Cumartesi Hangi mutant olmak isterdiniz?

Hangi mutant olmak isterdiniz?

24.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“X-Men” serisinin yeni filmi “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” ile mutantlar geri dönüyor. Bu vesileyle en ünlü mutantları ve özelliklerini hatırlayalım istedik

Hangi mutant  olmak isterdiniz



İlk filmi 2000 yılında çekilen Marvel çizgi romanı “X-Men” yedinci filmi
“X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” ile yeniden beyaz perdede. Filmde, X-Men dünyasının mutantları hem kendi türlerinin hem de insanların hayatta kalabilmesi için iki farklı zaman boyutunda savaş veriyor. Oyuncu kadrosunun da ortalama bir Hollywood davetinin kırmızı halısında gördüklerimizden pek bir farkı yok: Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Ellen Page, Anna Paquin, Peter Dinklage, Ian McKellen,

Patrick Stewart...
Nedir bu mutant diye soracak olursanız; “X” geni adı verilen genetik bir özelliğe sahip ve bu sayede süper güçler geliştirebilen canlı şeklinde özetlenebilir. Mutantlar dünya nüfusunun geneline bakıldığında azınlık konumunda. Buna bir de insanın bilinmeyenden korkusu eklenince mutant türü sık sık insanlar tarafından dışlanma, aşağılanma hatta yok edilme gibi sorunlarla mücadele ediyor.
Bu dünya düzeni size bir yerden tanıdık geldi mi acaba?

Haberin Devamı

Wolverıne / Hugh Jackman
Pençelerinden uzak durun!

wolverıne’in imzası ellerinden çıkan ve “adamantium” adı verilen çok güçlü bir metaldan yapılma pençeleri. Amerikan ordusunda çalışan ve savaşlarda mutantları asker olarak kullanan Stryker’ın, Wolverine’e sonradan eklediği bir özellik bu. Wolverine’in en önemli gücü ise iyileşme gücü. Bıçak yarası, kurşun yarası, kırık çıkık... Bunlar ona vız geliyor. Beynine kurşun yedikten bir dakika sonra bir şey olmamış gibi devam ediyor. Bu iyileşme gücü sayesinde çok yavaş yaşlanıyor ve ortalama bir insan ömründen çok daha uzun yaşıyor, yaklaşık 250 yaşında. İskeletinin içine yerleştirilen metal onu hem daha güçlü yapıyor hem de yenilmez pençelerini kazandırıyor ona.

Haberin Devamı

Mystıque / Jennıfer Lawrence
Bu sabah kim olarak uyansam acaba?

Asıl ismi Raven Darkholme olan Mystique’in süper yeteneği istediği kişiye dönüşebilmesi. İstediğinde görenin bir daha bakmasına neden olacak kadar güzel bir kadına dönüşür, işine geldiği zaman da çirkin bir adama. Ses tonundan parmak izine kadar karşısındakini bire bir taklit edebilir ama güçlerine sahip olamaz. Orijinal hali ise mavi, sürüngen görünümlü bir kadın. Ama gençliğinde bu halinden utandığından Lawrence’ın canlandırdığı karakter olarak görünüyor.

Storm
Halle Berry
Fırtınalar koparsa kopsun!

Yine ismiyle müsemma bir kahraman Storm’un (fırtına) gerçek adı Ororo Munroe. Süper gücü hava koşullarını kontrol edebilmek. Storm sadece birkaç saniyede koca bir fırtına ya da hortum yaratabilir, gökten şimşekler yağdırabilir, bardaktan boşanırcasına yağmur yağdırabilir.

Profesör X / Patrıck Stewart, James McAvoy
Kafanızın içinde!

Profesör X, gerçek adıyla Charles Xavier, X-Men’i mümkün kılan kişi. Kurduğu okulda mutantları çocuk yaşta himayesine alarak eğitiyor, güçlerini doğru kullanmayı öğretiyor. Xavier’in özel gücü ise telepati. O kadar güçlü ki sadece karşısındakinin düşüncelerini okumakla kalmıyor aynı zamanda onları kontrol edebiliyor. Serinin geçmişi anlatan filmlerinde sapasağlam gördüğümüz Xavier bir kaza kurşunu sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor. Gücünü her daim iyilikten yana kullanma yanlısı olan profesör insan türüyle birlikte var olma fikrini benimsemiş biri. Bu filmde gençliğini James McAvoy canlandırıyor.

Haberin Devamı

Magneto / Ian McKellen, Mıchael Fassbender
Son demir bükücü

Metalleri kontrol edebilme gücüne sahip Magneto kötü adam. Metali kontrol etmek derken son sürat giden denizaltıyı ya da üzerine doğru gelen roketi durdurmak gibi şeylerden bahsediyoruz. Bu özelliğini ilk olarak Yahudi toplama kamplarında annesini ondan ayırmaya çalıştıklarında fark eder. Onları ayıran tel kapıyı bükünce kampta üzerinde “deneyler” yapmaya başlarlar. Bu deneylerin birinde annesi Nazi doktor tarafından öldürülür. Sonra Xavier ile tanışır ve dost olurlar. Ancak çocukluğunda yaşadığı bu olay yüzünden insanlara karşı dostu gibi sempatiyle yaklaşamaz ve bu yüzden iki dost ilerleyen yıllarda sık sık karşı karşıya gelir. Bu çarpışmalar sırasında Magneto, Profesör X telepati gücüyle onu kontrol edemesin diye kafasına özel bir kask takar. Gençliğini Michael Fassbender canlandırıyor.