Cumartesi Fikret Mualla’nın hastane günlerinden

Fikret Mualla’nın hastane günlerinden

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de resim sanatının en önemli isimlerinden Fikret Mualla hastanede kaldığı dönem yaptığı eserlerinden oluşan bir sergiyle Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi’nde anılıyor.

Fikret Mualla’nın hastane günlerinden

Belirli aralıklarla kaldığı Paris Sainte-Anne Akıl Hastanesi’nde çizdiği desenler, “Sainte-Anne Desenleri” sergisinde, 30 Ağustos’a dek görülebilecek.

Haberin Devamı

Bitmeden yetişin

Russo’da Karaçelik sergisi

Sanatçı Hale Karaçelik, Tophane’deki Galleria Russo’da “Geçen Zaman” adlı sergisiyle ağırlanıyor. Sanatçı büyük boyutlu eserlerinde aklirik boya ve karışık teknik kullanıyor. Renkli bir dünyadan eserler görmek isteyenler için serginin 30 Haziran’a dek sürdüğünü belirtelim.

Mutlaka görün

Ödüllü eserler bu sergide

Pera Müzesi, 14 Ağustos’a dek 8 Haziran’da açılan “4. Jameel Ödülü” sergisini ağırlıyor. İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel’in işbirliğiyle düzenlenen sergi, farklı ülkelerden 11 sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergide Türkiye’den CANAN ve Cevdet Erek’in de eserleri var. Sergi kapsamında kolajlardan video yerleştirmelerine, seramik, kaligrafiden heykele kadar birçok farklı eser görülebilir.