Cumartesi Cesur erkeklerin sezonu

Cesur erkeklerin sezonu

24.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çiçekler, ekoseler, hatta leopar... Daracık taytlar, turuncunun her tonu... Bu sezon erkek modası biraz cesaret istiyor. Eğer “Ne olursa olsun trendi yakalayacağım” diyorsanız o zaman dikkat etmeniz gerekenleri de bilin

Cesur erkeklerin sezonu

Cesur erkeklerin sezonu
Sibel Can ve Hakan Ural’ın oğulları Engincan son günlerde kılık kıyafetiyle çok konuşuluyor. Skinny jean’den kadife makosene, çizgili takım elbiseden renkli pantolona kadar erkeklerin giymesi için cesaret gerektiren pek çok parçayı 21 yaşındaki Engincan’ın üzerinde görmek mümkün. Oysa erkek giyim dünyası bizleri öyle bir sonbahar-kış sezonuyla karşılamak üzere ki belki de Engincan’ın stili önümüzdeki aylarda gözünüze sıradan gelmeye başlayacak. Tabii hemen hemen her yönüyle çok çarpıcı olan bu yeni sezona ayak uydurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktalar da var. Gülünç duruma düşmek istemiyorsanız sezon trendlerini takip ederken stil ipuçlarını ıskalamayın.

Dalgıçlar sokağa çıkıyor
Balıkadam kıyafetlerinden bildiğimiz neopren isimli kumaş, erkek giyiminde günlük hayata daha fazla giriyor bu sezon. İyi haber, ısı tutma özelliğine sahip olan bu kumaşın soğuk havalar için ideal olması. Kötü haberse çok kalın durduğu için sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterme ihtimali.

Haberin Devamı

Gri ve siyaha sadık kalın
Bu trende uyum sağlamak istiyorsanız alt değil üst giyim parçalarında tercih edin. Yani neoprenden yapılan bir mont, pantolondan daha iyi bir seçenek olacaktır. Turuncu, kırmızı gibi renkler ise zaten göze değişik gelen bu malzemeyle birleşince fazla iddialı olabilir. En iyisi gri ve siyah gibi sakin tonlara sadık kalmak.

Çarpıcı desenler
Kenzo’nun çizgileri, Versace’nin triballeri, Gucci’nin ekoseleri, Louis Vuitton’un çiçekleri... Hatta aralarında leopar bile var! Daha çok kadın giyimine yakıştırılan çarpıcı desenler yeni sezonda erkek dünyasında da daha
çok yer alacak.

Desen ormanında yolunuzu kaybetmeyin
Önemli olan diğer her şeyi sade tutup desenlerin konuşmasına izin vermek. Seçiminiz hangi desenden yana olursa olsun renk paletinde tercihinizi sakin tonlardan yana kullanmaya bakın, eğer farklı desenleri bir arada kullanacaksanız da aynı renk ailesinden olmalarına özen gösterin.
Üç-dört santimetrede genişliğindeki ekoseler, siyahın ağırlıkta olduğu leoparlar ve ince çizgiler hata yapma olasılığınızı azaltır.

Saçlar parıl parıl
Clark Gable’ın briyantinli saçlarına selam olsun. Podyumlardaki nostaljik esintiden saçlar da nasibini alıyor, marketlerdeki saç bakım raflarına yeniden göz gezdirmenin zamanı geldi.

Jölenin dozu kaçmasın
Aman Burberry, Ermenegildo Zegna gibi markaların şovlarında karşımıza çıkan bu görünümü 90’ların jöle modasıyla karıştırmayın. Ayna
gibi parlayan saçlar mutlaka yandan ayrılmış ve çok iyi taranmış olmalı.
Ne de olsa gerçek bir beyefendi gibi görünmek çaba ister.

Taytın yükselişi
Bu sezon etrafta tayt giymiş erkekler görmeye hazır mısınız? Hayır dediğinizi duyar gibi olduk. Ancak moda literatürüne “meggings” (İngilizce erkekler anlamına gelen “men” ve tayt anlamına gelen “leggings”in birleşimi) olarak hızlı bir giriş yapan erkek taytları, yoga sınıflarının dışına taşmaya çoktan hazır.

Yapışanı değil, yakışanı giyin
Ve burada da tam olarak kadın giyimindeki kural geçerli: Bacaklarınız çıta gibi değilse, taytlardan da çok dar pantolonlardan da uzak durun!

Turuncu devrimi
Renklerin en vitaminlisi turuncu, erkek giyiminde grinin hakimiyetindeki yeni sezona renk katıyor. Özellikle kalın örgü kazaklarda ve tepeden tırnağa giyilen bu renk, kullanması zor gibi görünse de aslında hemen hemen her şeye uyum sağlar.

Ten renginize göre seçin
Eğer ten renginiz koyuysa portakal gibi canlı turuncu tonlarını, açıksa günbatımı rengine yakın turuncuları giyin.

Haberin Devamı

MODA DÜNYASINDAN
Güç birliği
Kurukafa desenini her yerde görüyorsak sebebi biraz da Alexander McQueen. Gelen haberlere bakılırsa bundan sonra daha sanatsal versiyonlarını göreceğiz. Zira marka, ünlü çağdaş sanatçı Damien Hirst ile işbirliği yapıyor. Hirst, kurukafalı eşarbın 10’uncu yılı şerefine sınırlı sayıda koleksiyon hazırlayacak. Fiyatları 135 pound’dan başlayacak olan eşarpların üzerinde kelebek, böcek ve örümcek desenleri görmeye hazır olun.

İade devri kapanıyor mu?
Bir ürünü satın alıp fiyat etiketini çıkarmadan giyiyorlar. Sonra da iade ediyorlar. Böylece istedikleri şeyi giyip hiç para vermemiş oluyorlar. ‘Seri iade edici’lerden söz ediyorum. Daha doğrusu Amerika’da onlara böyle deniyor. Bunun önüne geçmek için başlatılan çalışmalar ise tartışma yaratacak türden. Söylentiye göre, iade edilmişse bazı markalar bunu oluşturdukları ‘geri dönüş profili’ne kaydediyorlar. Kimileri bunun şeffaflık politikasına uygun olmadığından yakınıyor. Kimileri ise “zaten alışverişlerin kaydı tutuluyor, iade kaydı neden tutulmasın?” görüşünde. İş müşterileri kara listeye almaya noktasına varır mı bilinmez...

Teker taktı
SaInt Laurent’in kreatif direktörü Hedi Slimane, modaevinin klasik siyah-beyaz spor ayakkabılarından paten yarattı. Patenler 895 avroya luisaviaroma.com adresinde
ön satışta.