Cumartesi Dokuz inci

Dokuz inci

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi’nin açmaya hazırlandığı, her biri farklı bir konsepte sahip İstanbul’un dokuz yeni müzesi...

Dokuz inci

Geçtiğimiz hafta Contemporary İstanbul’a katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, etkinlikte açmayı tasarladığı dokuz yeni müzenin de tanıtımını yaptı. Tasavvuf Müzesi’nden Anemas Zindanları İşkence Müzesi’ne birçok farklı konsept ve amaçla tasarlanan İstanbul’un yeni müzelerinin iki yıl içerisinde tamamlanması tasarlanıyor.

Haberin Devamı

Tekfur Sarayı Müzesi

Dokuz inci

Fatih’te açılması planlanan müzede Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na ve oradan da günümüze uzanan şehir tarihinin yansıtılması ve 16-18. yüzyıllar arasındaki çini üretimine odaklanılması tasarlanıyor.

15 Temmuz Şehitleri Müzesi

Darbe girişimi sırasında şehit olan 241 kişinin anısını yaşatmayı amaçlayan müzede şehit ve gazilerin darbe sırasındaki materyallerinin sergilenmesi planlanıyor.

Haliç Tersanesi Bilim ve Teknoloji Müzesi

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında kurulan, günümüzde Haliç Tersaneleri adıyla anılan tersaneleri kapsayan alanda kurulacak.

Tasavvuf Müzesi

Dokuz inci

Haliç, Feshane’de açılacak olan müze, tasavvuf kültürü, felsefesi ve sistemini daha tanınır hale getirmeyi ve ziyaretçilerine hem dünyevi hem manevi yönleriyle anlatmayı amaçlıyor. Feshane’yi uluslararası standartlarda bir çekim merkezi haline getirmek de hedefleri arasında.

Haberin Devamı

Modern Sanatlar Müzesi

Bu müze sayesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi envanterine kayıtlı modern ve çağdaş sanat eserleri sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

İstanbul Kent Müzesi:

Topkapı Şehir Parkı’nda açılması planlanan müze, İstanbul’un 8 bin 500 yıl öncesinden başlayan hikayesini anlatmayı ve anatomisini sergilemeyi amaçlıyor. Şehrin tarih boyunca geçirdiği evreleri her yönüyle ele alacak olan müzede kalıcı sergi alanlarının yanında kapsamlı konservasyon ve restorasyon laboratuvarları, kütüphane, çocuk atölyesi, gösteri salonu ve geçici sergi alanları bulunacak.

Anemas Zindanları İşkence Müzesi

Fatih’te açılması tasarlanan müzede farklı dönemlerde kullanılan fiziksel ve zihinsel ceza yöntemleri ve aletlerinin sergilenmesi planlanıyor.

Yenikapı Arkeoloji Müzesi:

Dokuz inci

Yenikapı kazısında çıkan arkeolojik eserlerin sergileneceği müze, arkeolojik kalıntıları sergileyerek geleceğe ilham vermeyi amaçlıyor. İstanbul’un köklü geçmişini ve çok katmanlı, çokkültürlü yapısını da gözler önüne serecek. n