Cumartesi Gri günlere renkli terapi

Gri günlere renkli terapi

05.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu seneki paltolar soğuk havalarda bizi ısıtmakla kalmıyor, krizle geçen yıllara tepki olarak “ruhunuza neşe katın” mesajı veriyor

Gri günlere renkli terapi

Modanın getirdikleri ne olursa olsun, paltoların her zaman kışlık alışveriş listelerimize bir numaradan girdiğine şüphe yok. Yani söz konusu palto olunca, mesele almak ya da almamak değil, yalnızca doğru olanı seçmek.
Peki bizi her şeyden önce sıcak tutan, sonra da kış stilimizin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan paltolarda bu sezonun öne çıkan trendi nedir? Elbette renkler! Yani ünlü moda tasarımcılarının 2011-2012 sonbahar / kış sezonunda hemen hemen her şeyde kullandıkları canlı ve değişik renklerin etkisi, paltolara da sıçradı. Gerçi küresel ekonomik kriz geride kalalı epey oldu ama etkileri ve trendlere yansımaları devam ediyor. Savaşlar ve doğal felaketlerle geçen bir yılın ardından moda dünyası da bütün bunlara renklerle ve eğlenceli detaylarla tepki veriyor. Belki bir anlamda da günlük hayatın sorunlarından içi sıkılanlara terapi yapmış oluyor.
Uzun yıllardır yaptığı renk tahminleriyle modayı ve endüstriyel tasarım dünyasını yön veren Pantone şirketinin yetkilileri de daha geçtiğimiz yıldan bu renk çılgınlığının sinyallerini vermiş, “Cesur, kendinden emin, hayat dolu yeni bir dünya için, her güne bir renk” yakıştırmasını yapmışlardı.
Tabii önce podyumlarda tanık olduğumuz neşeli ve cesur görünümlerden sonra şimdi sıra sokaklara geldi. Üstelik moda tasarımcılarının bizi ikna etmek için oldukça geçerli sebepleri var. Yaptıklarıyla “Soğuk günlerde içinizi renklerle ısıtın, ruhunuza neşe katın” mesajı veriyorlar adeta.
Renkli paltoların bir diğer iyi tarafı da de aslında sezonun birçok trendini içinde barındırıyor olmaları. Celine’in turuncu paltoları erkek paltolarını andıran kesimleriyle maskülenlik trendine, Yves Saint Laurent’ın uçları tüylü paltoları kürklere, The Row’un dar kalıpları 40’lı yıllara, Burberry Prorsum’un iri düğmeli ve kare cepli paltoları ise 60’lı yıllara selam gönderiyor. Bu sezon koleksiyonlarında renkli paltolara yer veren diğer büyük markalar ise Diane Von Furstenberg, Proenza Scholuer, Nina Ricci ve Rochas. n

Haberin Devamı

Vitamin niyetine turuncu palto

Renklerin ruh halimizi etkilemek konusunda ne denli önemli oldukları tartışılmaz. Karakter analizlerinde kullanılan renk tercihleri stil konusunda da etkili oluyor. Hangi renk palto alacağınıza karar verirken bunları göz önünde bulundurun.
* Gardırobunuzda siyah, kahverengi gibi koyu renkler ağırlıktaysa mor bir paltoyu tercih edebilirsiniz. Saç rengi koyu olan beyaz tenliler menekşe, sarı saçlı ve açık tenliler patlıcan, buğday tenliler ise lila, lavanta gibi tonları seçmeli.
* Turuncu en çok enerji veren renklerden biri olarak biliniyor. Bu yüzden kış aylarında kendini sürekli halsiz, yorgun ya da depresif hissedenlere vitamin niyetine turuncu bir palto iyi gelebilir...
* Kırmızı paltoların en iyi tarafı, aslında hiçbir zaman demode olmamaları. Kırmızı bir paltoyla hem bu yılın modasına ayak uydurabilir hem de klasik bir tercih yapmış olabilirsiniz.
* Mutluluğu temsil ettiği söylenen mavi, aslında hemen hemen her renkle de uyumludur. Üstelik bu sezon bebe mavisinden laciverte kadar pek çok tonda paltoyu mağazalarda bulmak mümkün. En popüler mavi ise kesinlikle elektrik mavisi.

Gardırop yatırımı mı yapalım yoksa modaya mı uyalım?

Renkli paltolar çok moda. Peki geçtiğimiz kışı domine eden devetüyünü veya klasik siyah paltomuzu unutacak mıyız? Renkli palto alırken aklınızda şu soru belirebilir: Klasik renkte, evladiyelik bir palto alıp bir bakıma gardırop yatırımı yapmak mı, yoksa modaya uymak mı? Seçim elbette sizin ama bazen biraz cesur olmaktan ve eğlenceli parçalar almaktan zarar gelmez. Lüks markaların kaliteli kumaşlar, zarif detaylar ve iyi kesimlerle renkli palto işini bir adım öteye taşıdıklarını da unutmamak gerekir. Öte yandan trendleri ulaşılabilir fiyatlarla sunan pek çok markada 100-200 TL arası fiyatlarlarla renkli paltolar bulmak mümkün.