Cumartesi Haydi çocuğunuzla spora!

Haydi çocuğunuzla spora!

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Çocuğum var, spora vakit ayıramıyorum” bahanesi artık tarih oldu. Çocuğunuzla birlikte egzersiz yapabilmeniz için size gerekenler sadece plastik bir top ve mat. Ben bunlarla beş farklı hareketi denedim. Size de öneririm!

Haydi çocuğunuzla spora

Başlarken...

Haberin Devamı

Ceren Paşaoğlu tüm bu hareketleri art arda yaptıktan sonra iki set daha tekrar ederseniz günlük antrenmanınızı halletmiş olacağınızı söylüyor. Spor yapmadan önce herhangi bir sağlık probleminiz olup olmadığını öğrenmenin gerekli olduğunu da vurguluyor.


Anne olduktan sonra “yük”ünüz artıyor. Sürekli büyüyen ve kilo alan bir bebek dışında içi oyuncaklar ve bebek bezi, ıslak mendille dolu bir çantayla puset ya da ana kucağı da taşıyorsunuz. Buna uykusuz geçen gecelerde sabaha karşı bebek odasındaki koltuğun bir köşesinde uyumak suretiyle tutulan boyun ve ağrıyan sırt da eklenince sadece doğum sonrası kalan kilolarla vedalaşmak için değil, hem sağlıklı hem de fit bir vücuda sahip olmak için spor şart dedim kendime.

Haberin Devamı

10 yılı aşkın süredir yüzme, pilates ve fitness eğitmenliği yapan ve anne olduğu için halimden anlayacağını düşündüğüm Ceren Paşaoğlu’yla birlikte durum değerlendirmesi yaptık. Oda doğum sonrası eski formuna kavuşmak için çalıştığını, emzirme ve uykusuz geceler sonrası spor yapmanın kolay olmadığını ama motivasyonu elden bırakmamak gerektiğini söylüyor.

Oğlumla vakit geçirdiğim için bana onunla birlikte yapabileceğim basit hareketler gösterdi. “Çocuğum var, spora vakit ayıramıyorum” bahanesi de böylece tarih oldu. Paşaoğlu sadece plastik bir top ve mata ihtiyaç duyarak çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz beş farklı hareket öneriyor. Ben de hepsini denedim. Elbette bu hareketleri yapmadan önce
ısınmak şart!

Hiç olmazsa yürüyüş

CerenPaşaoğlu doğum sonrası
tekrar spora başlamanın tamamen kişinin kendi durumuyla alakası olduğunu söylüyor ve eğer sezaryen yöntemiyle doğum yapmışsanız yürüyüş dışında fitness ve egzersize başlamanızın
4-6 ayı bulabileceğini belirtiyor.
Ama doğumdan sonra kendinizi
iyi hissettiğinizde en azından yürüyüş yapmaya başlamanızı öneriyor.

1- Şınav

Buhareket göğüs ve sırt kaslarını çalıştırıyor. Dizleriniz yerdeyken daha kolay çünkü hareketi daha iyi yapabiliyorsunuz. Çocuğunuzun yere yatması gerekiyor. Siz de onun üzerinde ellerinizi iki yana göğüs hizasında açıp dizlerinizi yere koyarak şınav çekiyorsunuz. Göğsünüz ellerinizin arasına doğru iniyor. İndiğiniz zaman ufaklığın yanağına bir öpücük kondurup tekrar nefes vererek yukarı çıkıyoruz. 10 tekrar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haydi çocuğunuzla spora

2- Çömelme

Bacakkaslarının aktif olarak hissedildiği bu hareketi bebeğinizle beraber yaptığınızda göğüs, sırt ve karın kaslarınızı da çok iyi bir şekilde çalıştırıp hissediyorsunuz. Hareketi yaparken dizlerinizi iki yana, omuz hizasında açıyorsunuz. Dizler ayak parmak ucunuzu geçmemeli ve sırt düz, göğüs karşıya bakacak şekilde açık olmalı. Bebeğinizi sıkıca kavradıktan sonra çömelip kalkabilirsiniz. Eğer çocuğunuz büyükse, karşılıklı el ele tutuşarak da bu hareketi yapabilirsiniz.
Bu hareketi 15-20 kere tekrar edebilirsiniz.

Haydi çocuğunuzla spora

3- Makas

Karınkaslarınızı hissedebildiğiniz bu harekette önemli olan ayaklarınızı yere indirirken belinizin yerden kalkmaması. Matın üzerine uzanın. Çocuğunuzun bacaklarından tutun. Bacaklarınızı uzatın ve birini kaldırırken diğerini indirin. Çocuğunuzdan destek aldığınızda belinizi korumak çok daha kolay oluyor. Karın kaslarınızı hissettiğiniz andan itibaren hareketi 8’li setler halinde 20 kere tekrar edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Haydi çocuğunuzla spora

4- Topla dönme

Oğlumlaen sevdiğimiz hareket bu oldu. Matın üzerine sırt sırta verecek şekilde oturduk. Sonrasında orta boy plastik bir topu birbirimizden alıp diğer tarafa dönerek yine birbirimize verdik. Tüm karın kaslarınızın aktif olduğu, en çok karnınızın hemen yanındaki kasları hissettiğiniz hareket bu. 12 tekrar yapabilirsiniz.

Haydi çocuğunuzla spora

5- Yerden kalkma

Bu harekette vücudunuzun her bölgesini hissediyor, çalıştırıyorsunuz. Çalışan ana kas grubu karın kasları olmakla birlikte bu hareket vücut kuvvetini artırıyor. Mat üzerinde yere yatıyorsunuz, çocuğunuz da ayaklarınızın ucunda sandalyeye oturuyor. Yere uzanıp kalkıyor ve çocuğunuzla ellerinizi birleştiriyorsunuz. Yerden kalkarken çene göğüsten uzak olmalı. Hareketi 15 kez tekrar edebilirsiniz.

Yazarlar