Cumartesi Bundan sonra gözler bu prenseste olacak

Bundan sonra gözler bu prenseste olacak

09.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalkantısı hiç eksik olmayan Monako Prensliği’nin dördüncü varisi 25 yaşındaki Charlotte, ailesinin aksine gözlerden uzak bir prenses

Bundan sonra gözler bu prenseste olacak

2011 kraliyet düğünlerinin yılı oldu. İngiltere’de Prens William, orta sınıf bir aileden gelen Kate Middleton ile evlenirken Monako Prensi Albert de G. Afrikalı yüzücü Charlene Wittstock ile dünyaevine girdi. Kate ve Charlene, Külkedisi’ni hatırlatan hikayeleriyle manşetleri süsledi. Ancak yeni jenerasyonun en gözde ismi hâlâ “doğuştan prenses” olan genç bir kadın... Modacıların ve genç soyluların peşinden ayrılmadığı bu güzel kadın, sakin ve alımlı stiliyle “neo-prenses” olarak anılan Charlotte Casiraghi’den başkası değil.
Prens Rainier ve Amerikalı aktris Grace Kelly’nin torunu olan Charlotte, 1986’da doğdu. Daha sonra annesi Caroline’e benzerliğiyle dikkat çekecek olan Charlotte, 4 yaşındayken babası Stefano Casiraghi’yi yat kazasında kaybetti. Belki de Charlotte’un mağrur duruşunda bu ilk kaybın büyük rolü oldu.

Moda dergilerinde çalıştı

Caroline kocasının ölümünden sonra “Çocuklarımın normal bir şekilde büyümelerini istiyorum” diyerek Fransa’nın küçük bir kasabasına yerleşti. Ancak sakin yaşam uzun sürmedi. Caroline 1999’da Hanover Prensi Ernst August’la evlendi.
Annesi yeni bir aile kurarken Charlotte da kendi hayatını inşa etmek için ilk adımları atıyordu. Prenses, Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi aldı. Üniversite sonrasında İngiltere’nin ünlü The Independent gazetesinde staj ve Paris’teki moda dergilerinde editörlük yaptı. Dört dil bilen prenses profesyonel binici...
Kameralardan uzak kalmak için gayret gösteren Charlotte aşkını da aynı şekilde yaşıyor. Londra’da galerisi olan Alex Dellal’la dört yıldır birlikte olan Charlotte’un evlililikle ilgili düşünceleri ise sır. 2009 yılında çiftin evlilik haberleri yayılmış ancak devamı gelmemişti. Kim bilir, belki de genç prenses ailesine büyük acılar yaşatan Grimaldi lanetinden korkuyor.

Bundan sonra gözler bu prenseste olacak

Haberin Devamı

Daha 5 yaşında ada sahibi oldu

Charlotte’un babaannesi ve dedesi o daha 5 yaşındayken torunlarına Sardunya’da tam 9 milyon dolarlık bir ada hediye etti. Ama tabii Avrupa’nın güneyindeki Monako Prensliği’nin dördüncü varisi olan Charlotte’un para endişesi yok... Bazı kaynaklara göre Charlotte’un mirası 1 milyar doları buluyor. Bunun 6 milyar dolara kadar çıkabileceği de konuşuluyor. Ancak aile servetinden genç kızın payına ne kadar düşeceği ile ilgili kesin bir veri yok.

Grimaldi laneti ona da bulaştı mı?

Efsaneye göre Monako Prensliği’ni yöneten Grimaldi ailesinin laneti, 13’üncü yüzyılda Prens I. Rainier’ın genç bir kadına tecavüzüyle başladı. “Cadı” olduğu söylenen bu kadın, kendisine yapılan kötülük üzerine aileyi hiçbir zaman kurtulamayacakları bir belayla lanetledi. Buna göre Grimaldi ailesinin hiçbir üyesi mutlu olamayacaktı. Charlotte’un anneannesi Grace Kelly bir trafik kazasında öldü. Annesi Caroline tam üç kez evlendi. Teyzesi Stephanie ise mutluluğu korumasında ve bir sirk çalışanında aradı ama bulamadı. En son, Prens Albert’in gayrimeşru çocukları olduğu ortaya çıktı.

Modacılar peşinde

Charlotte’un binicilik hobisi dünyanın en büyük markalarının da ilgisini cekiyor. Gucci geçen yıl yarışlarda giymesi için özel bir binicilik kreasyonu hazırladı. Charlotte’a hayran tasarımcılar arasında Karl Lagerfeld de var. Öyle ki 18’inci yaş günü için genç kıza özel bir elbise tasarladı. Maalesef 100 polisin koruma olarak görev yaptığı partiye katılan 450 davetli dışında kimse bu harika Chanel elbiseyi göremedi. Charlotte dayısı Prens Albert’in geçen hafta yapılan düğününe de Chanel tasarımı bir elbiseyle katıldı. Charlotte’un şık ve sade stili moda dergilerinin dikkatinden de kaçmadı. Vanity Fair dergisi Charlotte’u defalarca en güzel giyinenler listesine aldı. Vogue onu dünyanın en çekici 50 kadınından biri olarak seçti. Forbes dergisi ise 2008’de Charlotte’u en ateşli kraliyet üyelerinden biri olarak sıraladı.