Cumartesi Hatırlamak gerek

Hatırlamak gerek

17.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serra Behar, “Hatırlamak” isimli sergisiyle, sanatsal üretimleri üzerinden, kişilerin, nesnelerin, durumların geride bıraktığı iz ve bellek kavramlarına odaklanıyor.

Hatırlamak gerek

Bitmeden yetişin
Hatırlamak gerek


Serra Behar, “Hatırlamak” isimli sergisiyle, sanatsal üretimleri üzerinden, kişilerin, nesnelerin, durumların geride bıraktığı iz ve bellek kavramlarına odaklanıyor. Sanatçı, “Hatırlamak” sergisi için, Galata ve Bodrum’daki atölyelerinin yanı sıra çeşitli marangozhane ve eskicilerden topladığı parçaları, yine eski bir marangozhanede bir araya getirerek çalışmalarında yeniden yorumlamış. Adahan İstanbul’daki sergi için 20 Haziran son gününüz!

Haberin Devamı

Taze açılıyor
Ağızdan ağıza bir sergi


Slavs and Tatars sanat kolektifinin son 10 yıldaki üretimlerinin kapsamlı bir seçkisi niteliğindeki sergi, Varşova ve Tahran sunumlarının ardından 22 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor. Berlin merkezli Slavs and Tatars kolektifinin 2006’dan bu yana sürdürdüğü sanat pratiği, Almanya’da eski Berlin Duvarı’nın doğusu ile Çin Seddi’nin batısı arasında kalan Avrasya coğrafyasına dair polemikler ile yakınlıkları inceliyor. “Ağızdan Ağıza” adlı sergi 27 Ağustos’a dek sürecek.

Mutlaka görün
Zeki Müren şarkılarıyla


İşlerinde metin ve fotoğraf mecralarının kullanım biçimlerini inceleyen sanatçı Merve Ünsal, çıkış noktasını Zeki Müren’in bestelediği ve icra ettiği, 20. yüzyıl Türk Klasik Müziği’nin en popüler şarkılarından alan “Şimdi Uzaklardasın” adlı bir kişisel sergi açtı. Galerist’te açılan sergide gerçeklik ile onun görsel temsiliyeti arasındaki eşik irdeleniyor. Sergi 8 Temmuz’a dek görülebilecek.