Cumartesi Hamurişi sevenleri baştan çıkaracak

Hamurişi sevenleri baştan çıkaracak

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son günlerin popüler mekanlarından Karaköy’deki Dandin Bakery hamurişleri, hafif atıştırmalıkları ve kahvaltısıyla öne çıkıyor. Yakında akşam yemeği menüsü de genişleyecek

Hamurişi sevenleri baştan çıkaracak

Karaköy Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak’ta geçen ay açılan Dandin Bakery ahşabın ve su yeşili rengin hakim olduğu küçük, sevimli bir mekan. Öncesinde sahipleri Esra Dandin ve eşi Egemen Can Şenkardeş’in ahşap ve metal atölyesi olan dükkanı, Karaköy’ün çehresinin değişmeye başlaması ve Esra hanımın mutfağa olan ilgisiyle değiştirmeye karar vermişler.
Dandin Bakery, yazarımız Çağdaş Ertuna’nın da dediği gibi Karaköy’ün son zamanlarda öne çıkan mekanlarından biri.
Burada daha çok kahvaltı, kek, çörek, kurabiye gibi tatlı-tuzlu seçeneklerine ve öğlen yenebilecek hafif atıştırmalıklara yoğunlaşmışlar. Müşterilerin en çok tercih ettiği kahvaltı; tost ekmeğine yumurta kırdıkları, yanında beyaz peynir, zeytin ve domates ile verilen “egg in the middle”. Bunun yanı sıra tahin ve elma dilimleriyle sunulan French tost; gelincik, portakal çiçeği gibi reçellerle sunulan yaban mersinli, otlu-parmesanlı veya domatesli-çedarlı çörekler de diğer kahvaltı seçenekleri. Ayrıca kendi yapımları esmer ekmek ve incirli cevizli ekmekler de var. Esra hanım “Buranın insanların kahvesini alıp oturabileceği, yanında küçük çörekler, tatlılar yiyebileceği bir mekan olmasını istedik” diyor.

Güllü limonata ve karadut soda
Öğlenleri ise zencefilli balkabağı veya yer elması çorbası, pancar, havuç ve mantarla yapılan köftesiyle mini pancar burger, maş fasulyesi ve buğdaylı salata ya da enginar kalbi salatası gibi hafif atıştırmalıklar veriyorlar. Akşamları için ise makarna ve pizza yapmayı planlıyorlar. Balkabaklı ravyoli de seçenekler arasında.
Tatlı olarak ise muzlu rulo, vanilyalı elmalı puding, beyaz çikolatalı mus, mini espresso kekler, tereyağlı ve zencefilli kurabiyelerin tadına bakabilirsiniz. İçecek olarak da kendi yaptıkları güllü limonata ve karadut soda gibi değişik tatlar mevcut.

Haberin Devamı

Özel davetler de veriliyor

DandIn Bakery’de aynı zamanda doğum günü kutlaması, düğün yemeği gibi organizasyonlarda yapılıyor. Böyle günlerde Esra D. Şenkardeş organizasyon sahibinin isteğine göre pancarlı humustan karidesli tagliatelleye, belluga mercimekli somondan kırmızı şarapta pişen armut tatlısına kadar özel menüler hazırlıyor. Dilerseniz et veya balıkda isteyebiliyorsunuz.
Mekan pazartesi hariç her gün 9.30-22.30 arası açık. Ama saatlerde küçük oynamalar olabiliyormuş. Müzik olarak ise kendi oluşturdukları, yabancı şarkılardan oluşan
listelerini çalıyorlar.
Ayrıca mekana hayvan dostlarınızı da getirebiliyorsunuz.
Bir de yavaş yavaş dışarıya paket servisi yapmaya da başlamışlar.