Cumartesi Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…

Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sadun ve Oda Boro’nun  1965 yılında Kısmet’le çıktığı dünya seyahati, cumhuriyet dönemi Türk denizciliğinin ilham kaynağıdır. Günümüzde de yat üretiminden savunma sanayiine kadar birçok alanda dünya çapında başarılara imza atıyoruz.

Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…

Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…
Büyük önderin denizciliğe olan ilgisi sadece Savarona Yatı ile sınırlı değildi. Atatürk, İstanbul’da bulunduğu zamanlarda Florya’dan denize girer, kürek çeker, vatandaşlarla sohbet ederdi. Moda Koyu’nda yapılan yelken ve kürek yarışlarının da en sadık izleyicisiydi. Türk denizcileri bu nedenle enginlere mavi gözlü devin rüzgarıyla yelken açıyor. Göcek Yat Kulübü “Şarık Tara- Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası” adını verdiği yarışla yöreye hareket getirdi. Şu günlerde de 10 Kasım Göcek Yarış Haftası’na hazırlanıyorlar. Tüm etapları birinci tamamlayacak ekibe ödül olarak Savarona’nın özel yapım büyük boy maketini verecekler.

Haberin Devamı

Ata’nın anısına yelken açtılar

Denizcilik camiasından güncel bir haber daha paylaşmak istiyorum. Fethiye Ece Saray Yat Kulübü’nde toplanan denizciler dün sabah Atatürk’ün anısına yelken açtılar. Fethiye Körfezi’nde yarışan yaklaşık 35 kişi geceyi Turunç Pınarı’nda geçirdi. Ekipler bugün Göcek’e yelken açtı. Yarın akşam gerçekleştirilecek törenle anı sertifikalarını alacaklar. Atatürk sevgisi yıl boyunca çeşitli etkinliklerle gündeme gelmeye devam edecek. Ece Saray Yat Kulübü, 29 Ekim’de geleneksel Fethiye-Kaş Yarışı’na ev sahipliği yapacak. Katılmak isteyenler (252) 612 88 29 no’lu telefonu arayabilir.

Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…

Atatürk, denizciliğimizin milli bir ülkü olarak gelişmesine öncülük ederek bu alandaki çalışmaları her zaman destekledi.

Haberin Devamı

Sezon boyunca güneye inecek tekneler tesisin modern marinasına güvenle bağlanabilir. Tercihiniz Göcek tarafı olursa D-Marin (252) 645 15 20, Marintürk Exclusive (252) 645 22 29 veya Belediye’ye ait (252) 645 19 38 bağlama alanı aklınızda bulunsun. Tüm okurlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Denizcilerimiz Atatürk’ün yolunda ilerliyor…

Göcek Yat Kulübü, birinci olan ekibe Bandırma Vapuru’nun İbrahim Porsuk tarafından yapılan büyük bir maketini armağan edecek.

Güverte fıkraları

Kopyacı kaptan!

Akdeniz’in ünlü liman kasabalarından birinde yaşayan kaptanın namı alıp yürümüş. Civardaki barlarda ne zaman fırtına üzerine sohbet açılsa herkes onu anlatır olmuş. Günlerden bir gün sırrını sormuşlar. “Anlatmam” deyip geçiştirmiş. Hakkında oluşan efsane de günden güne büyümüş. Derken kendisinden haber alınamaz olmuş. Birkaç gün sonra öldüğünü öğrenmişler. Teknesinde buldukları seyir defterini açtıklarında (!) kaptanın sırrı ortaya çıkmış… İlk sayfasında büyük harfle “Unutma, sancak sağ, iskele sol” yazılıymış…