Cumartesi Festival gibi stiller

Festival gibi stiller

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Festivaller artık yalnızca müzikseverlerin değil  moda tutkunlarının da radarında. Dün başlayan Coachella, sahne olduğu rengarenk stillerle birlikte dünyanın podyumu haline geldi. İşte ünlü tasarımcılardan ilhamla bu yılın festival modası.

Festival gibi stiller

Festivallerle moda arasındaki ilişki “tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan” ikilemini andırıyor. Tam olarak hangisi bir diğerine ilham veriyor kestirmek mümkün değil. Ancak, podyumlarda esen etnik rüzgarlar, 1969’da düzenlenen Woodstock’tan beri bohem ve eğlenceli yaşam stilinin simgesi haline gelen müzik festivallerine çok yakışıyor. Hatta 2018 İlkbahar/Yaz sezonunda yalnızca bu tür görünümleri öne çıkarışına alışkın olduğumuz Etro, Isabel Marant gibi modaevleri değil, koleksiyonunda konser tişörtlerine yer veren Louis Vuitton, püskülleri baş tacı eden Elie Saab ve deri şortları etnik bluzlarla kombinleyen Saint Laurent de bu akımdan nasibini aldı. Bu hafta sonu ve 20-22 Nisan arası Kaliforniya’daki Coachella Vadisi’nde düzenlenecek festivalin ardından Türkiye’deki müzik festivalleri de başlayacak. Etkinliklerde ön planda olmak için Coachella tarzından ilham alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Festival gibi stiller

Festival gibi stiller

- Flormar’ın yeni Free Spirit koleksiyonu festivallerden ilham almış. Yarı mat yarı ışıltılı far paleti ideal. Fiyatı 39.99 lira.

Festival gibi stiller

- Festival stili dendiğinde akla gelenlerden Gigi Hadid’in Vogue Eyewear için hazırladığı kapsül koleksiyondan yuvarlak çerçeveli bir model. Fiyatı 530 lira.

Festival gibi stiller

- Festival mottonuz “şapkasız çıkmam abi” ise tercihinizi hasırdan yana yapın. Pull&Bear’daki bu model 89.95 lira.

Festival gibi stiller

- Beste Gürel’in tasarladığı bluz hem İspanyol kolları hem de deseniyle bohem Coachella havasını yakalıyor. 650 lira.

Festival gibi stiller

- Kate Moss yıllarca Glastonbury’e yağmur çizmeleriyle katıldı, Coachella ve Burning Man müdavimleri kovboy çizmelerini ayaklarından çıkarmadı. Hepsinin bir bildiği var elbette. Festivallere sağlam botlarla gidin.

- Festival mekanları güneş battığında rüzgarlı alanlara dönüşebiliyor. Bu yüzden katmanlı giyinmeyi unutmayın.

- Şık olmak uğruna dans ederken hareket özgürlüğünüzü kısıtlayacak parçalara prim vermeyin.

Festival gibi stiller

Festival gibi stiller

Festival gibi stiller