Cumartesi Erkeklerde canlı, kadınlarda pastel renkler göreceğiz

Erkeklerde canlı, kadınlarda pastel renkler göreceğiz

05.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Celestino Garcia yaz sezonuyla ilgili olarak “Kıyafetlerde sadelik hakim olacak. Özellikle açık, pastel renklerin ön plana çıktığını söyleyebilirim. Eteklerde balerin kıyafetlerinden esinlendim” diyor

Erkeklerde canlı, kadınlarda pastel renkler göreceğiz

Mango’nun baş tasarımcısı Celestino Garcia, geçtiğimiz hafta Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen ilkbahar-yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı defile için İstanbul’a geldi. Scarlett Johansson’ın yüzü olduğu Mango, yaz koleksiyonunda uzun şallara, büyük cepli pantolonlara, maskülen şortlara, blazer ceketlere ağırlık vermiş. Celestino Garcia kadın kıyafetlerinin maskülenleşmesi ile ilgili “Yaz ve kış sezonunda kadınlarda maskülen çizgiler görmeye devam edeceğiz” diyor. Çırağan Sarayı’nda defile öncesi buluştuğumuz Garcia ile hem Mango yaz koleksiyonunu hem de dünya trendlerini konuştuk. Garcia’ya göre Türkiye, Avrupa ile aynı seviyede ve moda konusunda oldukça ileride...


* Uzun yıllardır Mango ile birlikte çalışıyorsunuz... Biraz sizi tanıyabilir miyiz?
Londra’da moda eğitimi aldım. John Richmond, El Corte Ingles’de çalıştım. 2003 yılından beri de Mango’da baş tasarımcı olarak görev yapıyorum ve Barselona’da yaşıyorum.

* Mango tasarımlarını hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?
Hem kadın hem de erkek koleksiyonlarında kıyafetin işlevselliği çok önemli. Örneğin gündüz giydiğiniz bir kıyafeti gece de kullanabilirsiniz.

* “Mango kadını” diye bir tabir var. Ne demek “Mango kadını?”
Mango kadını cool, etkileyici, trendleri takip eden, stil sahibi kadınları temsil ediyor.

“Kate Moss ve Olivia Palermo bana göre Mango kadını”
* Mango kadını olarak gördüğünüz ünlüler arasında kimler var?
Kate Moss’u ve Olivia Palermo’yu söyleyebilirim. Kate Moss’un kendine özgü bir stili var. Her zaman çok şık ve modaya uygun giyiniyor. Sade giyinse bile şık olmayı başarıyor. Olivia Palermo’nun da kendine has bir tarzı var ne giyse yakışıyor.

* Erkekler için nasıl bir koleksiyon hazırladınız?
Erkekler için bu sezon çizgili, renkli tasarımlar hazırladım. Ağartılmış kotlar da yine bu yaz moda. Denizci kıyafetleri bu sezonda ön plana çıkıyor. Lacivert spor ceketler, denizci şortlar, mavi tonlarındaki tişörtleri Mango erkek koleksiyonunda görebilirsiniz.

* Kadınların bu yaz gardıroplarında mutlaka olmalı dediğiniz neler var?
Mutlaka iyi bir gece kıyafetlerinin olması gerekli. Ceketlerle kombine edebilecekleri bir pantolon, yaz renklerine uygun bluzlar, düz uzun sade bir elbise. Nane yeşili elbiseler de bu yazın favorileri renkleri arasında. Chino pantolonlar, yüksek belli kanvas pantolonlar da olmazsa olmazlardan.

* Son yıllarda kadın kıyafetlerinde maskülen bir hava var. Bu devam edecek mi?
Evet, kadın kıyafetlerinde maskülen çizgiler görmeye devam edeceğiz. Biz şu an önümüzdeki kışın koleksiyonunu bitirmek üzereyiz. Kadınların hoşlanacağı maskülen özelliklerin ağırlıkta olduğunu söyleyebilirim. Kadınlar için pantolon-ceket, blazer’lar, çizgili ve polo tişörtler, şortlar, Oxford tarzı ayakkabılar olacak. Ayrıca biz Mango olarak kadın kıyafetlerine maskülen bir hava katmayı seviyoruz. n

“Hüseyin Çağlayan’ın tarzını çok beğeniyorum”* Türk kadınlarının giyim tarzlarını nasıl buluyorsunuz?
Avrupalı kadınlarla birbirine çok benziyor. Türk kadınları gözlemlediğim kadarıyla feminen giyinmeyi ve renkli kıyafetleri çok seviyor. Modayı da takip ediyorlar

* En beğendiğiniz modacılar kimler?
Hüseyin Çağlayan’ın tarzını çok beğeniyorum. Bir de Yves Saint Laurent’ın tarzı hoşuma gidiyor.

* İstanbul’da nerelere gitmekten hoşlanıyorsunuz?
Boğaz’ı ve bu şehrin tarihini çok seviyorum. Şu an bulunduğumuz Çırağan Sarayı inanılmaz güzel. Aynı şekilde Kapalıçarşı’yı da çok seviyorum. Bir de yemekleriniz çok güzel. 360, X ve Vogue restoranlarına İstanbul’a geldiğimde gitmeye çalışıyorum.

Yaz sezonunda neler moda olacak?
“Yaz sezonunun tasarımlarında sadelik hakim olacak. Özellikle açık, pastel renklerin ön plana çıktığını söyleyebilirim. Ağırlıklı olarak pamuklu kumaşları kullanmaya dikkat ettim. Yaz sezonunda şallar kışa oranla daha uzun olacak. Cepler de kışa oranla büyüyor. Eteklerde balerin kıyafetlerinden esinlendim. Kıyafetlerin modern durması için renklerle oyun oynadım. Ağırlıklı olarak sarı, nane yeşili, ten rengi, kırmızı ve pastel renklerle bu yaz sık karşılaşacaksınız.”