Cumartesi Durul Gence, davulu ve dostları

Durul Gence, davulu ve dostları

16.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsanevi orkestra şefi Durul Gence salı akşamı Tim Maslak Show Center’da dostlarıyla birlikte sahneye çıkıyor

Durul Gence, davulu ve dostları


Türk müziğinin kilometre taşlarından, Durul Gence, salı akşamı Tim Maslak Show Center’da dostlarıyla birlikte sahnede olacak.
21.00’de başlayacak “Durul, Davul ve Dostları” isimli konserde efsane müzisyenle beraber Erkut Taçkın, Fatih Erkoç, Nilüfer, Nükhet Duru, Modern Folk Üçlüsü, Özdemir Erdoğan, Timur Selçuk ve Sedat Ergin sahneye çıkacak.
72 yaşındaki sanatçı aktif müzik hayatını sürdürürken bir yandan da üniversitelerde caz kültürü ve davul dersleri veriyor. Gence “En son 5 yıl önce konser verdiğim İstanbul’da tekrar sahneye çıkacak olmak müthiş heyecan verici” diyor.

Böyle bir konser nasıl aklınıza geldi?

Şimdi İstanbul’da olan, Ankara’da iken çok sık beraber olduğumuz arkadaşlarımın ürettikleri bir fikir. Aralarında Modern Folk Üçlüsü’nden Ahmet Kurtaran, Selami Karaibrahimgil ve Doğan Canku da var.

Haberin Devamı

Konserin akışıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Benim şimdil beraber olduğum DG4+1
ile başlayacak konser. Bu ekipte Atila Şentin, Bilgehan Erten, Gökhan Somel ve Egemen Özkasnaklı var. Sonra davula ilk başladığım Deniz Harp Okulu ekibiyle çalacağım; Erkan Gürsal, Ersin Yüce, Güngör Yücel ve Erkut Taçkın ile beraber. Daha sonra da Ankara Koleji Sweaters topluluğunun eski elemanları olan Burak Gürsel ve Murat Sungar, Caner Tunaman ve Sedat Ergin ile. Bu arada yine Ankara Kolejli Lale Akat da bir şarkı söyleyecek. Sonra kurduğum en başarılı ekip olan Durul Gence 5’in elemanları ile yeniden buluşup hasret gidereceğiz. Attila Özdemiroğlu, Ahit Oben, Mehmet Horoz
ve Mehmet Şahinbaş orada olacaklar. Fatih Erkoç, Timur Selçuk, Özdemir Erdoğan, Nilüfer ve Nükhet Duru da geleceklerini bildirenler arasında.

Haberin Devamı

Davul için bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?

Davul aşkı. Konserin biletleri Biletix’te satılıyor, fiyatları ise 82.50 ile 135 lira arasında değişiyor.