Cumartesi Göster kendini

Göster kendini

15.12.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Just Play Cupöta adayların performanslarıyaratıcılık, hareket estetiği ve zorluk derecesine göre ölçülecek

Göster kendini

Göster kendini

"Just Play Cupöta adayların performanslarıyaratıcılık, hareket estetiği ve zorluk derecesine göre ölçülecek

Göster kendini
Nike’ın düzenlediği "freestyle" basketbol ve futbol turnuvasında, spordaki "sokak ruhu" canlanacak
Herkes hangi futbolcunun kaç gol attığını, hangi basketbolcunun kaç top kaptığını sayıyor. Ve herkes bu sporların mekanikleştiğinden ve her şeyin sadece kazanmak için yapılmasından şikayetçi. Nike’ın "Just Play Cup’2002" yarışması ise bu sporları "doğal" ve "içgüdüsel" olarak oynandığı yere geri götürmeyi planlıyor: Sokağa...

Gizli cevherler
Son kampanyasında Ronaldinho ve Totti gibi ünlü futbolcular ve Vince Carter, Jason Williams gibi ünlü basketbolcuların yeteneklerini sergiledikleri reklam filmlerini kullanan Nike aynı şeyi bu kez "ünsüz" yetenekler için yapıyor. Şirket "İmkan olsa Hidayet gibi olurdum" ya da "Sergen’den neyim eksik?" diye düşünenler için düzenliyor "Just Play Cup’2002 Freestyle Basketbol ve Futbol Turnuvası"nı.
Turnuvaya katılmak isteyenlerin takip edeceği yol şöyle: Nike satış noktalarından alacakları formlarla 20 Aralık’a kadar başvuru yapacaklar. 23 Aralık’ta finalistlerin belirleneceği elemeler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılacak elemelere adaylar tek başlarına ya da grup olarak katılabilecek. Performansları da yaratıcılık, hareket estetiği ve zorluk ölçülerine göre değerlendirilecek.
Katılmak için herhangi bir yaş sınırlaması yok. (Ne demiş Nike’ın kurucularından Bill Bowerman? "Vücudu olan herkes sporcudur") Kadın ve erkek kategorilerine ayrılacak yarışmacılar bir de yaş gruplarına göre sınıflandırılıp birinciler belirlenecek.
12 Ocak 2002’de Mydonose Showland’de yapılacak büyük finalin jürisinde futbol ve basketbol dünyasının ünlülerinin oluşturacağı jüri, birincileri yani Nike Team’i belirleyecek. Seçilenler bundan sonra Nike’ın Türkiye’de gerçekleştireceği organizasyonlarda görev yapacaklar.

Tel: 0800 211 64 10 e-posta: pinar@extremesportsmarketing.com




CUMARTESİ