Cumartesi Ezber bozan gelinlikler

Ezber bozan gelinlikler

07.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düğün sezonu, gelinlik seçme telaşını da beraberinde getirerek yaklaşıyor. Haliyle tüm gelin adayları o çok özel gün için kendilerini mutlu ve güzel hissedecekleri gelinliğin arayışında...

Ezber bozan gelinlikler

Elbette gelinlik seçiminde hem kişisel zevkler hem de çevresel etkiler büyük rol oynuyor ama trendlerin de etkili olduğuna şüphe yok. Moda dünyası ise bu defa gelinlik konusunda bildiğimiz her şeyi alt üst ederek karşımızda. Pantolon-ceket takımlar, mini etekler, duvak yerine kullanılan saç aksesuarları ve hatta siyah gelinlikler... Yani farklı ve iddialı bir gelin olmak istiyorsanız şimdi tam zamanı. Klasiklerden vazgeçemeyenler içinse ünlü gelinlik markaları şu konuda hemfikir; tül ve dantel detaylarıyla süslü denizkızı kesimi sezonun favorisi olacak.

Haberin Devamı

Klasiklerden vazgeçemeyenlere

“Bu sezon deniz kızı modelleri revaçta”

MarIna Elhadef (Vakko Wedding)

l Bu sezon Kraliyet düğünlerini anımsatan uzun kollu dantel gelinlikler, büyük ve romantik kabarık tül gelinlikler, çiçek motifleri ve süslemeleri, Yunan mitolojisinden esinlenmiş silüetler öne çıkıyor. Özellikle Pronovias’ın yeni sezon modelleri kabarık hem de vücuda oturan tarzda.
l Son yıllarda silüetin ortaya çıktığı denizkızı modelleri çok revaçta. Genel gelinlik formu dışında sezonsal olarak kimi değişiklikler görmek mümkün. Örneğin son dönemde tül, tüy ve çiçek desenli gelinliklere de sık rastlıyoruz.

“Işıltısız gelinliklere ek işleme isteniyor”

Beymen BrIdal

* Yeni bir trend haline gelen denizkızı silüetli gelinlikler, dantel işlemelerin asalet kattığı modeller ve volümlü gelinlikler sezonun göze çarpan detayları arasında.
* Elbette bizce en önemli detay kendileri gibi olmaları. Gelinlik modeline karar verecek bir kadın, kendi tarzı ve zevki dışında modeller seçmemeli. Gelinin düğününde kendini rahat hissetmesi çok önemli. Eğer kadının sade bir tarzı varsa, düğününde de bu tarzı yansıtabilmeli.
* Işıltı olmayan gelinliklere ek işleme soranlar oldukça fazla.

Haberin Devamı

“Nikahta kısa, düğünde uzun”

VIola Chan (Oleg Cassini Baş Tasarımcısı)
* Türk kadını genel olarak kırık beyaz tonlarda straplez ve kabarık modelleri seçiyor diyebilirim. Bu yazın gözdesi ise dantel ve güpürün ön planda tutulduğu gelinlikler.
* Nostaljik esintilerin yansıması olan uzun veya kısa duvakların yanı sıra gelin adayının tercihine göre
saç aksesuarları ve taçlar da bu sezon koleksiyonumuzda önemli bir yer tutuyor.
* Nikahta sade ve kısa gelinlikler, düğünde ise gösterişli ve kabarık gelinlikler de revaçta. Sade ve kısa gelinlikleri tamamlayan zarif aksesuarlar nikah töreninde ön plana çıkan detaylar arasında.

“Mutlaka yeni modeller denesinler”

Sezanur Akay- Akay Gelinlik Tasarım Koordinatörü

l Gelinler hiç kuşkusuz o günün prensesi olmak istiyor. Ancak istediği gelinlik kişinin vücuduna, karakterine, vücudunu kullanma biçimine uygun olamayabilir. Öncelikle içinde kendilerini bulacakları, bu benim tarzım diyecekleri modellere yönelmelerini tavsiye ederim. İkinci tavsiyem ilkinle tezat gibi duruyor ama mutlaka farklı modeller de denemeliler. Hiç aklınızda olmayan bir model üzerinizde çok güzel durabilir. Üçüncüsü moda olan dizilerden, arkadaş ve akraba tavsiyelerinden fazlaca etkilenmeden, kendilerini mutlu eden gelinliği seçmeleri. Son olarak gelinliğini kendi üreten modaevlerinin beğenilen modeli gelininin vücuduna uyarlamada başarı şansı daha yüksektir.