Cumartesi Evdeki hesap piste uysun

Evdeki hesap piste uysun

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem dağ şıklığına uyum sağlamak hem de “Kayak kıyafeti pahalıdır” önyargısını bir kenara bırakmak zor değil. Yarıyıl tatilini karlar arasında geçirecekler için önerilerimiz var

Evdeki hesap piste uysun

Yarıyıl tatilinin gelmesiyle birlikte, kayak tutkunları için yeniden karla buluşma zamanı. Kayak tatillerinin biraz tuzlu olduğu malum. Yol ve konaklama masrafına teleski ya da telesiyejle dağa çıkmak için geçiş kartı ücretleri, ekipman kiraları, kaymayı yeni öğrenecekler için eğitim ücretleri ekleniyor, bunlara bir de özel kayak ve snowboard kıyafetlerinin masrafı dahil oluyor.

Karlar arasında bu yıl öne çıkan stiller çeşit çeşit. Her şeyden önce, ne tulumların ne de pantolon-ceket takımlarının tek bir renkle sınırlı olduğunu söylemek mümkün. Hemen hemen tüm markalarda düz modellerin yanı sıra neon renklerde ve iddialı desenlerde modeller de var. İyi haber artık fiyatlarda da çeşitliliğin olması. Yani, kayak kıyafetlerinin aşırı pahalı olduğu önyargısını artık bir kenara bırakabiliriz. Benim önerim seyahate tek pantolon-iki farklı ceket gibi kombin yapabilme olanağı sağlayan, az ama öz parçalarla gitmek ve küçük aksesuarlarla görünümde farklılık yaratmak. Tüketicilere geniş bir fiyat yelpazesinde pek çok seçenek sunan markaların birkaç önerisi var. Onlara kulak verdik.

Haberin Devamı

“Daha sade renkler ve renk geçişleri”

UFUK DİNÇBAKKAL (SPX Perakende Direktörü)

- Bu sezon kayak giyiminde snowboard’a nazaran daha sade renkler ve renk geçişleriyle karşılaşıyoruz. Zarif görünümler yaratan dar kesimli kıyafetler de en belirgin trendlerden. Kadınlar artık kask ve kayak gözlüğünün renklerini de dahil ettikleri kombinleri tercih ediyor. Erkekler için ise ürünün kullanılabilirliği ve uzun ömürlü olması önemli.

- Dev markalar artık bir sonraki adımın gezegenin ve doğal yaşamın geleceği olduğunun farkında. Bu farkındalıkla ürünleri geri dönüştürülebilir materyallerden kullanmaya özen gösteriyorlar. Ayrıca hakiki kaz tüyü yerine sentetik kaz tüyü kullanımı da sıklaşıyor.

- Kayak kıyafetlerinin su geçirmezlik, nefes alabilirlik gibi teknik özellikler, onları hazır giyim fiyatlandırmalarında ortalamanın üzerine çıkarıyor. Ancak piyasaya baktığımız zaman hiçbir teknik özelliğe sahip olmamasına rağmen kayak kıyafetlerinden daha pahalı olan kışlık ürünler görebiliyoruz.

Haberin Devamı

“Çok amaçlı ürünler ön plana çıkıyor”

Selin Gülgün (Wed’ze Marka Müdürü - Decathlon)

- Kış sporları markamız Wed’ze’nin bu sezonunda farklı renklerde pantolonlarla kombinlenebilecek, grafik desenli, siyah, gri ve beyaz montlar ön planda. Özellikle sıcak sarı tonlarının dikkat çektiği pantolonlar ise desensiz.

- Türkiye’de kayak giyimi alışkanlıklarıyla ilgili söyleyebileceğim en belirgin şey; kask kullanımının hâlâ yaygın olmayışı.

Evdeki hesap piste uysun
Özellikle güvenlik için bunun geliştirilmesi gerekiyor. Piyasada çok amaçlı ürünler gittikçe daha fazla ön plana çıkmaya başladı.

“Performansını da dikkate alın”

Ceyda Kaptan (Tchibo Türkiye Stratejik Planlama ve Pazarlama Departman Yöneticisi)

- Bu sezon kayak koleksiyonumuzda kadınlar için bordo ve antrasit tonları öne çıkarken, erkeklerde mavi ve neon renklerin hakimiyeti göze çarpıyor. Minik karseverler içinse yıldız motifleri ve geometrik desenler çok revaçta. Aksesuarlar da çok çeşitli.

- Kayak kıyafeti seçerken en önemli konu ürün teknolojileri. Örneğin, üstün teknolojiyle üretilmiş ve performans testlerini başarıyla geçen kayak ürünleri rüzgar geçirmiyor, termal özellikleriyle soğuktan koruyor, hava ve nem transferi sağlayarak kayak keyfini ve zevkini herkes için ikiye katlıyor. Kayak alışverişinde ürünlerin fiyatıyla beraber performans testlerindeki başarısı göz önüne alınmalı.

Haberin Devamı

alış-
veriş

- Tchibo kayak gözlüğünün iç yüzeyindeki kaplama, buğulanmayı engelliyor. Aynalı camları yüzde 100 UV korumalı ve fiyatı 74.95 TL.

- Fendi’nin meşhur “Wonders” motifi, pistlerde de lüksü sevenler için İtalyan modaevinin kayak ceketlerini süsledi. Fiyatı 1900 avro.

- Wed’ze Xlander All mountain 700 kayak takımı hem yüksek performans hem de rahat kullanım özellikleri arayanlar için ideal. 799.99 TL.

- Apple Watch Nike+, sporseverlerin çok sevdiği iki markanın ortaklığından doğan bir ürün. 50 metre suya dayanıklı tasarım, telefonunuz yanınızda olmasa da temponuzu, kat ettiğiniz mesafeyi ve rotanızı takip etmeyi sağladığından kayak için ideal. “Slopes” isimli uygulamayla kullanmanızı tavsiye ederim. Başlangıç fiyatı 1399 TL.