Cumartesi Denizlerden güzel haberler…

Denizlerden güzel haberler…

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonominin kalkınması için üretim ve etkinliklerin önemli olduğunu biliyoruz. Böyle bir  dönemde denizlerden birbiri ardına güzel haberler geliyor.

Denizlerden güzel haberler…

Kadın yelkencilerin başarısı

Haberin Devamı

Ne yazık ki maviliklere uzaktan bakan bir toplumuz. Bu nedenle denizciliğimizin gelişmesi ve yaygınlaşmasına yönelik çabalar son derece önemli. Türkiye Yelken Federasyonu da bu nedenle etkinlik üstüne etkinlik düzenliyor. Örneğin Fethiye Belediye Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Optimist Kızlar kategorisinde düzenlenen TYF Denizkızı Kupası’nda toplam 7 yarış yapıldı. Sadece kadın hakemlerin görev aldığı kupada Optimist Senior sınıfında A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Okyanus Arıkan birinci oldu. İkinciliği Turgutreis Yelken Kulübü’nden Bilge Nur Yazıcı elde ederken Fethiye Belediyespor’dan Kumsal Ulaş üçüncü, A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Selina Ertekin dördüncü ve Era Bodrum Yelken Kulübü’nden Naz Yıldız beşinci oldu. Optimist Junior kategorisinde ise B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Ayla Poyraz birinci olurken yine aynı kulüpten Elif Lena Kısa ikinci, Gökova Yelken Kulübü’nden Yağmur Karabulut üçüncü, Samsun Yelken Kulübü’nden Gökçe Gümüş dördüncü ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Melike Neva Bostancı beşinci sırada yer aldı. Katılan tüm yarışmacıları A’dan Z’ye kutluyorum.

Haberin Devamı

Türk malı polis botları…

Denizlerden güzel haberler…

Türkiye’nin ekonomik kalkınması için yerli üretimin her alanda yaygınlaştırılması ve ihracatın artırılması gerekiyor. Bu çerçevede Yalova ve Kırklareli İl Emniyet Müdürlükleri’ne teslim edilmek üzere İzmir’de imal edilen yerli yapım Deniz Polisi Devriye Botları’nın teslimi gerçekleşti. Güvenlik amaçlı inşa edildikleri için botlarda otomatik makineli tüfek, gece görüş ve özel projektör sistemi, son sistem seyir, navigasyon ve elektronik kumanda sistemleri mevcut. Gözüyılmaz Mühendislik Ltd. tarafından Türk Loydu klası altında İzmir’de imal edilen botlar, özel yüksek yoğunluklu termo plastik malzeme olan HDPE’den imal edildi. 2x450 beygir gücüne sahip FPT makinelere sahip polis botları saatte 34 deniz mili sürate erişebiliyor.

The Bodrum Cup rüzgarı

Denizlerden güzel haberler…

Yelken Kulübü tarafından 1989 yılında başlatılan ‘The Bodrum Cup’ denizcilerin uluslararası buluşma platformu haline geldi. Geçtiğimiz yıl 150 yat ve 1500 yelkencinin katıldığı deniz festivaline bu sene 200 dolayında tekne iştirak etti. 30. yıl nedeniyle Four Seasons Hotel The Bodrum Cup ve American Hospital The Bodrum Cup adıyla iki özel yarış düzenlendi. Four Seasons Hotel The Cup İstanbul Challenge için yelkenliler 13 Ekim’de çalınan kampana ile İstanbul’da yarışa başladı. Bu etap 21 Ekim’de Yunanistan’ın Samos adası ile Bodrum Yalıkavak arasında gerçekleştirilen etapla tamamlandı. Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989 yılında başlatılan The Bodrum Cup ilk yarışın hemen ardından 23-27 Ekim tarihlerinde Bodrum-Leros-Datça-Bodrum rotasında gerçekleştirilen American Hospital The Bodrum Cup ile yeni bir heyecan rüzgarı estirdi. PR stratejisi Marjinal Porter Novelli tarafından sürdürülen deniz festivalinin sosyal sorumluluk boyutunda da önemli etkinlikler gerçekleştirildi. Örneğin Devrim Erbil, Denizhan Özer, Erkan Özdilek, Mustafa Altıntaş, Selenay Özbek ve Tamer Aydın imzalı olan sanatla yelkenin buluşmasından doğan eserler sergilendi. Elde edilen gelir Türk Eğitim Vakfı ve Prof. Dr. Galip Beysu İsen-The Bodrum Cup Eğitim Fonu’na bağışlandı. Bu yıl ki yarışlara Setur Marina, Arçelik, Opet, Hürriyet, Ford Otosan, Yalıkavak D Marine, Anadolu Sigorta, The Bodrum Edition, Barbaros Yachting, Europcar, Nespresso, TAV Passaport, neredekal.com ve THY sponsor oldu. Bir sonraki yazım 10 Kasım Cumartesi günü. Tüm denizcilerin pruvası neta, rüzgar kolayına olsun.