Cumartesi DJ’liği tescilli...

DJ’liği tescilli...

05.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adı İngiltere’de yapılan en iyi DJ sıralamalarında hep ilk 10’da yer alan John Digweed İstanbul’da...

DJ’liği tescilli...

DJ’liği tescilli...

Adı İngiltere’de yapılan en iyi DJ sıralamalarında hep ilk 10’da yer alan John Digweed İstanbul’da...

MEFARET AKTAŞ

John Digweed hem Amerika’da hem de Avrupa’da setleri hınca hınç dolan ve Atlantik’in iki yakasında da "resident DJölik (kulüp kültüründe evsahibi DJ gibi bir anlamı var) yapmayı başaran çok az sayıdaki DJ’lerden. Ve kendine özel, her gittiği yerde kendisini izleyen bir hayran kitlesi var.
DJ‘lik kariyeri oldukça şanssız başladı aslında. Uzun zaman kulüp kapılarını aşındırdıktan sonra, şansının dönmesi biraz da, en az onun kadar ünlü olan DJ ortağı Sasha ile tanışmasıyla oldu. Birlikte, Digweed’in memleketi Hastings’de düzenlediği ve genellikle sonradan epic house olarak anılan türde parçaların çalındığı "Bedrock" gecelerini Londra’ya taşıdılar.

Her zaman ilk 10’da...
İngiliz DJ, her projesinde kullandığı "Bedrock" adı altında prodüktörlük de yapıyor. Bu işteki ortağı ise klavyeci Nick Muir... Bu ortaklığın da Digweed’in kariyerinde önemi büyük. Zira bir yanda dans pistlerinde ne zaman hangi ritimlerin tuttuğu konusunda usta olan Digweed, öbür yanda prodüksiyon yeteneği ve müzik bilgisiyle Muir çok iyi ve tam donanımlı bir ikili oldular. Ve birlikte pek çok house ve trance klasiğine imza attılar. İlk parçalarından biri olan "For What You Dream Of" o kadar popüler oldu ki, hem remiksini yapmak isteyenler sıraya girdi hem de parça İngiliz sinemasının son zamanlardaki en iyi ürünü olan "Trainspotting"in müzik albümünde yerini aldı.
Bu arada Underworld, The Orb, Humate, Heller&Farley ve Satoshi Tomiie gibi grup ve DJ’lerin parçalarını remikslediler. John Digweed 1998’de Londra’nın ünlü kulübü Heaven’da bir ay boyunca resident DJ’lik yaptı ve düzenlediği geceler uzun zaman konuşuldu. Bu gecelerde Paul van Dyk, Basement Jaxx, Grooverider, Adam Freeland, Hybrid, The Light, Slacker ve daha birçok ünlü isim kalabalıkları baştan çıkarttı. Aynı yıl Digweed, DJ Magazine’in okuyucularına sorarak hazırladığı en iyi 100 DJ listesinde 7. sıradaydı. 2000’de aynı listede 3. oldu. 1999’un sonlarında Bedrock ikilisi iki büyük hitle geri döndü: "Heaven Scent" ve "Lifeline" adlı bu parçalarla geniş kitleler Bedrock’ın tarzını tanıdı, sevdi. "Heaven Scent" İngiltere, ABD ve İbiza’da, kulüp alemlerinde "For What You Dream Ofötan daha büyük bir hit oldu. Digweed bunca işin arasında, neredeyse inanılmazı başarıp bir de aktörlüğe soyundu ve kulüp kültürü ile ilgili bir film olan "Groove"da rol aldı.

19 Mayıs’ta İstanbul’da
John Digweed hem Amerika’da hem de İngiltere’de çok sevilen ender DJ’lerden. İngiliz DJ’lerin, trendleri çok farklı olan Amerikan kulüplerinde tutması çok zordur. Bir ara New York’taki Twilo’nun da "resident DJ"i olan Digweed 19 Mayıs’ta İstanbul’da sahneye çıkacak. Seyrantepe Sanayi Sitesi Stüdyoları’nda yapılacak konserde Murat Uncuoğlu ve Phil Thompson da çalacaklar.




CUMARTESİ