Cumartesi Çocuğu yemek yemeyen, uyumayan Calliou’yu arıyor

Çocuğu yemek yemeyen, uyumayan Calliou’yu arıyor

04.12.2010 - 01:47 | Son Güncellenme:

İlkgül Kaya’nın yüzü tanınmıyor ama sesini tüm çocuklar biliyor. Çünkü o yeni fenomen çizgi film Calliou’yu seslendiriyor. Çocuğuna söz geçiremeyenler ondan medet umuyor!

Çocuğu yemek yemeyen, uyumayan Calliou’yu arıyor

Yumurcak TV’de yayımlanan Caillou (Kayu olarak okunuyor) adlı çizgi film şu sıralar bütün çocukların gözdesi. Caillou son yıllarda görmeye alıştığımız çizgi film karakterlerine benzemiyor. Vurdulu kırdılı maceraları yok; aksine Caillou oldukça sakin, uslu ve anne-babasının sözünden çıkmayan bir çocuk. Hatta kavga bile etmiyor.
Caillou’nun popülaritesi geçtiğimiz 23 Nisan’da daha da arttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM’ye gelen çocuklara “Siz de Caillou’yu izliyor musunuz? Bizim torun Caillou’yu çok seviyor” dedi. Her kesimden çocuğun izlediği Caillou’nun seslendirmesi aynı zamanda Müjde FM’de haber programı hazırlayan İlkgül Kaya yapıyor. Kaya, Caillou için “Sadece çocuklar değil anne ve babalar da izlemeli. Böylelikle çocuklarıyla anlaşma konusunda nerede hata yaptıklarını anlayabilirler” diyor.

* Caillou son aylarda çok popüler oldu. Çocuklar neden onu bu kadar çok sevdi?
Çocuklar Caillou gibi olmak istiyorlar. Caillou meraklı ve heyecanlı bir çocuk. Bizde çocuklar bir şey yapmak istediklerinde “Aman yapma, dur kırarsın” denir. Ama Caillou bir şey yapmak istediğinde babası birlikte yapmayı öneriyor. Babasıyla bahçeyi temizliyor, annesiyle kek yapıyor, hep birlikte oyunlar oynuyorlar. Herkes böyle bir aile istiyor.

* Caillou’nun ailesinin özelliği nedir?
Ben küçükken anneme her şeyi anlatmaya çalışırdım. Annem hı-hı der geçerdi. Ben isterdim ki her şeyi anlatayım. Çocuklar anlatmak
istiyor. Caillou’nun anne ve babası çocuklarını dinliyor.


Tamer Karadağlı’nın kızı: “Caillou ile tanıştım”

* Caillou erkek bir çocuk ve siz seslendiriyorsunuz. Bunu anlayan Caillou’yu severler ne tepki veriyor?
Caillou’ yu benim seslendirdiğimi öğrenenler “Olamaz Caillou kız mıymış” diye hayıflanıyorlar.

* Peki Caillou ile ilgili başınıza ilginç olaylar geliyor mu?
Tamer Karadağlı’nın kızı Zeyno, Caillou hastasıymış. Tamer’le seslendirme yaptığımız yerden dolayı tanışıyorduk. Benden kızıyla konuşmam için rica etti. Ben de Zeyno’yu aradım. Zeyno’yla Caillou olarak konuştum. Sonra Zeyno okula gitmiş ve bütün arkadaşlarına “Ben Caillou ile tanıştım, o artık benim arkadaşım” demiş. Çocukların hiçbirisi de Zeyno’ya inanmamış. Öğretmenleri de Tamer’e “Kızınız Caillou ile konuştuğunu söylüyor, bu nasıl oldu?” demiş. Tamer de bir gün okula gittiğinde Zeyno’nun öğretmenlerine açıklama yapmak zorunda kalmış.

* Sesinizden dolayı sizi dışarıda Caillou olarak tanıyanlar var mı? Ya da sizden Caillou olarak konuşmanızı isteyenler?
Alışveriş merkezinde tanıyanlar oluyor. “Benim kızım Caillou hastası, ne olur konuşur musunuz?” diyorlar. Öyle dediklerinde hemen çocuklara yüzümü dönüp Caillou gibi konuşmuyorum çünkü inanmıyorlar. Onların Caillou imajı küçük, kel bir erkek çocuk. Beni görünce şok geçirmesinler diye uzağa gidiyorum. Bazen arkadaşlarım çocukları yemek yemediği, uyumadığı zaman beni arayıp konuşturuyor.