Cumartesi Çocuklarla hafta sonu

Çocuklarla hafta sonu

12.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Alışveriş...Etkinlik...

Çocuklarla hafta sonu

Alışveriş
0-8 yaş arasına koleksiyonlar
Hollywood ünlülerinin bebekleri için tercih ettiği Dimples, Beymen İstinye Park, Akmerkez, Erenköy ve Kavaklıdere’de açılan Beymen Kids bölümlerinde satışa sunulan çocuk koleksiyonları arasında. Burada American Outfitters’dan Baby Dior’a, Stella McCartney’den Gucci’ye, Pom D’api’den Victoria Couture’e, Armani’den Marie Chantal’a kadar uzanan geniş bir marka karması yer alıyor. Koleksiyonlar 0-8 yaş grubuna hitap ediyor.

Minik taraftar
Pediped’in ilkbahar-yaz koleksiyonunda “doğuştan Fenerbahçeli” bebeklere özel sarı-lacivert ayakkabılar var. Fiyatları 89-129 TL arasında değişen ayakkabıları Jujube İstinye Park, Carousel ve Şaşkınbakkal mağazalarında, Karamela Karum Ankara, Palladium Pieds, Joker, Kapbula Bebek, Kids Walk Caddebostan’da satılıyor.

Yetişkinlerin kıyafetlerinden esinlenerek hazırlandı
Burberry’nin yetişkin koleksiyonu ürünlerinden ilham alınarak tasarlanan çocuk koleksiyonu, Burberry check desenli trençkotları ve Burberry defilesinde yer alan ürünlerin minimize edilmiş halleri olarak karşımıza çıkıyor.

Hassas ciltleri için
Fresh’n Soft bebeklerin alt temizliği sırasında kullanılabilecek yeni bir ürün çıkardı: Soft Islak Pamuklu Mendil. Bebeklerin hassas cildine özel nazik bir temizlik sunmayı vaat eden ürünün fiyatı 2,25 TL.

Etkinlik
Boyama atölyesi
Faber-Castell Boyama Atölyesi bugün İstanbul Oyuncak Müzesi ve Rahmi M. Koç Müzesi’nde, yarın ise Akmerkez ve City’s’de çocuklarla buluşuyor. Bugünkü atölyede çocuklar Afrika maskları, özel kağıtlarla Afrika resimleri ve totemler yapacak.

Yalvaç Ural’ın oyunu
Çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, bugün ve yarın saat 11.00’de, ücretsiz olarak Cevahir Alışveriş Merkezi Atlantis Sahnesi’nde sahnelenecek. Oyun 19-20 ve 26-27 Mart’ta da izlenebilir.

“Can’lı Araba” trafik kurallarını öğretiyor
Bridgestone, Şişli Belediyesi TBMV Bilim Merkezi’nde, “Can’lı Araba” tiyatro oyununu küçük izleyiciler ile buluşturuyor. Oyun, çocukları trafik kuralları ile ilgili bilinçlendiriyor. Oyunu izlemek için, velilerin salı ve perşembe günleri 10.00-11.00-12.00 saatlerinde Bilim Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor.

Neşeli Pazarlar konseri
ENKA Kültür Sanat’ın düzenlediği “Neşeli Pazarlar Konserleri” kapsamında yarın ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) sahneye çıkacak. Cihat Aşkın’ın (keman) ve Gökhan Aybulus’un (piyano) solist olarak eşlik edeceği konser 4-18 yaş arası çocuklara ücretsiz.

Kitap etkinliği
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi 16 Mart’ta “Kitap Günleri 6”yı gerçekleştiriyor. The Seed salonunda, 9-12 yaş grubu çocuklara yönelik ücretsiz yapılacak etkinlikte şair Necdet Neydim “Sen Islık Çalmayı Bilir misin?” adlı kitabıyla çocuklarla buluşacak.