Cumartesi “Erkeğin makyajı saçıdır”

“Erkeğin makyajı saçıdır”

29.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Günümüzde erkekler de kuaförde uzun vakitler geçiriyor. Saç kesiminin yanı sıra manikür-pedikür, cilt temizliği gibi hizmetler veren World Class da tercih edilen kuaförlerden

“Erkeğin makyajı saçıdır”

Artık erkeklerin de kadınlar kadar kuaförde vakit geçirdiği bir gerçek. Birçok kuaför de bunun farkında ve hizmetlerine saç-sakal kesiminin dışında birçok hizmet ekliyorlar. Beşiktaş’taki World Class erkek kuaförü de bu yerlerden biri. Yaklaşık 30 yıldır bu meslekte olan Recep Taşkesen, “Erkeğin makyajı saçıdır” diyenlerden ama bunun yetmediğini de bilenlerden. O yüzden saç renklendirme, saç düzleştirme, cilt temizliği, manikür-pedikür gibi uygulamalar da yapıyorlar. Bu konularda da çok hassaslar. Örneğin amonyaksız boyalar kullanıyorlar ya da manikür-pedikür için her müşterinin kendine ait bir çantası var.

Erkeksi hatlar ön planda

Saç kesimi konusunda kendilerini geliştirmeye, trendleri takip etmeye de özen gösteriyorlar. Yurt içi ve yurt dışı seminerlere gidiyorlar, önemli kuaför zincirleriyle çalışmalar yapıyorlar. Taşkesen, “İnsanlar her yerde saç kestirebilir. Ama artık farklı şeyler arıyorlar, hizmet, tavsiye istiyorlar. Mesela biz müşteriyi hemen koltuğa alıp tıraş etmeyiz. Önce sohbet ederiz, tarzını anlarız, nelerden hoşlanır sorarız. Sonra yüz ve kafa yapısına bakarız” diyor.

Erkeklerde saç akımları da genelde uzun süreli oluyormuş. Bu aralar daha çok rahat kullanılan modeller, erkeksi hatların ön plana çıktığı düz kesimler ile yanlar ve ensenin kısa, üstlerin uzun olduğu kesimler modaymış. Mesleğe göre de tercihler farklı olabiliyormuş. Mesela çalışanların genelde klasik kesimleri tercih ettiğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

“Bir duyulsa büyük ses getirir”

Taşkesen uzun yıllardır bu meslekte olunca müşterileri de doğal olarak en az 15-20 yıllık müşteriler. Üç kuşak tıraş ettiği müşterileri bile varmış. Erkek kuaförlerinin de erkeklerin gizli kutusu olduğunu söyleyen, sanat ve futbol camiasından birçok müşterisi olan Taşkesen, “Artık bir aile, dost gibi olduğumuz için her şey konuşuluyor tabii. Hatta bazı konular gerçekten duyulsa ses getirecek şeyler oluyor” diyor.