Cumartesi Harry Potter sihri sürüyor

Harry Potter sihri sürüyor

23.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Harry Potter sihri sürüyor

Harry Potter sihri sürüyor



Yuvarlak gözlüklü sihirbaz çocuğun ikinci filmi "Harry Potter ve Sırlar Odası" gösterime girdiği ilk hafta sonu 142 milyon dolar (yani yaklaşık 225 katrilyon lira) kazandı. Filmin Türkiye’de gösterime giriş tarihi 29 Kasım olarak belirlendi ama özellikle çocuklarda heyecan şimdiden tavana vurdu. Nasıl vurmasın, ilk film "Harry Potter ve Felsefe Taşı" dünyada 900 milyon dolar hasılat elde etmiş ve "Titaniköten sonra en fazla kazanan film olmuştu.
Gerçi ikinci filmin açılış performansı ilkinin altında ama şirket bunu çok önemsemiyor. "Harry Potter hayranları ilk filmi çok büyük bir hevesle beklemişlerdi, ikincisinden daha fazla ilgi görmesi normal" diyorlar. İzleyiciler ve eleştirmenler ise ikinci filmin daha iyi olduğu görüşünde.
Başrollerde yine Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint oynuyor. Ve tabii Richard Harris’e de değinmek gerek. Prof. Albus Dumbledore rolündeki oyuncu, çekimler bittikten bir süre sonra ölmüştü. "Sırlar Odası"nın bir özelliği de, iki filmin yönetmeni Chris Columbus’un yönettiği son Harry Potter olması. Üçüncü filmde Columbus yapımcı olacak.

• Daniel ve ben bazen baba-oğul, bazen de abi-kardeş gibiydik. İlişkimiz gerçekten harika. Bu en çok özleyeceğim şeylerden biri çünkü bizim sette çok dostça bir ilişkimiz vardı. Kendimce onun ve geleceğinin koruyuculuğunu üstlendim. Onun kendisi için doğru yolu seçtiğinden emin olmak istiyorum. Daniel başarılı bir yönetmen veya senaryo yazarı olabilir. Bu filmdeki ve daha önce çalıştığım çocuk oyuncuların aksine Daniel film aşkıyla dolu biri. Yeterince seyredemiyor ve sinemayla ilgili yeterince kitap okuyamıyor ama yine de o gerçekten film yapımcısı olmak istiyor. Beraberken ortak ilgi alanımız olan müzik hakkında konuşuyoruz, filmler hakkında tartışıyoruz ve birbirimize espriler yapıyoruz.
• Bir sabah uyandım ve üçüncü filmi çekmemeye karar verdim. Aileme bahsetmedim bile çünkü mutlu olacaklarını biliyordum. Bu kararımın en önemli nedeni eşime ve çocuklarıma daha çok vakit ayırmayı istememdir. Evde benden aynı şekilde ilgi bekleyen kendi çocuklarım var. Yeni bir "Harry Potter" filmi yapmak söz konusu olduğunda yaratıcı açıdan yeni bir tanesine ekleyebileceğim bir şey yoktu. "Harry Potter"ın ikincisini çekerken bir yönetmen olarak ben kendimce finali oynadım. Bu filmin daha heyecan verici, daha karanlık ve gizemli olması için elimden gelen her şeyi yaptım.

"Uzun saç ve kürk benim fikrimdi"
• Aslında Lucius için planlanan şey onun kısa saçlı olmasıydı. Fakat ben onun bir büyücü olduğunu ve farklı görünmesi gerektiğini söyledim. Böylece Lucius’un uzun saçlı olmasına karar verdik. Aslında filmde hükümette çalıştığım için ince çizgili takım elbise giymem gerekiyordu. Fakat eski kuşak hükümet görevlileri işe giderken kıyafete o kadar da özen göstermiyorlar. Filmin kostüm tasarımcısı bu konuda harikalar yarattı. O bana "İnce çizgili kıyafetler düşünüyorum" dedi. Ben ona "Ben de yere kadar uzanan bir kürk düşünüyorum" dedim. "İyi fikir!" dedi.
• ("Filmde kötü adamı oynamanızı kızınız nasıl karşılayacak?" sorusu üzerine) Çevremdeki herkes kızımın büyüdüğü zaman bu filmi çok beğeneceğini söylüyor. Ben her şeyin bu kadar kolay olacağını sanmıyorum. Kızımın okuldaki arkadaşlarına "Hey, babam rüyalarınıza giren o korkunç adam" diyeceğini hiç zannetmiyorum.