Cumartesi Grindr kardeşliği

Grindr kardeşliği

02.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grindr’la ilk defa iki yıl önce, Paris’te tanıştım. Yakın bir gay arkadaşımla otelimize adım attık ve lobide odalarımızın hazırlanması için beklemeye başladık.

Grindr kardeşliği

Çaylarımızı içerken arkadaşım elindeki telefonla konuşmaya başladı: “3’üncü katta. Aa bir de 5’inci katta!” Haftanın yedi günü deli gibi çalıştığı için tatil şoku geçirdiğini düşünürken konu bambaşka bir şeymiş: Grindr!
Bu Grindr; gay, biseksüel ve her ikisini de merak edenler için kurgulanmış teknolojik bir uygulama. Telefonunuza yüklüyorsunuz (iOS, Blackberry OS ve Android cihazlarla uyumlu) ve bu uygulamayı yüklemiş diğer kullanıcıların ne kadar uzağınızda olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Bize en yakın olanlar da 3’üncü ve 5’inci kattaymış!
Amerika ve İngiltere, Grindr kullanımında başı çekiyor. 192 ülkede toplam 5 milyon kullanıcısı var. Heteroseksüelleri de unutmayıp 2011’de Blendr uygulamasını hayata geçirmişler. Bu dahiyane uygulamaların yaratıcısı Joel Simkhai isminde bir İsralli. Simkhai, şu anda Los Angeles’ta yaşıyor. Kendisi geçtiğimiz hafta İstanbul’a geldi çünkü Türkiye,
45 binin üzerinde Grindr üyesiyle en önem verdikleri ülkelerin başında. Tam da bu sebepten, Grindr’ın arama motorlarının daha gelişmiş bir versiyonunun piyasaya çıkacağı bilgisini vermek üzere İstanbul’u ziyaret etmişler.

Haberin Devamı

Grindr kardeşliği

İstanbul Design Book

Paris’ten açmışken konuyu... Paris’i bir Parizyen gibi gezmek için edinmeniz gereken ilk kitapçık, Paris Design Guide’dır. Paris’te iki yıla yakın geçirdiğim süre boyunca bu kitapçığı yanımdan ayırmamıştım. Bir şeye benzetemediğiniz boyasız kapılar arkasındaki restoranlar, enteresan butikler, aksesuarlar, kısacası şehrin en “hip” yerleri bu kitapçıkta yan yana gelir.
Paris’i keşfetmek çok keyifli ancak bu tarz bir kitapçık olsaydı, İstanbul’u keşfetmek daha da keyifli olacaktır diye düşünürdüm hep. İstanbul’da hamster gibi aynı üçgen içinde dönüp durmaktan sıkılanlar için bir haberim var; İstanbul Design Book, bu ay itibariyle hayatımıza giriyor. İstanbul’un en yenisi Mama Shelter’dan Balat’ın gizli saklı köşelerine varan bir keşif yolculuğu için yıllık çıkacak olan bu kitapçığı bir rafa yerleştirin derim. İstanbul Design Book; Vogue ve Robb Report dergilerinin mart sayısıyla dağıtılacak.
Bir göz atın.

Haberin Devamı

Ünlülerin okulları

Egemen Bağış ve Tarkan’ın mezun olup Jennifer Lopez’le Ralph Lauren’in bir türlü bitiremediği Baruch College; Murat Bozok’un mezun olduğu Johnson and Wales University; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Üniversitesi University of Exeter; Mehmet Ali Birand’ın fahri doktorasını aldığı Middlesex University... Her biri en azından bir ünlüye eğitim vermiş, dünyanın 20 farklı ülkesinden gelen 100’den fazla yabancı okul, bu ay, Akare Fuarcılık çatısı altında 2-3 Mart tarihlerinde Hilton İstanbul’da buluşuyor. Dil öğrenmek, lisans, yetmedi yüksek lisans eğitimi almak, yaz okuluna gitmek isteyenler izlemede kalsınlar. n