Cumartesi ‘Hastayım diye mezuniyetime gidememiştim, içimde uktedir’

‘Hastayım diye mezuniyetime gidememiştim, içimde uktedir’

21.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyasında son birkaç sezondur ön plana çıkan bir trend var: Ünlü isimler ve markalar arasındaki işbirlikleri.

‘Hastayım diye mezuniyetime gidememiştim, içimde uktedir’

Kate Moss’un Top Shop için hazırladığı elbiseler ya da David Beckham’ın H&M için hem tasarladığı hem de birbirinden seksi pozlar verdiği iç giyim koleksiyonu gibi. bu trend Tuba Ünsal ve Koton ile hayat buldu. Ünsal, Koton için mezuniyet kıyafetlerinden oluşan bir koleksiyon hazırladı. İsmi de “Tuba Ünsal loves Koton”. Biz de bu işbirliğinin hikayesini Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz ve Tuba Ünsa’dan dinledik.

Haberin Devamı



Bu koleksiyonu oluşturmaya nasıl karar verdiniz?

Gülden Yılmaz: Müşterilerimizi şaşırtmayı seviyoruz, değişik zamanlarda özel projeler sunmak hoşumuza gidiyor. Burç tişörtleri, Türkan Şoray ve Cüneyt Arkın koleksiyonları gibi... Bu dönem mezuniyet partileri gündemde biliyorsunuz. Benim de kızım bu yıl mezun olacak. Tuba’nın tarzını da markamıza çok yakın buluyoruz. O da bizi çok seviyordu, karşılıklı bir aşkımız vardı. Bu iki düşünce birileşince dedik ki: “Tuba bizim için mezuniyet kıyafetleri tasarlasın”. O da kabul etti.

Tuba Ünsal: Koton’u keşfetmem oynadığım bir dizide bana kıyafet sponsoru olmalarıyla başlamıştı. Gelen her kıyafete el koyduğumu gördüm, sonra da aramızda tatlı bir ilişki başladı.

Haberin Devamı

Nasıl bir iş bölümü yaptınız?

Tuba Ü.: Koton’un tasarımcıları, Gülden hanım ve ben işbirliği yaptık. Şurasını ben yaptım, orasını o yaptı diyemem. Çorbada hepimizin tuzu var.

Gülden Y.: Tuba’nın benden çok çalıştığı kesin. Ben ofise geliyordum, o çalışıyor oluyordu. Kumaşlar, renk seçimleri ve model briefleri tamamen Tuba’nın. Hepsini teker teker giydi, kritik etti. Bir de bu koleksiyonun öncesinde geniş bir genç kız grubuyla görüştük ve oradan çıkan tahlilleri Tuba’yla paylaştık.

Ne gibi şeyler belirleyici oldu çalışmanın sonucunda?

Gülden Y.: Belli yaş gruplarına göre uzun elbise kısa elbise isteği değişiyor. Daha küçük yaşlar daha kısa elbiseleri seviyor, bunu gördük. Dekolte ve kumaşlar konusunda çok değişik yorumlar yaptılar.

Tuba Ü.: Mesela ben uzun elbiselerde daha muhafazakarımdır, sadece sırtı açık olsun isterim. Ama focus gruptan çıkan sonuçlarda öyle değildi. Onlar dekolteyi daha çok kullanmak istiyorlar.

Siz gece dışarken ne giymeyi seviyorsunuz?

Tuba Ü.: Ben zamansız ve mekansız giyinmeyi seviyorum. Kırmızı halı kıyafeti dediklerimizi altına bir spor ayakkabıyla gece çıkarken de giyebilirim. Couture elbiselerle de takıp takıştırmayı seviyorum. Hafif eskiye gönderme yapılan detaylar da hoşuma gidiyor.

Mezuniyetinizde ne giymiştiniz?

Tuba Ü.: Hasta olduğum için mezuniyetime gidememiştim. İçimde o kadar büyük bir ukte kalmıştı ki...

Haberin Devamı

Gülden hanım, kızınız mezuniyetinde bu koleksiyon dışında bir elbise giyse bozulur musunuz?

Gülden Y.: Bozulurum (gülüyor).

Tuba Ü.: Ben de bozulurum (gülüyor).

Sosyal medyada her gün giydiklerinizi paylaşıyorsunuz, devam edecek misiniz?

Tuba Ü.: Twitter’da daha aktif yapmaya çalışıyorum bunu. İlk vogue.com.tr için yapmıştım. O kadar çok insan “Her gün sizin

ne giydiğinize bakarak giyinmeye çalışıyorum” dedi ki, ben de tamam o zaman gerçekten her gün ne giyiyorsam onu çekeyim dedim.

Neler yapıyorsunuz?

Tuba Ü.: “Keşanlı Ali Destanı” oyunuyla Avrupa turnesine çıkacağız. İstanbul’da son oyunumuz olacak. Onun dışında yeni sezon dizi görüşmelerim sürüyor.

Kızınız daha çok küçük ama kıyafetlere ilgisi olduğunu hissediyor musunuz?

Tuba Ü.: Henüz keşfemediğini düşünüyorum. Güzel bir elbise giydirmemle pijaması arasında bir fark yok (gülüyor). Ben de kıyafetlerle, materyalist dünyayla iç içe olmasını istemiyorum açıkçası. Ne kadar geç o kadar iyi. Zaten bir yerden sonra maalesef ben olmadan keşfedecek bu dünyayı.

Haberin Devamı

Modayla ilgilenmesini ister misiniz ilerde?

Tuba Ü.: Sanatın her türlü alanıyla ilgisi olsun isterim. Babası gibi daha çağdaş sanatla ilgilenebilir, oyunculuk da olur. Bence biz hepimiz yanlış büyütüldük. Ailemizin isteklerine göre yönlendirdik kariyerlerimizi. Tabii ben bunu yıktım biraz (gülüyor). O yüzden Sare’nın neye yeteneği olduğunu gördükten sonra ona yol gösterebilirim.

Son zamanlarda ilişkinizle de çok gündeme geliyorsunuz...

Tuba Ü.: Orada yaratılan dünyayla benim kendi içinde yaşadığım şey çok ayrı. O ayrı bir röportaj konusu olur aslında. Görünen nedir, benim yaşadığım nedir? Orada sanal bir kimlik var, Sims oyunu gibi görüyorum medyaya yansıyan karakterlerimizi ve uzaktan bakıyorum.





“Koleksiyon Tuba gibi görünmek isteyen genç kızlar için”



Koleksiyonun özellikleri neler?

Gülden Y.: Renkler için de pastel tonların ve parlak renklerin çeşnisi diyebiliriz. Tuba’nın Parti Favorileri, Yıldız Parçaları ve Prenses Gardırobu olarak üçe ayrılıyor koleksiyon. Gelgeç olmayan, mezuniyetten sonra da giyilebilecek şeyler.

Haberin Devamı

Tuba Ü.: Fiyatları da çok erişilebilir. 99-199 TL arasında değişiyor. Elbiseleri tamamlayan takılar, çantalar ayakkabılar var. Aslında Tuba gibi görünmek isteyen genç kızlara uygun oldu.




Tuba Ünsal’dan mezuniyet şıklığı önerileri



- Az makyaj çok önemli. Ne kadar az olursa gecenin bir yerinden sonra o kadar iyi kalıyor. Ben de doğallıktan yanayım. Tatlı saç aksesuarlarıyla saçlarınızı kendiniz yapabilirsiniz.

- Gecenin sonuna doğru ayaklarınız ağrıdığında giymek için yanınıza

mutlaka babet alın.

- Dekolte dozunda kullanılmalı.

Kendi vücudunuzu iyi tanıyıp,

neyin daha zarif duracağını düşünüyorsanız ona göre elbise seçin.

- Kıyafetlerin mücevher taklitleri yerine daha günlük aksesuarlarla tamamlanmasını öneriyorum.

Genç kızlara daha uygun oluyor.