Cumartesi Geceler uçuşuyor

Geceler uçuşuyor

19.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüy modası birkaç yıl önce aksesuarlarda kendini gösterdi. Şimdi de sıra kıyafetlere geldi. Özellikle gece elbiselerinde bu tarzın etkilerini görmek mümkün. Mezuniyet balosuna ne giyeceğine hâlâ karar veremeyenlerin dikkatine!

Geceler uçuşuyor

Tüy modası birkaç sezon önce özellikle saç aksesuarlarında, geçtiğimiz yıl da küpelerde kendini göstermişti. Şimdiyse sıranın kıyafetlere geldiğini görmek hiç zor değil. Zira bu trend geçtiğimiz hafta düzenlenen MET Costume Institute 2012 Galasına damga vurdu. Beyonce etek uçları mor tüylü, siyah Givenchy elbisesiyle gecenin en iddialı seçimlerden birini yaparken, Diane Kruger’in de etekleri tüylü mor Prada elbisesiyle ondan aşağı kalır yanı yoktu. Genç oyuncu Kate Bosworth’ün tercihi de her yanı tüylerle kaplı bir Prada elbiseden yanaydı. Cate Blanchett ise Alexander McQueen kostümüyle bu trendi bir adım öteye taşıyarak tepeden tırnağa tüylere büründü.
Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Blake Lively gibi Hollywood yıldızlarının da son zamanlarda kırmızı halıdaki tercihleri tüylü elbiselerden yana. Aslında geçtiğimiz haftayla birlikte iyiden iyiye ivme kazanan bu trende şaşırmamak gerekir. Çünkü ilk sinyalleri Louis Vuitton, Gianfranco Ferre, Ralph Lauren gibi lüks markaların ilkbahar / yaz 2012 defileleriyle almıştık.
Tüylerin çok sevilme sebeplerine gelince... Hiç şüphesiz bunda aksesuar yerine geçiyor olmalarının payı büyük. Üstelik tüylü bir kıyafet giydiğinizde dikkat çekme olasılığınız neredeyse garantileniyor. Püsküllerden daha romantik, fırfırlardan daha kadınsı duruyorlar. Tabii biraz da bohem bir havaları olduğunu hatırlatmadan olmaz. Her kültürde farklı bir şeyi sembolize ettiği için sevilen tüyleri bu yaz mezuniyet, düğün, yaz davetleri gibi etkinliklerde çok daha sık görmeye hazır olun.

Haberin Devamı

Geceler uçuşuyor

Saç aksesuarları hâlâ gözde

Tüy modası kıyafetlere yansıdı diye saçlardaki popülerliğini kaybetti sanmayın, ‘kafasına kuş kondurmak’ isteyenlerin sayısı hala bir hayli fazla. Sarah Jessica Parker, “Sex and the City 2” filminin düğün sahnesinde saçına taktığı mavi tüyle bu trende ön ayak olmuştu. Ardından Cambridge Düşesi Kate Middleton, İngiltere’de katıldığı davetlerde şapka seçimini sık sık tüylü modellerden yana kullandı. Milla Jovovich, Eva Mendes gibi yıldızların da çok sevdiği tüylü saç aksesuarları özel gecelerde kuaföre gitme derdinden kurtarıyor. Üstelik tüy modasına ayak uydurmanın da en hesaplı yollarından biri.

Renklileri sadece aksesuarda kullanın

* Bu yazın favori renklerini tüy modası ile birleştirmek hoş olabilir ama tavuskuşu gibi görünme riskini de unutmamak gerek. Bu yüzden en iyisi rengarenk tüyleri yalnızca aksesuarlarda kullanmak.
* Romantik bir görünüm için beyaz ve pudra pembesi, daha gotik bir hava içinse siyah tüyleri tercih edin.
* Tüylü aksesuarlarla tüylü kıyafetleri bir arada kullanmaktan kaçının.
* Uçuş uçuş tüylerle derli toplu saç modeli ve abartısız bir makyaj kullanmakta da yarar var.