Cumartesi Festivalcilere mekan önerileri

Festivalcilere mekan önerileri

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 gün boyunca bir filmden diğerine koşacak festivalcilerin Beyoğlu, Karaköy, Kadıköy ve Şişhane’de karınlarını doyurup bir şeyler içebilecekleri gözde mekanlar...

Festivalcilere mekan önerileri

Sinemaseverlerin merakla bekledikleri gün geldi çattı:
34. İstanbul Film Festivali başlıyor. Bu sene festival filmleri Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu sinemaları, Kadıköy’de Rexx Sineması, Ortaköy’de Feriye Sineması, Tophane’de İstanbul Modern Sinema ve Şişhane’deki Salon İKSV’de... Bugünden itibaren festivalciler 15 gün boyunca bir filmden diğerine koşacak... Tabii arada da karınlarını doyurmaları, çay-kahve içip ayılmaları, akşamları bira ya da şarapla kafalarını toplamaları gerecek, belki filmler üzerine sohbet etmek isteyecekler. Filmler arasındaki zamanları değerlendirmek için mekanlar...

Haberin Devamı

SİYAD ÜYELERİNDEN TAVSİYELER

Kalabalıktan uzakta kalmak için

Nil Kural

Urban:Hem kahve içmek hem de yemek yemek için Beyoğlu’ndaki sinemalara yakınlığıyla avantajlı Urban’dan daha uygununu bulmak güç. Zaten elinde kataloglarla festival takipçilerini sıklıkla Urban’da görebilirsiniz.

Hazzo Pulo Pasajı’ndaki çaycılar:Seans aralarında, zamanının kıymetli olduğu anlarda açık havada oturup çay, kahve içmek isteyen izleyiciler İstiklal Caddesi’nin akışından uzak bir mekan için Hazzo Pulo Pasajı’nı tercih edebilirler.

Trip:Festivali Anadolu Yakası’nda, Rexx’te takip eden izleyiciler, Kadife Sokak’taki mekanları ve özellikle müzikleriyle dikkat çeken Trip’i tercih edebilir.

Feriye Sineması:Festivalin yakın dönem sinemalarından en özeli Feriye’de seans beklerken pek uzağa gitmeye gerek yok. Sinemanın fuayesinde bulunan deniz manzaralı kafe, zaman geçirmek için birebir.

Haberin Devamı

Ekonomik alternatifler

Şenay Aydemir

Ben bütçesini bilete ayırıp gününü sinema çevresinde geçirecekler için “ekonomik” önerilerde bulunayım.

Hızla karın doyurmak isteyenlere Rexx’in sokağındaki Diren Tantuni’yi, ev yemeği arayanlara bir alt sokaktaki Mola’yı önerebilirim. Vegan, vejetaryen seçenek arayanlar Salkım Söğüt’te aradıklarını bulacak. İki seans arasında vakti olanlar Moda Caddesi’nin sonundaki Yer ve Muaf’ta soluklanabilirler.

Bazen iki film arası çay, kahve içmek isteyenler sinemanın hemen aşağısındaki Çaycıoğlu’na uğrasın. İlle de güzel kahve içmek isteyenler Moda’daki Çekirdek’e gitmeli.

ŞİŞHANE

Gerçek sosisli deneyimi

Oktoberfest

Asmalımescit’in ekmek arası atıştırmalıkları ve biralarıyla ünlü mekanı... Sosislileri ve hamburgerleri denemeye değer. Fiyatları da uygun. Birayla gelen sosisli menüsü ideal.

Makarna ve salata için

A’pera

Tünel’den Şişhane’ye inen merdivenlerde, kapısında her daim bir şövalye bekliyor! Makarna ve salatalarının fiyatları uygun.
Şarap içmek için ideal bir mekan.

Lezzetli ve doyurucu pizzalar

MIss Pizza

Şişhane, Meşrutiyet Caddesi üzerinde. Pizzaları lezzetli ve doyurucu. Pizzanın yanında bira ya da
şarap içilebilir. Pizza olmasa bile salata veya başlangıçları için de gidilebilir. Hafta içi öğle saatlerinde yoğun oluyor ama diğer saatler daha rahat. Erik suyunu özellikle tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

KARAKÖY

Demlik demlik çay

Dem

Hoca Tahsin Sokak’taki Dem, onlarca çeşit çayı ve atıştırmalıklarıyla kahve içmekten sıkılanlara göre. Kalabalık giderseniz farklı türdeki çaylardan demlik demlik içebilirsiniz.

Tostla açlığınızı yatıştırın

Gakkı Karaköy

Beyoğlu’nun keşmekeşinden uzaklaşmak için Karaköy’deki mekanları da tercih edebilirsiniz. Bunlardan biri de Gakkı. Tostlarının da, salatalarının da, sandviçlerinin de seveni çok.

Alametifarikası zeytinyağı

Muazzam

Arapoğlan Sokak’taki Muazzam zeytinyağlılarıyla öne çıkıyor; öğle yemeği için ideal. Zeytinyağları Ayvalık’tan geliyor. İsterseniz gitmişken zeytinyağı da alabilirsiniz.

Karaköy’ün simgesi oldu

Karabatak

Karaköy’ün en ünlü kahvecilerinden biri.
Her daim kalabalık ama yer konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Filmleri seyrettikten sonra arkadaşlarınızla günün değerlendirmesini Kara Ali Kaptan Sokak’taki Karabatak’ta yapın deriz.

Haberin Devamı

BEYOĞLU

Kokteyl de var mantı da...

Mama Shelter

Demirören İstiklal’de yer alan Mama Shelter filmleri izledikten sonra yemek yemek için tercih edilebilir. Yemek menüsü mantıdan yoğurtlu kebaba, levrek ızgaradan dana yanağına oldukça geniş... Barın favori kokteylleri ise mama’s pink ve mojito.

En iyi Türk kahvesi

Mandabatmaz Kahvecisi

Türk kahvesi için çıtayı en yükseğe taşıyan mekan, Olivia Geçidi’nde. İki film arasında
15 dakikacık zamanınız olsa bile kendinizi kahveyle ödüllendirebilirsiniz.

Lale Kart’a indirim var

Ara Cafe

Galatasaray Lisesi’nin hemen yanındaki Tosbağa Sokak’taki Ara Kafe, Beyoğlu’nun en gözde mekanlarından biri. Hem film aralarında çay, kahve içmek hem de karın doyurmak için gidilebilir... Tatlılarına methiye düzenlerin sayısı hiç az değil. Üstelik Ara Kafe, Lale Kart sahiplerine yüzde 10 indirim de yapıyor.

Cihangir’in son gözdesi

Geyik Coffee Roastery&CocktaIl Bar

Cihangir’in son gözdesi... Akarsu Caddesi’ndeki mekan akşam 19.00’a kadar kahve, 19.00’dan sonra ise kokteyl servis ediyor. Akşam saatlerinde biraz kalabalık olsa da kokteyllerinden içmek için gitmeye değer.

Haberin Devamı

Kahvaltısı herkesin dilinde

Leyla Cihangir

Geyik gibi Akarsu Caddesi’nde. Herkes kahvaltılarından söz ediyor ama hamburgerleri ve küçük bardaklarda servis edilen atıştırmalıkları da denemeye değer. Kokteylleri de öyle... En iyisi karar vermeden önce barmenlere danışın.

KADIKÖY

Pankek denince akla...

MunchIes

Sabah seansına bilet aldıysanız yataktan biraz erken kalkın ve Moda’da kahvaltı yapın. Önerimiz Munchies. Hafta sonları yer bulabilmek için sıra beklemek gerekebiliyor ama hafta içleri yoğun değil. Kahvaltıda çeşitli soslar ve meyveyle servis edilen pankekler var.

Kadıköy’ün en iyi lahmacunu

Halil Lahmacun

Güneşli Bahçe Sokak’taki Halil, İstanbul’un lezzetiyle sayılı lahmacunlarından birini yapıyor. Mekanda ayrıca peynirli pide ve künefe de var. Çabuk karın doyurmak için ideal.

Sizin favoriniz hangi bira?

MIllwall EnglIsh Pub

Popülerleşen İngiliz barlarının Kadıköy, Neşet Ömer Sokak’taki yansıması... Birçok çeşit bira bulmanız mümkün. Makarna ve ana yemekleri başarılı, fiyatları uygun.

Stratejik bir konuma sahip

Bay Yengeç

Rexx Sineması’nın da bulunduğu Sakızgülü Sokak’ta. Sinemaya yakın olduğu için iki film arasında bile bira-patates yapabilirsiniz.