Cumartesi Denizden gelen lezzet

Denizden gelen lezzet

17.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Del Mare Ristorante yemekte deniz ürünlerini tercih edenleri memnun edecek bir mekan

Denizden  gelen lezzet




Canınız balık çektiğinde tercihiniz denize sıfır bir mekansa, İtalyanca "denizden" anlamına gelen Del Mare tam size göre. Çengelköy'de, 200 yıllık tarihe sahip taş bir binada hizmet veren Del Mare Ristorante'nin mönüsü Fransız, İtalyan, İspanyol ve Yunan yemeklerinden oluşuyor. Şef Cemal Balcı'nın hazırladığı spesiyaller arasında istiridye gratine, balıklı erişte, midyeli ravioli ve kiremitte soya soslu jumbo karides gibi seçenekler var. Deniz ürünlerinin yanında yerli ve yabancı şarap çeşitlerini de deneyebilirsiniz.
Giriş ve üst kat olmak üzere iki kattan oluşan Del Mare'nin dekorasyonuna bej ve kahverengi hakim. Daha önce fil ambarı ve ispirto fabrikası olarak kullanılan mekanda geçmişin yaşatılması için taş duvarlar ve ahşap kullanılmış. Antika avizeler ve duvarlardaki resimler göze çarpan diğer detaylar.
İtalyanca ve Fransızca parçalarının çaldığı mekanda müzik rahatsız etmeyecek düzeyde. Genel olarak çalışan kesimin tercih ettiği Del Mare'nin kapasitesi 170 kişilik. Eğer Avrupa yakasında oturuyor ve Del Mare'ye gitmek istiyorsanız, mekanın teknesi sizi Kabataş ve Kuruçeşme iskelelerinden alıyor. Tel: (0216) 422 57 62