Cumartesi E-postayla mobilya ve aksesuvar alışverişi

E-postayla mobilya ve aksesuvar alışverişi

22.03.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

E-postayla mobilya ve aksesuvar alışverişi

E-postayla mobilya ve  aksesuvar alışverişi





Dank, Yağmur Sencer ve Cahit Musal’ın açtığı bir iç mimarlık ve tasarım şirketi. Geçen yıl hizmet vermeye başladı. Dank’ın amacı tasarımın değerini bilen, zevk sahibi ancak belirli bir bütçeye sahip olan kişilere iç mekan tasarımı ve mobilya konusunda hizmet vermek. İkili yer konusunda diğer tasarım şirketlerinden farklı olarak Atatürk Sanayi Sitesi’ni seçmiş. Nedenleri ise imalatçıların içinde olmalarının getirdiği zaman kazancı. Dank’ta kişiye özel iç mekan ve mobilya tasarımı, Dank tasarımı olan mobilya ve objelerin satışı, ikinci el veya hiç kullanılmamış ama taşınma sırasında bir yeri çizilmiş mobilya ve aksesuvarların alım ve satımı yapılıyor. Kişiler, oteller ve restoranlarla iletişime geçerek malları bulmak Yağmur Sencer’in, tasarım işlerini yapmak da Cahit Musal’ın işi.
Antikacılardan, Çukurcuma ve Horhor’daki mağazalardan farklı olarak Dank’ta günümüzün modern eşyaları yer alıyor. Bu yüzden Dank’ta fiyatlar çok düşük değil.

"Nesneler kendi kaderlerini belirliyor"
Cahit Musa, Dank’ı insanların yeni ve modern tasarımları uygun fiyatlara bulabilmeleri için kurduklarını söylüyor. "Başlangıçta Dank’ta sadece tasarım objeler olsun; 60’lar, 70’ler ve retroyla sınırlı kalsın dedik ama baktık ki talep fazla. Bu yüzden yelpaze genişledi. Şartlar bizi eşyaların fotoğrafını dijital makineyle çekip insanlara
e-postayla yollamaya zorladı. Dank nesnelerin de kendi kaderlerini belirleme şansının olmasını ve el değiştirmesini sağlıyor" diyor.
Yağmur Sencer ise bu kriz ortamında bir sehpaya 5 bin euro vermenin etik olarak kendisine yanlış geldiğini söylüyor ve ekliyor: "Bizim yaptığımızı Türkiye’de yapan antikacılar, Horhor ve Çukurcuma’daki mobilyacılar var. Ama oralardaki eşyalar eski. Dank’ın özelliği modern ve günümüzde kullandığımız eşyaların ikinci elinin veya hiç kullanılmamışının bulunması. Ayrıca e-posta sayesinde müşterilerimize zaman kazandırıyoruz."

• Dank’ta ofis ve konutların anahtar teslim iç mekan projeleri tasarlanıyor.
• Müşterilerin talebi doğrultusunda mobilya ve obje tasarımı ile imalatı yapılıyor.
• Yıllardır kullandığınız mobilya ve aksesuvarları Dank’a bırakarak satışa çıkarabiliyorsunuz. Zaman kazanmak için Dank ekibi eşyalarınızın dijital fotoğraf makinesiyle fotoğraflarını çekiyor.
• Satılmak istenen mal Dank’a getirildiğinde konsinyesi tutuluyor.
• Mal satıldığında sahibi parasını alıyor.
• Aradığınız ürünü e-posta atarak Dank’a bildirdiğinizde ellerinde bulunan 200 eşyanın resimlerinden size uygun olanları bilgileriyle birlikte gönderiyorlar. Siz de zevkinize ve bütçenize uygun olanı seçiyorsunuz.
• İstanbul’daki ünlü mobilya mağazalarında teşhir edilip yıpranan, birkaç yıldır satılamayan veya yurtdışından getirilirken ufak hasara uğramış mallar yarı fiyatına satılıyor.
• Hiç açılmadan kapanan restoranların ve kapanmış otellerin eşyaları uygun fiyata satılıyor.
• Dank ayrıca sergi açma şansı olmayan yetenekli resim ve heykel öğrencilerine de fırsat tanıyor. Öğrenciler Dank’ın çizgisine uygun çalışmalarını mekanda sergileme ve pazarlama imkanı buluyor. Tel: (0212) 285 90 65-66 E-posta: info@dankdesign.com