Cumartesi Gurme burger trendi yayılıyor

Gurme burger trendi yayılıyor

14.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Avrupa ve Amerika’da hızla yayılan “gurme hamburger” konsepti Türkiye’ye de sıçradı.

Gurme burger trendi yayılıyor

Bebek’ten Bağdat Caddesi’ne İstanbul’un farklı semtlerinde açılan restoranlarda köftenin pişirilişinden içine konulan soslara kadar her şeye siz karar veriyor, hatta mutfağa girip kendi hamburgerinizi yaratabiliyorsunuz

Hamburgerin Rolls Royce’u
Gurme Burger Kitchen (GBK)

Londra’da 43 şubesi bulunan GBK’nın Türkiye’deki tek restoranı Kanyon alışveriş merkezinde. “Hamburgerin Rolls Royce’unu sunuyoruz” sloganına sahip restoranda hamburger etleri dondurulmuyor. Doğal halinde pişirilmesi için eksi 50 derece soğuk zincirde restoranlara sevk ediliyor. Her bir hamburgerde 225 gramlık hamburger köftesi kulllanılıyor. Hamburger köftesi Balıkesir Gönen’deki çiftlikten getirilen dana eti ile hazırlanıyor. GBK Burger Restoran, hamburger ekmeklerini günlük olarak kendi fırınlarında yaş maya hamuru ile özel olarak üretiyor.
26 çeşit hamburger sunulan restoranda hamburger çeşitleri dört ana başlıkta toplanıyor: Dana, tavuk, vejetaryen ve spesiyal. Junior ve regular olmak üzere iki boyda hazırlanan hamburger fiyatları
11-18 TL arasında değişiyor.
Sarmısaklı mayonez, rokfor, acı kırmızı biber, krema gibi soslardan 2.50 TL, ekstra yeşillik, domates ve soğandan 0,50 TL ücret alınıyor.
GBK 11.00-23.00 saatleri arasında açık.


Etler en az 14 gün özel odalarda bekletiliyor
Dükkan Burger

Erenköy, Şaşkınbakkal, Nişantaşı, Bebek ve Alaçatı’da şubeleri bulunan Dükkan Burger’ın mönüsünde altı çeşit burger var: Hamburger, acı burger, satır burger (et kıyma makinesinden değil satır ile doğranıyor), çizburger, dükkan burger ve mini burger. Mönüde, tüm çeşitlerin yanına içinde kaç gram et olduğu not düşülmüş. Mesela mini burger 65 gram, dükkanburger 200 gram etle yapılıyor. Hamburger köfteleri düve (genç dişi sığır) etinden hazırlanıyor. İçinde tek çekilmiş kıyma, tuz ve karabiber bulunuyor. Dükkan Burger’daki etler en az 14 gün özel odalarda bekletiliyor. Hamburger ekmekleri günlük olarak Dükkan’ın kendi mutfağında pişiriliyor.
Hamburgerlerin içinde köftenin yanı sıra fırınlanmış soğan, domates ve göbek salata var. Mönüdeki ekstra ilaveler bölümünde turşu, peynir, dana bacon ve acı sos yer alıyor.
Tüm burger çeşitleri orta pişiriliyor. Etinizin daha fazla ya da daha az pişmesini istiyorsanız, sipariş sırasında belirtmeyi unutmayın.
Uzun ahşap masalarda servis verilen Dükkan Burger’de her şey tek kullanımlık. Burger ve patatesler kağıt üzerinde, içeceklerse şişeleriyle servis ediliyor.
Burger fiyatları 12-20 TL arasında.


Jack Daniel’s soslu hamburger
Burger Bar

Reşitpaşa’daki Burger Bar iki katlı bir binada hizmet veriyor. Restoran ahşap beyaz masalar ve kırmızı minderlerle dekore edilmiş.
Mönüde dört farklı hamburger çeşidi var: Orijinal, çizburger, dana baconlı çizburger ve peynirli steak sandviç. Seçiminizi yaptıktan sonra sıra malzeme listenizden hamburgerinizin içinde olmasını istediklerinizi ilave etmeye geliyor. Göbek salata, sote mantar, turşu dilimleri, salatalık, karamalize soğan, buffalo sos, yapımı üç saat süren acı barbekü sos...
Mekanda en çok tercih edilen sos olan viskili sos Jack Daniel’s, ananas ve şekerle yapılıyor.
Restoranda çatal-bıçak servisi istenmedikçe yapılmıyor, çünkü restoran sahipleri hamburger ve patates kızartmasının elle yenmesinden yana.
Hamburger fiyatları 9,5 TL’den başlıyor.


Mönüde 14 çeşit hamburger var
Günaydın Burger House

İstanbul’da 16 tane şubesi bulunan Günaydın Restoran da hamburger restoran furyasına kayıtsız kalamadı. Şaşkınbakkal’da Burger House’u açtı.
Mekanın mönüsünde 14 çeşit hamburger yer alıyor. Vejetaryen, garlic mushroom, bacon cheese, steak cheese, karides burger buradaki burger çeşitlerinden bazıları. Hamburgerler içinde soslarla birlikte servis ediliyor. Ancak ekstra sos talep ederseniz 1 ya da 2 TL ücret ödemek zorundasınız. Sos seçenekleri arasında horseradish, sweet corn, danimarka blue cheese, tartar ve barbekü var.
Hamburger köfteleri bıçak arası kıymayla hazırlanıyor. Sipariş öncesinde garsonlar köftenizin büyüklüğünü (140 veya 200 gram) ve ne kadar pişirilmesini istediğinizi soruyor. Bu hamburgerlerin fiyatları 10-19 TL arasında değişiyor.

Burger partisinde mutfağa girip hamburger yapabilirsiniz
Etçii Steakhouse
Tuzla, Ataşehir, Mecidiyeköy ve Bebek’te şubeleri bulunan restoranın mönüsü et ve et ürünleri üzerine kurulu. Mönü T-Bone steak, bonfile, kuzu pirzola, köfte çeşitleri ve hamburgerlerden oluşuyor. Steakhouse’un burger mönüsü çok kapsamlı: Çizburger, steak burger, bacon burger, pepper burger, avokado burger ve rokfor burger...
New Yorklu şef Stephen Strumza hamburger mönüsüne yeni lezzetler eklemiş. Dana bacon, karamelize soğan ve fırınlanmış domates ile hazırlanan Cowboy Burger, keçi peyniri, fesleğen ve acı biberli Californian Burger, Kars gravyeri, domates ve marulla yapılan Zurich Burger bunlardan birkaçı. Her bir hamburgerde 200 gram köfte var. Fiyatlar 15-18 TL aralığında. Restoranın Bebek şubesinde
Trend Burger Partileri düzenleniyor.
10-15 kişilik bir grupla gidip restoranın bir bölümünü kapattırabiliyor, restoranın mutfağını istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. İster mönüden seçtiğiniz ister kendinize ait bir hamburger tarifini mutfak ekibinin yardımıyla hazırlıyor, arkadaşlarınızla birlikte yiyorsunuz.