Cumartesi Dünya bir yana, askılar bir yana

Dünya bir yana, askılar bir yana

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tek askılı elbise ve bluzlar podyumu hakimiyeti altına altı. “Straplez mi yoksa askılı mı?” sorusunun cevabını bulamıyorsanız, asimetrinin çarpıcılığı tam size göre!

Dünya bir yana, askılar bir yana

Omuz dekoltesi son iki sezondur yükselişte. Hem straplez elbiseler kırmızı halıyı iyiden iyiye hakimiyeti altına almış hem de omuzları açıkta bırakan bluzları sokak stilinde çok sık görür olmuştuk. Bu sezon ise ne askılara tam olarak geri dönüyor ne de onlardan vazgeçiyoruz. Çünkü kararsızların çok sevdiği tek askılı elbise ve bluzlar podyumlara geri döndü ve asimetrinin gücünden yararlanan tasarımcılar, tek omzu açıkta bırakan kıyafetlere kendi yorumlarını kattı.

Haberin Devamı

Atelier Versace’nin beyaz tulumunun hem tek askısı var hem de bir kolu uzun örneğin. Ralph Lauren ise tek askılı mor bluzlarının seksapelini kargo pantolonların sportif havasıyla bir araya getirdi podyumda. Cushine et Ochs, J. Mendel ve David Koma’daki askılar kalın, Versus’takiler ise desenliydi.

Stil ipuçları

Kolye yerine küpe kullanın

- Tek askılı giysiler tek tip değil elbette. Özellikle kalın ve ince askı modelleri arasından, kendinize uygun olanı bulmalısınız. Göğüs kafesinizin uzunluğuna ve omuzlarınızın genişliğine güveniyorsanız hemen hemen hepsi size uygun. En iyi yöntemse deneme yanılma.

- Söz konusu tek askılı ya da straplez giysiler olunca, doğru sutyeni giymek her zamankinden daha önemli oluyor. Unutmayın, bu tip modeller giydiğinizde iç çamaşırınız asla kıyafetin içinden kendini göstermeye çalışmamalı.

Haberin Devamı

- Asimetrik askılarla kolye kullanmak zor. Ne kolyenin şıklığı ortaya çıkar ne de üzerinizdekinin. Bu yüzden aksesuar tercihinizi küpeden yana kullanın.

- Tek askılı kıyafetlerler giydiğinizde saçınızı toplamak gövdenizi daha uzun ve iyi gösterir. Açık bırakmak istediğinizde ise saçlarınızı omzunuzun askısız yanında tutun.

Alışveriş

- Plaj stilinizi şimdiden belirlemek istiyorsanız, Hollywood yıldızlarının son zamanlardaki favori mayo markası Lisa Marie Fernandez’e göz atın. Fırfırlı
mayo, tek askılı bir elbise kadar şık. 490 avro.

- Intimissimi’deki straplez sutyen, tek askılı kıyafetler için ideal. Fiyatı 119 TL.

- Brooks Brothers’taki küpeler, asimetrik askılara zarifçe eşlik edecek. Fiyatı 205 TL.

- La Poudreelbise hem romantik hem de eğlenceli bir parti elbisesi arayanlar için. 1.350 TL.


Dünya bir yana, askılar bir yana

Her hafta başka dövme

90 ’larda ciklet paketlerinden çıkan geçici dövmeleri denemeyen var mı? Sanmıyorum. Şimdi, kalıcı dövme yaptırmak istemeyenlere eğlenceli bir alternatif sunan geçici dövmeler geri döndü. Ama ne dönüş! Artık ciklet paketlerinin içinden çıkmıyor, yalnızca bu alanda uzmanlaşan markalarla şıklaşıyorlar.
Ünlü illüstratörlerin elinden çıkan çizimler mi dersiniz, altın aksesuarları andıranlar mı...

Haberin Devamı

Yazın bronz tenlere altın rengi dövmeler çok yakışacak

Dövme yapmak istediğiniz yeri suyla ıslatıp istediğiniz şekli yapıştırıyorsunuz, keselenmediğiniz sürece neredeyse bir haftaya kadar kalıyorlar. Bu alanda dünyada en sevilen markalardan biri de Tattly. Bir süre önce Türkiye’ye resmi olarak gelen markanın ekibi, yurt dışında olduğu gibi burada da en çok sevilen ve satılan modelin altın ve gümüş renkli parlak dövmeler olduğunu söylüyor. Özellikle saat, kolye ya da bileklik şeklindeki altın rengi dövmelerin, yazı bronz tenle geçirmeyi sevenler tarafından daha da çok sevileceği kesin.

Markanın önerisi, kalıcılığı artırmak için dövmeyi yapıştırdıktan sonra en az 10 dakika hiç dokunmadan beklemek. Hem tek hem de set halinde sunulan ambalajların fiyatları 19.90’dan 60 liraya kadar değişiklik gösteriyor.