Cumartesi Doğal zeytinyağı ile bakım

Doğal zeytinyağı ile bakım

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir asırdır zeytin ve zeytinyağı üreten CMRT markası, üretimine zeytinyağından yapılmış bakım ürünlerini de dahil etti.

Doğal zeytinyağı ile bakım

Midilli’den 1923’te mübadeleyle Ayvalık’a göçen Cömert Ailesi, dördüncü kuşak olarak dedelerinin Midilli Adası’nda başlattığı zeytinyağı üretimine ülkemizde de devam ediyor. CMRT markasıyla sundukları yüzde 100 doğal, saf zeytinyağlarının bir kısmını Ayvalık bölgesindeki aile zeytinliklerinden, bir kısmını da bölgenin köklü üreticilerinin zeytinliklerinden elde ediyor, doğal yöntemlerle sıkılan zeytinlerden hazırlıyorlar.
Marka zeytin ve zeytinyağı haricinde şimdi üretim yelpazesine zeytinyağının başrolde olduğu çeşitli bakım ürünlerini de ekledi. El yapımı zeytinyağı sabunu, zeytinyağlı el ve vücut kremi, yüzde 100 sızma zeytinyağından yapılmış olan zeytinyağlı duş jeli ve şampuan da artık CMRT’nin sunduğu ürünler arasında yerini alıyor.
Zeytinyağlı krem ile sabun öne çıkıyor
Markanın sahibi Mustafa Cömert “CMRT markası altında sunduğumuz sabunu bir asır önce dedelerimizin Midilli’de yaptığı gibi yüzde 100 düşük asitli zeytinyağından aynı yöntemleri uygulayarak ürettik, şimdi ise sızma zeytinyağından ekolojik krem yaptık. Her iki ürünle ilgili güzel tepkiler alınca ürünlere şampuan da eklendi” diye anlatıyor. Zeytinyağlı krem ve sabunun öne çıkan ürünleri olduğunu söylüyor.
Yediğimiz yemeklik yağa yakın bir yağdan, herhangi bir boya maddesi eklenmeden hazırlanmış, doğal kokusunda ve renginde olan zeytinyağı sabunu hafif ve ferahlatıcı kokusunun yanında içerdiği E vitamini sebebiyle de tercih ediliyor. Sızma zeytinyağından yüzde 100 ekolojik kremler ise ellerini ve vücudunu nemlendirirken doğallığa önem verenler için öne çıkan bir diğer ürün. CMRT markasına ait ürünler hakkında cmrtzeytinyagi.com adresinden bilgi alabilir, magaza.cmrtzeytinyagi.com adresinden de ürünleri temin edilebilirsiniz.

Haberin Devamı

Girit, Midilli ve Ayvalık’tan lezzetli tarifler

Markada bulabileceğiniz özel bir kitap da var. Aysel Cömert’in hazırladığı “Cömert Sofralar” Girit, Midilli ve Ayvalık’a ait 60 yemek tarifini sunuyor okurlarına. Kabak çiçeği dolmasından kuzu etli dereotlu pilava, balık çorbasından kalamar dolmasına pek çok Ege lezzetini bulmanız mümkün...