joannes Nolet’nin özel bir teknik geliştirerek genetiğiyle oynanmamış buğdaydan ürettiği Ketel One votka bugün “dünyanın en çok tavsiye edilen votkası” unvanıyla kadehlerimize doluyor. Ketel One’nın damıtımevi elçisi Dennis Tamse’yi İstanbul ziyareti sırasında fırsatını bulup yakaladık, Karaköy Gaspar’daki tanıtım gecesine katıldık ve içki dünyasıyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Bir içki markasının damıtımevi elçisi ne yapar?

Haftada neredeyse üç ülkeye seyahat gerçekleştiriyorum. Amacım dünyanın çeşitli yerlerindeki barmenlere Ketel One’ı anlatmak ve denetmek.
Londra’da mayhoş Lübnan’da tatlı

Sizin de barmenlik geçmişiniz var...

Barmenliğe 16 yaşında başladım. Bir barmaid arkadaşımın bir geceliğine barda yardıma ihtiyacı vardı. Giriş o giriş. Amsterdam’da, Hollanda Barları’na kokteylleri geri getiren ilk kuşak “Fabulous Shaker Boys” un bir üyesiydim.
21 yıl barın arkasında çalıştıktan sonra barın öbür tarafına geçip içki markalarıyla çalışmaya başladım.

İçkiler de şehirlerin karakteristik özelliklerine göre mi değişiyor?

Kesinlikle. Mesela Londra’da daha mayhoş içkiler tercih edilirken mevsimsel özelliklerden dolayı Lübnan’da daha
tatlı içkiler içilir.

Haberin Devamı

2013 yazının içki trendleri ne olacak?

2012 fıçıda yıllanmış kokteyllerin ve cinin yılıydı. Yakın zamanda ise klasik kokteyller ve 80’lerin ve 90’ların yaratıcı kokteylleri öne çıktı. Mesela Singapur’daki bazı barlarda White Russian ve Cosmopolitan yine popülerleşmeye başladı.
Bu yaz ferahlatıcı içkiler yükselişe geçecek ve kadehleri çeşitli otlar tatlandıracak.

Favori içkiniz hangisi?

Elbette ki votka. Bu içkinin anavatanının Rusya olduğu sanılır ama aslında Polonya’dır. Soğutulmuş bardakta, içine yüksek kalitede bir tonik ekleyerek içmeyi seviyorum votkayı.

“Bara gelen insan deşarj olmak istiyor”

Barmenlik yaptığınız zamanlarda siz de dert dinleyen bir barmen miydiniz?

Tersi mümkün değil ki! Bara gelen bir insan her şeyden önce deşarj olmak istiyor.

Siz çalışırken içer miydiniz?

Dozunda içmeyi tercih ederim her zaman çünkü içmeden de havaya giremezsiniz.

Bir içki şişesinin dizaynındaki en önemli detay nedir?

Ketel One’ın şişe tasarımıyla ilgili bize bir tek öneri geldi, o da ağız kısmının biraz daha uzun tutulmasıydı. Barmenlerin o kalabalıkta hızlı hareket etmeleri ve pratik olmaları gerekiyor. Şişenin ağız kısmını uzattığımızda kavramak çok daha kolay oldu.