Cumartesi Gelin hamamı yeniden popüler

Gelin hamamı yeniden popüler

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düğün dernek ritüellerinden en çok rağbet gören gelin hamamları... Hamamlar birer organizasyon şirketine dönüştü. Seçtiğiniz pakete göre imkanlar değişiyor. Şarap ve meyve ikramı da yapılıyor, keseden sonra özel masaj hizmeti de veriliyor

Gelin hamamı yeniden popüler

Sultanlara layık hamam keyfi

Haberin Devamı

-Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’ndaki iki saat süren gelin hamamında gelin ve davetlilere geleneksel kese ve köpük; geline ayrıca kil maskesi uygulanıyor.

-Hamam esnasında herkese tarak, kese, sabun, terlik gibi ürünleri içeren hamam seti ve sonrasında iade etmek üzere Osmanlı usulü altın kaplama hamam tası ve peştamal veriliyor.

-Soğukluk bölümünde kanun, ut ve ritim sazlardan oluşan müzik sefası ve geline kendi odasında, kaftan giydirilerek geleneksel kına yakma seremonisi yapılıyor.

-Hamam kullanımı sonrasında humus, mücver, salata çeşitleri, içli köfte, baklava, böğürtlen şerbeti gibi seçeneklerin olduğu zengin bir açık büfe de var.

-Maksimum 45 kişi kapasiteli hamamda fiyat 3.600 avrodan başlıyor.

Haberin Devamı

-Saat 8.00-22.00 arası açık.

-Hamam VIP olarak kapatıldığı için rezervasyonların en az bir ay önce yapılmasını öneriyorlar.

Kendi yemeğinizi getirebilirsiniz

-Çemberlitaş Hamamı’nda gelin hamamı organizasyonu 10 kişilik ve 3.5 saat sürüyor, kafe bölümünde iki saat süren müzik ve açık büfenin olduğu programla başlıyor.

-Gelin hamamının giriş fiyatı 50, hamam ve kese fiyatı 70 lira. Menü seçerseniz fiyatları üzerine ekleniyor.

-İki menüden birini seçebilir veya kendi yiyecek içeceklerinizi getirebilirsiniz. 50 ve 70 lira olan iki menü var. Kendi yiyeceklerinizi getirmeniz halinde kafe kira bedeli kişi başı 30 lira.

-Menülü programda geline giymesi için iki saatliğine bindallı, fes ve pabuç, kına tepsisi, kına örtüsü ve kına veriliyor.

-Hamam kısmında gelin ve misafirlerine iç çamaşırı, kese, peştamal, şampuan, havlu, saç kurutma makinesi gibi pek çok şey temin ediliyor.

-Hamam kadınlar için 7.30’da açılıyor ve 24.00’e kadar hizmet veriyor.

-Gelin hamamı rezervasyonu için tarih aralığına karar verdikten sonra 12.00 ve 15.00 veya 19.00 saat dilimlerinden birini seçip rezervasyonunuzun onaylanması için hesap numaralarına kapora yatırmanız gerekiyor.

Çeşmesi ve dinlenme odası da var

-Jatomi Bellevue Spa’daki gelin hamamı paketinde gelin adayına özel 50 dakikalık yenileyici Carita cilt bakımı,
50 dakikalık İsveç masajı ve 45 dakikalık hamam, kese ve köpük masajı var. 12 kişilik olan ve üç saat süren paket program hafta içi 1.900, hafta sonu 2.400 lira. Ama fiyatlar, kişi sayısına ve spa kullanım süresine göre değişebiliyor. Ayrıca gelin adayı ve misafirleri buhar odası, sauna, buz çeşmesi ve dinlenme odasından da faydalanabiliyor.

Haberin Devamı

-Paket içinde gelinin misafirlerine 15 dakika kese ve 50 dakika masaj uygulaması var. Spa kullanımında ise misafirlere aromaterapi, Thai, Bali, derin doku masaj seçenekleri, cilt bakımı ve hamam kullanımı yüzde 40 indirimli olarak sunuluyor.

-Alkolsüz soğuk-sıcak içecekler, taze meyve, Osmanlı şerbeti ikramı hizmete dahil.

-Hafta içi 9.00-21.00, hafta sonu 9.00-20.00 saatleri arası açık.

-Rezervasyon için bir hafta önce aramak gerekiyor.

Misafirler tepsiYLE karşılanıyor

-Çengelköy’deki Sumahan Otel’de gelin adayları ve misafirlerine sultan masajı (120 dakika 130 avro), İsveç masajı (50 dakika 60 avro), Çin refleksoloji masajı (40 dakika 50 avro) veya bölgesel masaj (30 dakika 40 avro) gibi birçok masaj seçeneği sunuluyor. Bunlardan sultan masajında kese, köpük masajı, vücut peeling’i, yüz maskesi ve aromaterapi uygulanırken, bölgesel masajda baş-boyun, ense-omuz-sırt, sırt- bel, kol ve bacak gibi bölgelere masaj yapılıyor. Hamamın kapasitesi 8-9 kişilik.

Haberin Devamı

-Gelin adaylarını ve misafirleri girişte taze meyve ve kuruyemişlerden oluşan bir tepsi karşılıyor, hamam sefasında detoks etkili şerbetler sunuluyor. Hamam sonrası ise ada çayı ve lavanta kolonyası veriliyor.

-Hamam öncesi herkese özel olarak üretilen peştamal ve takunyalar hediye ediliyor.

-Merkez her gün 09.00-21.00 arasında açık. Rezervasyon 1 hafta önce yapılmalı.