Cumartesi Coşkulu bir burç: YAY

Coşkulu bir burç: YAY

02.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Coşkulu bir burç: YAY

Coşkulu bir burç: YAY

Coşkulu bir burç: YAY

Işık Menderes

‘Jupiter, neşe dolu atı ve çocuklarının patavatsızlığından dolayı özür diledi.’ Mitolojide Babil tanrısı Marduk, Yunan tanrısı Zeus ile özleştirilen Jupiter, arketip bir virgül olarak kabul edildiğinde, insan bilincinin minik fakat önemli bir parçasını oluşturur. İçimizdeki Jüpiter bizlere devamlı büyümemizi, bilgi peşinde koşmamızı ve sahip olduğumuz zenginlikleri mutlaka başkaları ile paylaşmamızı önerir. Bu iyi kapli, cömert ve cesur tanrı bizlere iç ve dış sınırları zorlamamızı, bilginin, sevginin ve irfanın, cehaletin getirdiği karanlığa panzehir olduğunu vurgular...
Genelde çok dürüst oldukları, fakat derecesini bir türlü ayarlayamadıkları için dilleri ile devirmedik çam, kırmadık bardak bırakmayan Yayları sevmemiz çok kolaydır. Keza zodyakın diğer fertlerine açık sözlü olmayı, coşkulu yaşamayı ve yaşamayı olumlu düşüncelerden oluşan tuğlalarla inşa etmeyi öğreten onlardır. Burçaların sembolü olan yarı at ile vücut olmuş insan kafası onların ikilemli bir mizaca sahip olduğunu gösterir. En ciddi anlarında bile biraz havailikleri vardır.
Jüpiterin bağımsız, sevecen ve meraklı çocukları hayatın ormanında göğe çevrili yayları ile heyecan içersinde dört nala koşarken, idealist kafaları fazla havalarda olduğundan, bazen önlerine çıkan dalları göremezler.
Kırgın yürekleri nefret etmeyi bilmediğinden çabuk iyileşir. Mütecessis tabiatları onları her zaman değişik ufuklara taşır. Yarı uçuk, yarı kütüphane tipler de çıkar Yay’dan. Büyük düşündükleri içinde, hayatın bazı detayları ile uğraşmaktan fevkalade sıkılırlar.
İş hayatlarında çalışkan, üretken ve güvenilir olmalarına rağmen, öğrenmeleri gereken şey, her gün geliştirdikleri yeni fikirleri pratik biçimde uygulamak ve sabırla tohumların yeşermesini beklemektir.
Dillere destan dürüstlükleri ve çeşite olan zaafları aşk hayatlarında da geçerli olduğundan, ‘sadakat’ kelimesini biraz zor telaffuz ederler. Arkadaşlıkları ise çok zevklidir. Bizleri aşina olmadığımız dünyalarla tanıştırmayı kendilerine misyon edindiklerinden, maddi, manevi tüm olanaklarını bu yolda cömertçe harcamaktan kaçınmazlar. Şayet heyecanlarına sorgusuz sualsiz kapılıp da, kendinizi tuhaf mekanlarda, içinden çıkılmayacak durumlarda bulursanız, en yakın vasıta ile eve döndükten sonra kendilerine iyi niyetlerinden dolayı nazikçe teşekkür etmeyi sakın ihmal etmeyiniz. Çünkü, inanmayacaksınız ama çok kolay incinirler.
Sevgili ve sevimli Yaylar, 2001 yılında sizi yeni arkadaşlar ve aşklar bekliyor. 13 Temmuz’a kadar burcunuzu yöneten Jüpiter’in yedinci, yani aşk/evlilik evinizde olması sizlere önemli fırsatlar getireceği gibi, sosyal çevrenizi de kolaylıkla genişletmenize yardım edecek. Nisan’ın 20’sinden itibaren, yine aynı eve Satürn’ün girmesiyle birlikte yeni edindiğimiz ilişkileri denemeye başlayacaksınız.
Bu arada, Mars-Pluto transitinin kendi burcunuzda olması enerjinizi ve öz güveninizi haddinden fazla arttıracağı için (aman dilinize dikkat edin!) kendinizi ‘acilen’ yeniden yaratmak gibi garip hislere kapılabilirsiniz.
Güzel duygular ve başarı vaat eden önümüzdeki günleri; kazasız, belasız geçirmenizi diliyorum.



CUMARTESİ