Cumartesi “Gelinlik yapmak duygusal bir iş, herkes yapamaz”

“Gelinlik yapmak duygusal bir iş, herkes yapamaz”

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, Zeynep Tunuslu’nun Chione markası için hazırladığı gelinliklerin defilesiyle açıldı.

“Gelinlik yapmak duygusal bir iş, herkes yapamaz”

Bu Tunuslu’nun ilk kez gelinlik tasarlayışı değilmiş ama ilk defa yalnızca gelinliklerden oluşan bir koleksiyon hazırlamış. 19 yıl önce Uzay Heparı ile evlenirken o döneme göre, hatta bugün için bile oldukça aykırı bir gelinlik giyen modacı “Olgunluk dönemime adım attım, bugün olsa dümdüz bir model seçerdim” diyor.

Haberin Devamı

“Gelinlik yapmak duygusal bir iş, herkes yapamaz”

Chione için 30 parçalık bir gelinlik koleksiyonu hazırlayan Zeynep Tunuslu: “Evet benim stilim farklı. Gelinliklerim de neo-klasik. Ama çok aykırı çizgilere kaçmadım. Olgunluk çağıma denk geldi sanırım, bu yüzden koleksiyon da romantik oldu”

Chione için bir gelinlik koleksiyonu hazırladınız... İlk kez gelinlik tasarlamıyorsunuz ama, Değil mi?

Hayır. 83’ten bu yana moda tasarım alanında kendi markamla farklı işlere imza attım. Ama bu, sadece gelinliğe odaklandığım ilk koleksiyon oldu. Gelinlik tasarımı yapmak duygusal bir iş, herkesin yapabileceği şey değil. Herkes defilesinin sonunda gelinlikli bir model çıkarır genelde. Ama 30 parça hazırlamak uzun ve keyifli bir süreçti.

İş birliğiniz devam edecek mi?

Edecek. Hem gelinlik koleksiyonlarımızın devamı gelecek hem de yeni projelerimiz olacak. Örneğin çalışan kadınlara yönelik, 50 parçadan oluşan bluz ve gömlek koleksiyonu oluşturmayı çok istiyoruz. Amacımız onları büyük mağazaların corner’larına koyup çok
kişiye ulaşmak.

Haberin Devamı

Tunuslu’dan gelin adaylarına öneriler

* Ekru, fildişi gibi klasik renklerde gelinlik giyiyorsanız ayakkabınızda farklılık yaratın. Örneğin ayakkabınız çiçeğinizle uyumlu ya da çimen rengi olabilir.
* Çiçek buketiniz klasik beyaz güllerden ziyade canlı ve renkli çiçeklerden olsun. Yeşiller, pembeler, morlar ideal.
* Boynunuz kısaysa kapalı yakadan uzak durun.
* Dar omuzlular dışarı doğru açılan V modelleri tercih etmeli.
* Büyük göğüslerde drapajdan uzak durmak gerek.
* Kısa boyular bacak boyunu uzun göstermek için üst bedeni daha kısa olan modelleri seçmeli. Volümlü etekler de kısa boylulara göre değil.

“Gelinlik yapmak duygusal bir iş, herkes yapamaz”

“Bu yaz yumuşak danteller ve akışkan formlar gözde. Büyük brokarlı ve ışıltılı modelleri bırakıyoruz yavaş yavaş. Sadeleşmiş üstler ve dalga dalga alt bedenler göreceğiz.”

“Ormanda yolculuğa çıkan peri kızları hayal ettim”

Sizin stiliniz avangart ve farklı olarak tanımlanabilir. Oysa gelinlik tasarlamak romantik ve klasik bir iş.
Bu ikisi nasıl bir araya geldi?


Bakış açınız doğru fakat gelinliklere alıştığımız formların dışında ruhumu koyduğumu düşünüyorum. Biraz daha yumuşak ve farklı akışlar kullandım. Klasik değil de, neo-klasik diyebiliriz. Çok aykırı çizgilere kaçmadım aslında. Zaten ortaya çıkanlar da oldukça sade modeller oldu. Belki bu benim olgunluk çağımda karşılaştığım yeni yüzüm. Ortaya çıkan tablo romantik.

Haberin Devamı

Koleksiyonun adı neden Düş Bahçeleri?

Gizli, kuytu ve loş bir ormanda yolculuğa çıkan peri kızları hayal ettim hazırlarken. Küçük çiçekler, tüller, uçuşmalar... Hiçbiri çok ağır ya da taşınmayacak gibi değil. Bir de herkesin düşünün gerçekleştiği bir noktadır düğün.

Fiyatlar nasıl?

3 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Ama gözlemlerimize ve en çok istenenlere bakarak aşağı yukarı
5 bin liralık gelinlikler revaçta diyebiliriz. Tasarımcı deyince insanların aklına 15 bin lira gibi fiyatlar geliyor, öyle olsun istemedik. Önemli olan herkesin ulaşabileceği fiyatlar olması.

Bir gelinliği hazırlarken gelin adayıyla kaç prova yapıyorsunuz?

Üç ya da dört prova yapıyoruz. Bazen beşi de bulabiliyor.

Haberin Devamı

Uzay Heparı’yla evlenirken giydiğiniz gelinlik özellikle o döneme göre oldukça farklıydı.

O zamanlar, yani 19 yıl önce, giyim tarzı olarak ince atletler giydiğimiz bir dönemdi. Ben de normal atlet giymek istedim. Altı için de kocaman bir karton, üzerine de güzel danteller ve organzeler işledim. Böylece kocaman güllerden bir kutu etek yapma fikri doğdu. Kendi atölyemde yarattığım bir gelinlikti. Spor ve farklı bir gelin olmuştum. Coşkulu ve eğlenceli olsun istemiştim çünkü gelinlik ruh haliyle doğru orantılı bir şey. Bugün olsa herhalde klasik bir model seçerim.

“Herkes prenses gelin olmak ister ama boy lazım”

Gelinlik seçiminde en sık yapılan hatalar neler sizce?

Herkesin ‘prenses gelin’ olma hayali vardır. Straplez olsun, eteği kabarık olsun gibi. Öyle modelleri kaldırmak için boy lazım. Yakışanı seçmek kolay değildir.

Prenses demişken, Kate Middleton’ın uzun kollu gelinliği trendleri etkilemeye devam ediyor...

Tabii ki hepimiz prenseslerin giydiklerini takip ediyoruz. Zaten artık asillik, sadelik ve duru güzellik önem kazanıyor. Yani gelinin kendi güzelliğini ön plana çıkarabilecek modeller revaçta. Benim prenses gelinlikleri arasında kişisel favorim ise Grace Kelly’ninki.