Cumartesi Dudakları tuvali oldu

Dudakları tuvali oldu

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avustralyalı Jazmina Daniel, ünlü film sahneleri ve karakterleri başta olmak üzere hayalindeki tasarımları kağıda değil, dudaklara resmediyor

Dudakları tuvali oldu

Avustralyalı Jazmina Daniel bir “lip artist”, yani dudak sanatçısı. “Harry Potter”, “Kayıp Balık Nemo”, “Oz Büyücüsü” gibi filmlerden sahneleri, Joker, Edward Scissorhands gibi kült karakterleri dudaklarına resmediyor Daniel. Missjazminad adlı Instagram hesabında 1.1 milyon takipçisi var. Filmler dışında bol ışıltılı, parlak renklerin kullanıldığı dudak makyajlarını, ombre görüntüleri de bulabilirsiniz hesabında. Ya da Audrey Hepburn, Beyonce gibi starları... Miss Jazmina adlı YouTube kanalında ise bu makyajın yapılış aşamasını da takipçileriyle paylaşıyor.

Haberin Devamı

Dudakları tuvali oldu
Terapi etkisi oldu

25 yaşındaki Daniel’ın dudak sanatına yönelmesinin çok kişisel bir hikayesi var. 15 yaşına gelmeden beyin tümörü olduğu anlaşılınca evde geçirmek zorunda olduğu uzun saatler için bir uğraş olmuş ona dudaklara resimler çizmek. Hatta, Huffington Post Avustralya’ya verdiği röportajında bunun kendisi için o dönemde bir çeşit terapi etkisi olduğunu söylemiş .Ve 17 yaşında tümörünü aldırdıktan sonra da devam etmiş hayallerindeki resimleri tuval yerine dudaklarına çizmeye. Tasarımlarında, filmlerden, sanatın diğer alanlarından ve doğadan ilham alan Daniel, bir dudak makyajının dört saati bulabildiğini belirtiyor. Başlarda olumsuz tepkiler de aldığını, bazı insanların dudaklarıyla dalga geçtiğini söylese de negatif yorumları göz ardı ederek kendini mutlu eden bu sanatla uğraşmaya devam etmiş ve mükafatını da almış. Takipçileri yeni paylaşımlarını beklerken, Daniel sosyal medya üzerinden anketler açarak yeni tasarımlarında onların isteklerini de dikkate alıyor.