Cumartesi Eğlenceli yaz kampları

Eğlenceli yaz kampları

04.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuklarınızın yaz aylarında yaz kamplarında ve yaz okullarında arkadaşlarıyla birlikte hem eğlenmelerini hem de bir şeyler öğrenmelerini ve kendilerini geliştirmelerini istiyorsanız sunduğumuz seçenekleri değerlendirebilirsiniz

Eğlenceli yaz kampları

Okulların kapanmasına az kaldı. Yazın çocuklarımızın evde televizyon ya da bilgisayar başında tüm günü geçirmelerini istemiyoruz. Onların hem eğlenmelerini hem de eğlenirken yeni şeyler öğrenmelerini, kendilerini geliştirmelerini, sanatla, sporla uğraşmalarını ya da keyif alacakları farklı bir ilgi alanı bulmalarını arzu ediyoruz. O halde, bu yaz kampları ve okullarından biri sizin çocuğunuzun ilgisini çekebilir.

Haberin Devamı

Geleceğin mühendisleri için

- Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK), yaz kampı programıyla ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim fırsatı sunuyor. Çocuklar 20 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında kimyadan uzay ve havacılığa, makineden inşaata farklı mühendislik dallarından eğlenerek öğrenecekleri ve “neden” sorusuna cevap bulabilecekleri deneylerle keyifli zaman geçirecek.
5-12 yaş arası tüm çocuklara açık olan EFK yaz kampında bilimsel aktivitelerin yanı sıra isteyen öğrenciler seramikten yaratıcı drama ve resime sanat programlarına da katılabilecek.

Spor seven çocuklara

- Camp Caddebostan Alaçatı sörf kampı 10-18 yaş grubu kampçılara rüzgar sörfü sporunu eğlenceli ve keyifli bir kamp eşliğinde öğretirken, onları geliştirmeyi ve sosyalleştirmeyi hedefliyor. Sörf eğitimleri, milli sörfçü Çağla Kubat ve Uluslararası Sörf Birliği Başkanı Jimmy Diaz direktörlüğünde dünyanın en önemli sörf merkezlerinden biri olarak kabul edilen Alaçatı Koyu’nda yapılıyor. Programı tamamlayan kampçılar kendi başlarına sörf yapabilir seviyeye geliyor. Orta ve iyi seviyede olanlar ise bu kampa katılarak kendilerini geliştirme şansı bulabilecekler.

Haberin Devamı

- Beden Atölyesi yaz uzman eğitmen kadrosuyla hafta içi her gün tüm motor becerilerine yönelik kesintisiz eğitimle çocukların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Çocukların hem eğleneceği hem sosyalleşebileceği hem de yazın keyfini çıkarırken spor yapabileceği bir ortam sunmayı hedefleyen Beden Atölyesi çocuklara spor disiplinini de aşılıyor.

- AKUT Doğada Yaşam bu yaz iki farklı yaz kampı düzenliyor. Marmaris Deniz Kampı ve Melen Çayı Kampı 8-12 ve 13-17 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler için özel olarak hazırlanmış kamp alanında çadırlarda ve köy evlerinde gerçekleştirilecek. Kampçılar kamp süresince kampçılık eğitimi alacak; kano ve rafting, ATV safari, macera oyunları, doğada yön bulma, balık tutma, ip parkurları, gece yürüyüşü gibi farklı etkinliklere katılacaklar.

Haberin Devamı

Farklı kültürlere açılım

- Kristal Çocuk Kulübü’nün bu yıl yaz okulu teması ‘’Kristal Çocuk, Dünya Çocukları Yaz Okulu’’. Bu temanın bu yıl seçilmesinin en önemli nedeni ise dünya barışı. Yaz okulunun amacı 5-12 yaş arası çocukların farklı kültürler tanıması, öğrenmesi ve empati kurmayı becerebilmeleri. Yaz okulunda seçilen ülkelerin eğitim sistemi, çocuk oyunları, yemeği, kültürü, yaşamı, sporu gibi temel tanıtıcı bilgiler atölyelerle ve yapılan aktivitelerle öğretilecek. Buna ek olarak, bilim, sanat, yazarlık ve hızlı okuma, mutfak, drama atölyeleri, dikkat ve konsantrasyona yönelik akıl oyunları, İngilizce konuşma kulübü, çocuk yogası, çocuk zumbası, basketbol, yüzme ve daha birçok aktivite Kristal Çocuk Yaz Okulu’nda çocukları bekliyor.

Küçük sanatçılar için

- KidZania Yaz Okulu 5-12 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı programla çocukların yaratıcılıklarını ve becerilerini gösterebilecekleri eğlenceli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Çocukların hayatları boyunca ilham alacakları aktivitelerle dolu KidZania Yaz Okulu, 20 Haziran’dan itibaren pazartesiden cumaya gerçekleşecek. Çocuklar CSKA Moskova Spor Okulları ile jimnastik ve basketbol gruplarına katılarak spor yapacak, yaratıcı dramayla eleştirel düşünme, olayları değerlendirme, grupla karar verme ve yeni çözümler üretme yeteneğini üst seviyeye taşıyabilecek. Yaz okuluna katılanlar ayrıca Şefler Akademisi’nde lezzetli yemekler yapacak, Sanat Atölyesi’nde plastik sanatların farklı alanlarında yaratıcılıklarını geliştirecek, radyo spikerliği ve programcılığı eğitimi alarak yeni bir meslekle tanışacaklar. Yaz okulunda çocuklar yaz boyunca yaratıcılıklarını kullanabilecek, arkadaş edinecek, oynayacak, öğrenecek, deneyecek ve üretebilecekler.

Haberin Devamı

- Atölye Bimono’da 5-12 yaş grubuna uygun olarak hazırlanmış programlarla çocuklar yaz boyunca farklı sanat dalları ile tanışıp deneyimleme fırsatı bulabilecekler. Resim, seramik, heykel, sanat tarihi etrafında şekillenecek olan atölye çalışmalarında çocuklar her gün farklı bir konu veya sanatçı ile tanışacak, sanat akımları ve sanatçılarla ilgili yeni şeyler öğrenecek ve öğrendiklerini hayata geçirebilecekler. n