Çıtır çıtır mantı

Galatasaray’da Altuğ Bircan ve Cem Kılıç tarafından açılan Woo Hoo Çıtır Lezzetler’deki çıtır mantı geleneksel hamur işini başka bir boyuta taşıdı

Çıtır çıtır mantı

İşletmeci Altuğ Bircan ve oyuncu Cem Kılıç tarafından “pratik ve farklı bir mantı sunma” konseptiyle açılan Woo Hoo Çıtır Lezzetler, İstiklal Caddesi’nde Galatasaray’a doğru yürüdüğünüzde Tektekçi’nin bulunduğu ara sokakta; Indigo’nun hemen altında yer alan küçücük bir mekan. Her gün, her saat hizmet vermiyor burası. Şimdilik sadece
hafta sonları öğlenden sabah saatlerine kadar açık. Faaliyete geçeli bir ay olmasına rağmen
konum itibariyle hafta sonları
gece eğlencesinden çıkıp karnı acıkanların uğrak noktası olmuş bile.

Çiğ böreğin küçülmüş hali
“Woo Hoo” ismi, bilgisayar oyunu “Sims”teki sevinç nidaları ile “The Simpsons” dizisinin ana karakteri Homer Simpson’ın lezzetli bir şey yedikten sonra “Woo hoo!” demesinden yola çıkarak seçilmiş.
Woo Hoo Çıtır Lezzetler’de yapılan mantının geleneksel mantıdan farklı sayılacak yanları el değmeden, özel bir hamur kullanılarak makinede açılması, içerisine
bol miktarda dana kıyması konması, dondurularak saklandıktan sonra kızartılıp servis edilmesi ve daha büyük parçalar halinde sunulması. Bir çiğ böreğin küçülmüş hali diyebiliriz.
Yağda kızarıyor olması “Zaten hamur şişirir, bir de yağa girerse hiç yenmez o” algısı oluşturmuş her duyanda. Ancak sanılanın aksine oldukça hafif, şişkinlik yaratmayan
ve hiç yağ tadı vermeyen bir mantı burada yapılan. Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı veya normal yoğurt, domates sosu ve sumak, nane, kekik gibi baharatlar konarak servis ediliyor.
Yiyeceğiniz mantının içine konduğu kabın boyutu konusunda henüz tercih şansınız yok. Hepsi standart, 180 gram ve 10 lira. Çıtır mantıyla ilgili seçme şansınızın olduğu tek şey içine konan malzeme ve klasik listeden seçeceğiniz içecek. Etli klasik bir mantı yemek istemiyorsanız ıspanaklı, patatesli, beyaz peynirli çeşitleri de var. Gelenekselliği mantı oluşundan, çıtırlığı kızartılmasından, pratikliği ise “gel-al-ye” konseptiyle sunulmasından geliyor.

Kadayıf kaplı mücver, çikolatalı mantı da olacak
Yazın Bodrum, İzmir gibi tatil yörelerinde de oldukça ilgi gördüklerini belirten Altuğ Bircan “Tatil yörelerinde sıcağın altında kimse mantı yemez diye düşündük başta, fakat sonra gördük ki inanılmaz bir ilgi var. Biz de İstanbul’a gelmeye karar verdik. Çeşitli üniversite festivallerinde stant açarak mantımızı tanıttık. Bir yiyen bir daha vazgeçemedi. Biz de onlara ufak bir hatıra olsun diye Woo Hoo mantı yerken fotoğraflarını çekip Facebook sayfamızda paylaşıyoruz” diyor.
Yerleri henüz belli olmasa da, birkaç ay sonra dükkan formatına geçip işleri büyütme planları var Cem Kılıç ile Altuğ Bircan’ın. Yeni açılacak dükkanlarda sadece kızarmış çıtır mantı olmayacak. Çıtır içli köfte, sigara ve suböreği, dışı kadayıf telleriyle kaplanarak kızartılmış mücver, içi çikolata dolgulu, üstü de çikolata kaplı kızarmış mantı ile içi elmalı, üzeri yoğurt soslu mantı da Woo Hoo’nun müşterilerine sunacağı alternatif tatlardan olacak. Ayrıca dondurulmuş mantılar çözüldükten sonra sadece kızartılıp hiçbir sos kullanılmadan bira ile birlikte alternatif bir atıştırmalık olarak da satılmaya başlanacak.

Kısa kısa

Lezzetli, organik ekmekler...
Baget, French roll, tam buğday unlu ve çavdar, zeytinli, fındıklı ve üzümlü olarak tercih edilebilen flüt... Le Pain Quotidien’in organik ekmek seçeneklerinden yalnızca birkaçı bunlar. Taş ile öğütülen organik unun mayalanmasıyla hazırlanan bu sertifikalı ekmekler kolay sindirilebilir olmalarıyla da tercih sebebi. Doğal maya içeren ve keten sepetlerde yavaş yavaş mayalandırılıp özel fırınlarda pişirilen bu ekmekler her gün, günlük olarak sunuluyor.

Sonbahara kahve yakışır
Caffe Nero, sonbaharı ısıtacak alternatifler sunuyor. Sıcak çikolatadan vazgeçemeyenler için
iki öneri: Süt köpüğü veya çırpılmış krema ve Belçika çikolatasıyla süslenen Hot Chocolate ve koyu veya akışkan çikolatayla hazırlanan Hot Chocolate Milano... Baharatın kokusunu arayanlar ise tarçın,
siyah çay, çeşitli baharatlar ve şeker karışımıyla hazırlanan Chai Latte’den vazgeçmemeli.

12 Kasım 2019 Magazin Bülteni12 Kasım 2019 Magazin Bülteni

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber