Cumartesi Hafta sonunda yelken kupası

Hafta sonunda yelken kupası

22.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bugün Boğaz’a inecekseniz heyecanlı geçen bir yarışa şahit olabilirsiniz. 100 teknenin katılacağı Shop&Miles Sailing Cup, dokuzuncu kez İstanbulluları yarış heyecanını izlemeye bekliyor.

Hafta sonunda yelken kupası

Bugün Ortaköy’den start alacak yarış için Bebek-Arnavutköy sahilinde kurulacak etkinlik alanında, teknelerin çekişmesi takip edilebilecek. Alanda müzik yayını da yapılacak. Yarınki Caddebostan etabının ardından bitecek Sailing Cup’ın ödülleri Marmara Yelken Kulübü’ndeki törenle verilecek.
İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek ilk etabın ardından, ikinci etabın parkuru Turgutreis-Didim olacak. Yarış 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde, D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim’in ev sahipliğinde yapılacak. Shop&Miles’a bu yıl üçüncü bir etap dahil edildi. Göcek Cup adını taşıyan yarış 27-29 Ağustos tarihleri arasında.
Shop&Miles Bosphorus Cup, Shop&Miles Turgutreis Cup ve Shop&Miles Göcek Cup yarışlarında en yüksek puanı alan üç takım, 26 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında dünyanın önde gelen yelken yarışı Les Voiles de Saint-Tropez’de ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Ayrıca Türk Hava Yolları’ndan bir adet gidiş-dönüş Avrupa biletine sahip olacak.