Cumartesi Civardaki indirimden haberiniz olsun

Civardaki indirimden haberiniz olsun

17.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar için çıkarılan Shopamani adlı uygulama, siz neredeyseniz o bölgeye yakın indirimleri haber veriyor. Alışveriş yaptıkça çeşitli hediyeler kazanmak da mümkün

Civardaki indirimden haberiniz olsun

Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, sosyal medya, fırsat siteleri... Bütün bunlar hayatımıza gireli çok olmadı belki ama şimdiden onlarsız yaşayamaz hale geldik bile. Bu durum girişimcilerin de dikkati çekmiş olacak ki hemen her gün yeni ve parlak fikirlerle çıkıyorlar karşımıza. Bunlardan biri de yukarıda bahsi geçen bütün teknolojik nimetleri bir araya getiren Shopamani uygulaması. İrem Sözügeçer, Kerem Sözügeçer ve Harun Simavi’nin imzasını taşıyan bu uygulamayı akıllı telefonunuza ya da tabletinize yüklüyorsunuz, sonra gelsin indirimler gitsin hediyeler. Bu uygulama ile favori mağazalarınızın yakınındayken size o mağazadaki indirim ve fırsatlarla ilgili mesaj geliyor. Bunları Twitter ve Facebook üzerinden arkadaşlarınızla paylaşınca da ekstra puan kazanıyorsunuz.
20-25 Aralık tarihlerinde İstinye Park’ta gerçekleşecek Smart Shopping Days etkinliği uygulamayı tecrübe etmek için iyi bir fırsat. Üstelik düzenlenecek yarışmada birinci olana Ece Sükan’la birlikte harcayabileceği 2 bin liralık hediye çeki veriliyor.
Uygulamanın yaratıcılarından Harun Simavi, Shopamani’yi anlattı.

Haberin Devamı

* Nasıl çalışıyor bu uygulama?

Asıl yaptığı şey bulunduğunuz konuma göre civarınızdaki kampanyalardan sizi haberdar etmek. Aynı zamanda bir sosyal mecra. Siz bu kampanyaları arkadaşlarınızla paylaştıkça puan kazanıyorsunuz ve puanları daha sonra indirim veya hediye olarak değerlendirebiliyorsunuz. Sistemin en önemli özelliği konum bazlı olması. Genelde siz pazar günü evde otururken, “Beymen’de indirim var” diye mesaj gelir. Halbuki o an alışverişle hiç alakanız yoktur.
Bu aplikasyonla ise bu mesaj siz gerçekten Beymen’in yakınındayken geliyor. Sadece yakınındayken değil isterseniz indirim olduğunda haber vermesi için de ayarlayabiliyorsunuz. Günde kaç tane mesaj almak isterseniz onu belirleyebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

* Puan kazanmak için ne yapmak gerekir?

Mesela bir kampanyayı Twitter hesabınızda paylaştığınız zaman takipçi sayınıza göre puan kazanıyorsunuz. Ya da Facebook üzerinde duvarınızda paylaşarak da puan kazanabiliyorsunuz. Bu puanlarla da kupalar kazanıyorsunuz. İki çeşit kupa var; biri şimdi anlattığım, kullandıkça kazanılan kupa.
Diğeri de şöyle işliyor: Mesela bir kampanya için gittiğiniz dükkanda check-in yaparsanız ya da o dükkanda bulunan bize özel barkodları
(QR kodları) telefonunuza taratırsanız da hediye kupası kazanıyorsunuz. Bu
hediyeleri isterseniz kendiniz kullanıyorsuz, isterseniz de başkalarıyla takas edebiliyorsunuz sistem üzerinden.
n Kazandığımız kupalar indirimli alışveriş yapmamızı da sağlayacak mı?
Her mağazanın kendi hediye kupaları var. Mesela kupaların sahibi belli bir miktarda kodu tarattıktan sonra Boyner’de kalıcı olarak ekstra yüzde 10 indirim kazanacak. Bu puanlar sizin kasanızda duracak ve her zaman kullanılabilir halde olacak.

Haberin Devamı

Ece Sükan’la alışveriş

* Smart Shopping Days etkinliğinde neler olacak?

İstinye Park’ta 20-25 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Birçok marka ile anlaştık. İstinye Park’taki standımızda hediye sponsoru olan markaların QR kodlarının olacağı bir duvar olacak. Shopamani kullanıcıları gelip o kodları tarattıkları zaman puanlar ve McDonalds’tan bir menü gibi küçük hediyeler kazanacaklar. Bir de büyük hediyeler olacak. Etkinlik sırasında anlaşmalı markaların dükkanlarına gidip bu QR kodlarını taratarak ve check-in yaparak en fazla puanı toplayan kişi QUE, Fabrika ve Divarese mağazalarında geçerli 2 bin liralık çeki kazanacak. Ece Sükan ile beraber bu hediye çekini harcamaya gidecekler.